Home + Mama aan het werk | Mijn eerste werkweek zit er op

Mama aan het werk | Mijn eerste werkweek zit er op

Zo heb je nog 16 heerlijke weken verlof in het vooruitzicht en zo is je baby bijna drie maanden en zit je eerste werkweek er alweer op. Ik blijf in herhaling vallen, maar wat gaat de tijd bizar snel! Hoe mijn eerste week is gegaan? Ik vond het best moeilijk…

De eerste werkdag

Oh, wat zag ik er maandagavond tegenop! In het weekend leek het op de één of andere gekke manier nog een ‘ver van mijn bed show’, maar maandag was er geen ontkomen meer aan: ik moest de volgende dag de hele dag weer naar kantoor. Ik heb best wat tranen gelaten. Niet omdat ik mijn werk niet leuk vind, maar omdat ik Floris achter moest laten.

Verrassend genoeg ging het dinsdagochtend heel erg goed. Ik had verwacht dat ik dan flink zou huilen, maar dat was niet zo. Ik liet hem met een gerust gevoel achter bij mijn ouders, bracht Milan naar school en fietste daarna naar mijn werk. Daar werd ik heel hartelijk ontvangen en vroeg ik of ze mij zoveel mogelijk af wilden leiden. Na een half uur ging ik mijn eerste overleg in en later die dag volgde mijn tweede overleg. Na een paar uur was het alweer alsof ik nooit weg was geweest. Al heb ik wel een foto van de jongens op mijn bureau gezet 😉

De rest van de week

Op woensdag werkte ik een ochtendje en daarna was ik druk met Milan uit school halen, musicalles, bloggen, eten koken etc. Donderdag werkte ik ook de hele dag en voor mijn gevoel ben ik weer helemaal bij. Ik was wel heel erg moe na die dagen en ben één dag zelfs om 20.15 uur naar bed gegaan. Gewoon om weer wat extra uurtjes slaap te pakken.

Maar goed, al met al viel het me niet tegen en is het ook wel weer enorm leuk om op mijn werk te zijn. Sterker nog, ik kan nu ook delen dat ik vanaf maart 32 uur per week ga werken! Ik werk nu 20 uur per week en dit worden er 32. Een eer, er komen leuke dingen op mijn pad wat betreft werk en ik heb er zin in! Dit is rond de kerst heel snel besloten, maar ik heb nog even om in het ritme te komen en om aan het idee te wennen.

Over hoe we dat allemaal verder regelen schrijf ik misschien nog een blog als alles rond is, maar dit nieuwtje kan ik alvast met jullie delen.

Uit hoeveel uur zou jullie ideale werkweek bestaan? En hoe vonden jullie het om weer aan het werk te gaan na je verlof? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 13 januari 2018 / 09:17

  Wat fijn dat het werken goed bevallen is na je verlof.
  Ik werk 3 dagen, 24 uur. Voor mij is dit voldoende en een fijne balans. 2 dagen met de kinderen. En 3 dagen werken.

 2. 13 januari 2018 / 09:45

  Ik ben op dit moment werkloos. Ik hoop straks weer voor 24 uur aan de slag te kunnen. Wat fijn dat je meer uren kon krijgen en dat je eerste werkweek weer zo snel als vanouds voelde!

 3. Reb
  13 januari 2018 / 11:50

  Ik werk drie dagen en ben dus 4 dagen thuis. Mijn partner is alleen in het weekend thuis.
  Onlangs kreeg ik de kans om een dag extra te werken, dit leek me heel leuk. Ik ben hiermee akkoord gegaan, maar heb twee weken later toch aangegeven dat ik mijn kleintjes teveel zou gaan missen. De oudste zit bijna op school, maar de jongste nog lang niet. Ik ga er wel over nadenken als ze beiden naar school gaan, maar voor mijn gevoel gaat de tijd al zo hard en die krijg ik niet meer terug.

 4. Carolien
  13 januari 2018 / 12:00

  Fijn dat t snel weer goed voelde! Voor mij is 2 dagen echt voldoende. Ik ga na mn verlof 18 uur werken. 3 dagen is 27 en dat vond ik te veel. Werkte bij mn eerste zoontje 3 dagen (soms 4 en een tijdje 5 ochtenden) en voelde me daar altijd schuldig over. Nu met 2 mannetjes lekker voor 2 dagen gegaan. Geeft nu al rust!