Home + Mama aan het werk | 5 redenen waarom ik wil werken

Mama aan het werk | 5 redenen waarom ik wil werken

Toen ik vorige week vertelde dat ik 32 uur per week ga werken en dat ik daar negatieve reacties op kreeg, vroeg ik mij ook af waarom ik graag wil werken en waarom ik ook vind dat dat goed is. Veel vrouwen hebben een andere mening misschien, maar dat is ook prima. Dit is puur gebaseerd op wat ik denk, maar mijn mening hoeft niet de jouwe te zijn. Dat gezegd hebbende, dit zijn de 5 redenen waarom ik graag wil werken. Dus niet omdat het financieel moet, maar puur omdat ik het zie als een investering in de toekomst.

#1 | Uitdaging en andere gesprekken

Ik heb uitdaging nodig. Ook al zou ik alleen maar bloggen, zou ik nog het idee hebben dat ik iets mis. Ik vind het fijn om met een nieuw project aan de slag te gaan, iets nieuws te leren, dingen te moeten doen waarbij het zweet me in mijn handen staat, andere (soms ook lastige) gesprekken te hebben etc. Het daagt mij uit anders te denken en mij verder te ontwikkelen. Ik denk dat ik het gevoel zou hebben dat ik af zou stompen als ik dat niet zou hebben.

#2 | Collega’s

Ik heb mensen om mij heen nodig. Ik heb leuke collega’s en vind het fijn ze om mij heen te hebben, samen te lunchen en te lachen. Het zou denk ik heel eenzaam worden zonder mijn leuke collega’s.

collega_mamablogger_goede band_werkende moeders_

#3 | Back-up

Wat nu als bloggen op een dag niet meer zo booming is als dat het nu is? Dan zou ik een gat mijn cv hebben waar je u tegen zegt. Je hebt dan wel geblogd, maar je bent jaren uit het arbeidsproces geweest. Ik durf dat risico niet te nemen. Ik vind de zekerheid en de back-up wel een heel fijn gevoel.

#4 | Secundaire arbeidvoorwaarden en pensioen

Als blogger of niet werkende moeder zou ik mijzelf geen vakantiegeld uit kunnen betalen. Daarnaast krijg ik van mijn werk een eindejaarsuitkering en dat kan ik mijzelf ook niet betalen. En wat dacht je van pensioen? Dat zou ik niet opbouwen en dat is op de lange termijn niet verstandig. Nu krijg ik dit allemaal wel, bouw ik pensioen op, ben ik verzekerd bij ziekte etc. Ook die zekerheid zou ik niet willen missen.

#5 | Onafhankelijkheid

Een hot item op dit moment en begin deze week nog volop in het nieuws. Bij ruim €900,- ben je financieel onafhankelijk. Ik vind dat nog heel weinig, maar het schijnt te kunnen. Ik vraag mij altijd af of ik het met twee kinderen zou redden als Pat er niet meer zou zijn. Stel dat hem wat zou overkomen. Ik hoop het natuurlijk niet, maar het kan iedereen overkomen. Ik zit met mijn huidige salaris van 20 uur ruim boven die €900,- grens, maar dan nog zou ik het niet redden. Het leven is duur en zeker met een naar school gaand kind en Floris gaat over vier jaar ook naar school, de kosten zullen dan alleen maar oplopen. Ik vind het daarom een fijn gevoel om onafhankelijk te zijn. Zo kan ik mijn jongens ook op dat gebied altijd bieden wat ze nodig hebben.

Herkennen jullie deze redenen of denken jullie er juist heel anders over? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Yvonne
  26 januari 2018 / 08:27

  Mee eens.
  Daarnaast vind ik het erg belangrijk als voorbeeld voor de kinderen. Dat je moet werken om je geld te verdienen. En dat je met dat geld vervolgens leuke dingen kan doen. Zoals dagjes weg en vakantie.
  Werken geeft verplichtingen, maar daar tegenover staan juist weer vrijheden.

  • 27 januari 2018 / 18:46

   Ja, dat speelt hier ook mee. Ik wil laten zien dat je heel hard moet werken voor je centjes en dat we dat allebei doen. Dat we samen ons steentje bijdragen en samen voor de kinderen zorgen.

 2. 26 januari 2018 / 14:38

  Ik werk ook graag, sommige momenten is het wat puzzelen. Alleen in de vakanties is het soms vloeken.

  • 27 januari 2018 / 18:42

   Haha, dat snap ik! Wij regelen het in de zomervakantie zo: de een neemt een week eerder vakantie dan de ander. Daarna overlappen we twee weken, daarna gaat de één weer aan het werk en heeft de ander ook nog een week. Zo hebben we vier van de zes weken ‘gedekt’. De andere twee weken kunnen we gelukkig een beroep doen op opa en oma.

 3. Rebecca
  27 januari 2018 / 00:15

  Helemaal mee eens!
  Ik vind werken ook fijn, mits er een goede balans is en dat is voor iedereen anders.
  Voor mezelf vind ik het vooral fijn om onafhankelijk te kunnen zijn, mocht er iets gebeuren.

  • 27 januari 2018 / 18:41

   Ja, dat vooral. Het idee dat ik compleet afhankelijk zou zijn van Pat lijkt mij doodeng. Niet vanwege hem natuurlijk, maar iedereen kan iets overkomen en dan heb je toch een enorm probleem, zeker met twee kinderen.