Home + De musthave salontafels van dit moment zijn ‘kids proof’!

De musthave salontafels van dit moment zijn ‘kids proof’!

Toen wij vorige week bezig waren met onze nieuwe woonkamer, wilden we ook graag een nieuwe salontafel. Onze vorige was best groot en met de grote, nieuwe eethoek werd het anders wel erg veel ’tafel’. We gingen op zoek en wisten niet zo groed wat we wilden. De nieuwe tafel moest alleen veel ‘kids proof’ zijn, want straks gaat Floris zich eraan optrekken en erlangs lopen.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik bij Milan ook geen nieuwe tafel heb gekocht. Ik heb er ook geen hoekstukjes op gezet. Nu wilde ik dat ook niet, maar omdat de oude salontafel niet bij de andere nieuwe meubels paste, zouden we toch een nieuwe kopen. Daardoor konden we onze wensen wel meenemen in onze zoektocht.

Waar ga je heen?

We hebben tig meubelzaken bezocht, maar dé tafel vonden we niet. Er waren veel mooie tafels hoor, maar als we er dan één vonden die wij heel mooi vonden, betaalde je zo €350,- voor een tafel. Sterker nog, dat betaalde je soms al voor een klein tafeltje! Die verhouding vonden wij te duur dus zochten we verder.

Mijn ouders hebben laatst hun nieuwe meubels gekocht bij Hallo XL in Waddinxveen. Ik was alleen nog maar in de winkel hier in Gouda geweest, maar wilde daar ook wel even kijken. Patrick en ik hebben destijds onze eerste bank in de winkel in Gouda gekocht. Dus samen met mijn moeder reed ik naar Waddinxveen en Pat bleef thuis met Floris (Milan was bij mijn broer en schoonzus), ik zou Pat met appjes op de hoogte houden en foto’s sturen haha. Die vond het wel best zo 😉

En even serieus, mijn moeder had het al gezegd, maar de winkel is prachtig en mega groot! En terwijl ik eerst dacht dat de prijzen daar veel hoger zouden liggen dan bij de andere, landelijke meubelzaken, bleek dat dus niet het geval te zijn! Ik besloot spontaan foto’s te maken voor Mamablogger.

Salontafel trends!

Bij Hallo spotte ik de trend van meerdere salontafels bij elkaar. Dit had ik ook wel gezien in de andere winkels, maar daar moest ik dan de complete set kopen of de tafeltjes waren veel te laag. Dan waren het meer bijzettafels dan dat ze praktisch te gebruiken zijn als salontafel. Bij Hallo mag je mixen en matchen! Je kunt ze als set kopen, maar dat hoeft niet perse.

Wat je verder veel ziet de combinatie van hout met staal. Dit past perfect bij onze andere nieuwe meubels dus we besloten wel om daarvoor te gaan.

Tot slot zie je veel ronde tafels en die zijn dus behoorlijk kids proof! Geen scherpe hoeken! Tel daarbij op dat meerdere, kleinere tafels heel praktisch zijn met spelende kinderen en je hebt eigenlijk al je perfecte salontafel combi!

Welke ronde salontafels hebben wij gekozen?

Op social media kreeg ik al veel reacties en vragen over onze salontafels, maar wij hebben ook twee ronde gekozen. Een grote (diameter van 90 cm) met een rond, stalen ‘onderstel’. Het iets kleinere tafeltje past daar precies onder en heeft stalen, gekruiste poten. Het houtsoort is hetzelfde, maar door de verschillende poten creëer je je eigen, unieke set.

Floris kan straks lekker langs de tafeltjes lopen en zich vasthouden aan het kleine tafeltje. Mooi zijn ze hè?

Meenemen naar huis of thuis laten bezorgen?

Ik kan mij voorstellen dat je geen flauw idee hebt waar Waddinxveen ligt of dat het te ver is voor je. Hallo heeft een webshop en je kunt de meubels ook laten bezorgen. Onze ervaring, en die van mijn ouders, is dat je er heel erg goed en klantvriendelijk wordt geholpen en er wordt met je mee gedacht. Wij hebben de afgelopen tijd meer meubels gekocht bij andere winkels en daar was de service lang niet zo persoonlijk als hier. Dat is geen gesponsord praatje, dat is echt zo. Onze Kwantum kast werd letterlijk over de drempel van de woonkamer gezet en daarna moesten we het zelf uitzoeken. En toen bleek ook nog dat hij beschadigd was! Bij Hallo worden de meubels op hun plek gezet, zo nodig gemonteerd en het afval wordt meegenomen.

Wij zijn ontzettend blij met onze ronde salontafels en we krijgen er veel complimenten over. Dus mocht je op zoek zijn naar kidsproof salontafels en daar niet teveel voor uit willen geven? Kijk dan eens bij Hallo!

Wat vinden jullie van onze salontafels? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  12 januari 2018 / 12:23

  In één woord: top!!
  Het zijn echt super leuke tafels, begrijpelijk dat je er zoveel complimenten voor krijgt!
  Het geheel met de grote hoekbank is erg mooi. Het gevaar is dat je net te kleine tafels koopt waardoor de balans ver te zoeken is, maar dat is nu écht niet het geval, dus bij deze ook mijn complimenten 😉

  Het mooiste vind ik altijd de (after-)sale waar de grotere ketens nog van kunnen leren.. Wat mij betreft is dat écht de kracht van dit soort zelfstandige woonwinkels: voor een goede service betaal ik graag iets meer zodat je gewoon ook een goed gevoel bij het gekochte product hebt en behoud!

 2. Joyce
  2 maart 2020 / 09:42

  Mag ik vragen hoe duur deze tafeltjes waren?

  • 3 maart 2020 / 21:35

   Ik weet het niet meer zeker. De grote was ongeveer €195,- De kleine rond de €90,-