Home + Mama Musthave | Het nieuwe “Mama Leest” Magazine!

Mama Musthave | Het nieuwe “Mama Leest” Magazine!

Is er iets fijner dan lekker in het zonnetje zitten met een goed boek of fijn tijdschrift? Een koel drankje erbij, wat lekkers en je kinderen die zichzelf vermaken en lief met elkaar spelen. Een heel fijn scenario, maar in de praktijk gaat het vaak anders. De kinderen vragen om de minuut wat aan je, krijgen ruzie om een schep en zodra ze zien dat jij iets in je mond stopt willen zij ook want: hongerrrrrr. Iedere zomervakantie neem ik mij voor om de boel zoveel mogelijk de boel te laten en heel veel te gaan lezen. Er komt echter weinig van terecht, want soms heb ik het idee dat wij zes weken lang het animatieteam zijn van de jongens. En daarom is het nieuwe magazine “Mama Leest” zo’n uitkomst, want dit magazine bevat niet alleen heel veel leesvoer, maar ook heel veel knutseltips (die je meteen uit kunt knippen) zodat je kinderen meteen aan de slag kunnen!

Drie moeders, één idee en een fantastisch resultaat

We gaan even een paar jaar terug in de tijd. De zomervakantie naderde en de moeders (Katja, Daniëlle en Esther) keken elkaar aan. Alledrie worstelden ze met de vraag hoe zij die zes weken zomervakantie gingen vullen. Oké, je gaat misschien op vakantie, maar hoe zorg je ervoor dat je die andere drie, vier weken ook gezellig met elkaar doorkomt? Ik herken die struggle wel. Je wilt tijd doorbrengen met je kinderen en leuke dingen doen, maar je moet ook werken, het huishouden gaat door en je wilt ook even lekker in de tuin of op de bank zitten en iets voor jezelf doen. Verveling ligt al snel op de loer bij kinderen en om de vijf minuten krijg je de vraag “mam, wat kunnen we gaan doen?”. Tenminste, zo gaat dat hier wel.

Katja, Daniëlle en Esther fantaseerden over hoe fijn het zou zijn als er een tijdschrift zou bestaan boordevol leuke uitjes, tips, campings, knutselprojecten en meer entertainment. En vanuit dat idee ontstond Mama Leest. Ik mocht het magazine al ontvangen voor het in de winkels lag en het dit magazine onderscheid zich echt van alle mama magazines die we al kennen.

Waarom Mama Leest zich onderscheid van de andere magazines voor moeders

Om te beginnen is het een lekker dik magazine. Dit eerste nummer bevat maar liefst 138 pagina’s. De kaft is gemaakt van een stevige papiersoort in een lekker fel kleurtje en alleen kinderen op de foto. Geen moeder wiens haar en make-up perfect zit, maar de kinderen om wie het gaat. Geen heftige verhalen waarmee je wordt verleid het magazine te kopen, maar fijne feel good content die net zo goed de aandacht trekt en waar je als moeder veel meer aan hebt.

Als je het magazine openslaat kom je terecht op de inhoudsopgave. Dat is niets nieuws, maar wat opvalt zijn de mooie tekeningen. Die zie je terug in heel het magazine en voor mij betekent dat dat deze met veel aandacht en liefde is gemaakt. Geen standaard stockfoto’s, maar echt mooie vormgeving. Het magazine leest op die manier nog fijner.

DIY

Naast alle leesartikelen vind je in dit magazine volop knutselideeën. Daar houd ik dan weer van! De leukste zelfmaakcadeautjes staan erin (inclusief cadeaulabels), maar in het magazine staat bijvoorbeeld ook hoe je een eigen dokterskoffer maakt (inclusief printables van doktersrecepten en labels om op de “medicijnen” te plakken, hoe leuk is dat?!). Er staan overigens nog veel meer DIY’s in.

Uittips en ander leuks

Tot slot vind je in Mama Leest te gekke uittips en ander leuks zoals kinderboeken die wij als ouders zelf ook leuk vinden. Ook vind je er alle tips voor het beginnen en verzorgen van je moestuin. Kortom, een heel compleet magazine dat zich echt onderscheid van alle andere bestaande magazines.

Mama Leest is te koop bij de betere boekhandels zoals Bruna en Ako en kost €7,99. Ik wens Mama Leest een vliegende start een een prachtige toekomst toe!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 4 juni 2020 / 07:22

  Klinkt als een leuk tijdschrift. En vriendin zwanger van de 3e, gaat met verlof dus ook erg leuk om cadeau te geven.

 2. 4 juni 2020 / 09:59

  Oh dit klinkt superleuk! Ik ga eens even kijken of hij hier ook verkocht wordt.
  Liefs

 3. Angelique
  4 juni 2020 / 12:52

  Dat klinkt goed! Ik ga eens op zoek!

 4. Anja
  4 juni 2020 / 13:05

  Klinkt goed en ziet er mooi uit! Ik ga mezelf ook een exemplaar cadeau doen!

 5. 8 juni 2020 / 20:07

  Hey!
  Wat een super leuke review.
  Gaaf dat je ons noemt!
  Thanks!
  Groetjes Danielle (van Mamaleest)