Home + Klushuis | Dubbel glas lek in de slaapkamer…

Klushuis | Dubbel glas lek in de slaapkamer…

Oude huizen zijn mooi, maar vergen ook best wat onderhoud. Zo ook ons huis. Ik neem jullie mee in alle klussen die we nog moeten doen. Een klus die eigenlijk voor de winter nog geklaard moet worden is het plaatsen van nieuwe kozijnen in de slaapkamer (boven). De kozijnen zijn niet goed meer waardoor het logisch is deze te vervangen, maar er is ook een raam met dubbel glas lek. En dat is flink balen…

Balen en tegelijkertijd een goede reden om alles in één keer aan te pakken. Het is echter ook een dure grap en we willen nog zoveel. En toch denk ik dat we deze klus naar voren moeten schuiven en dat het prioriteit heeft. Het moet immers zo snel mogelijk worden opgelost omdat de kozijnen steeds minder goed sluiten en poreus gaan worden. En zo komt het dat we naast de keuken, ook de kozijnen aan moeten gaan pakken.

Wensen voor kozijnen en het type glas

Op deze foto van een paar jaar geleden zie je naast de vlag onze kozijnen boven. Het gaat om deze kozijnen met twee delen die je naar buiten open kunt slaan. Het bovenste raam kan niet open, maar dat willen we dus wel graag. Als we de ramen nu open zetten en het gaat regenen, regent alles naar binnen. Het is wel lekker om bij mooi weer de ramen open te kunnen slaan en het dekbed uit het raam te kunnen hangen.

We hebben nu dubbel glas (HR++ dacht ik), maar we willen dan eigenlijk triple glas. Bij triple glas wordt er een derde glasplaat toegevoegd aan het raam waardoor je de ruimte nog beter isoleert, ook tegen geluid en dat is fijn aangezien we aan de voorkant van ons huis slapen en aan de rand van het centrum wonen. Omdat het zo isoleert, bespaar je energie. Die besparing kan oplopen tot wel meer dan €200,- per jaar. Een goede investering dus. Zeker omdat je het glas niet zomaar even vervangt en het er voor heel wat jaren in moet blijven zitten.

We gaan “onze” klusjesman vragen ons te helpen met het plaatsen van nieuwe kozijnen. Hij heeft er ervaring mee. De kozijnen en het glas voor de ramen kunnen we dan gewoon online bestellen aan de hand van wat hij heeft opgemeten. Het glas voor de ramen hebben we gezien bij GlasGigant. Het zal dan alsnog geen goedkope klus worden, maar wel een stuk voordeliger dan wanneer we alles kant en klaar op maat moeten laten maken.

Kunststof kozijnen

Een andere optie is natuurlijk het laten plaatsen van kunststof kozijnen. Daar hebben we dan geen omkijken meer naar en dat scheelt de komende jaren enorm in de verbouwkosten en onderhoudskosten.

De kleur van de kozijnen

Dat is ook wel een dingetje. We wilden eerst zwart, maar horen daar geen goede verhalen over omdat het toch te warm wordt in de zon en de verf dan ook snel gaat bladderen. We denken nu zelf aan een mooie groene kleur, of misschien wel twee kleuren groen. Klassiek en modern tegelijk en behoorlijk tijdloos.

Vooral wat betreft kleur vinden we het lastig, omdat je toch iets zoekt waar je jaren naar moet kijken. Maar ook daar komen we wel weer uit. Wat het boven ook wordt, dat gaan we beneden natuurlijk ook doen.

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *