Home + Mini hair make-over!

Mini hair make-over!

Mijn haar is altijd al een dingetje geweest. Ik was als kind zijnde heel erg blond (net als Milan nu) en had, toen ik heel klein was, allemaal kleine krulletjes. Naar mate ik ouder werd, werden de krullen slagen en mijn haar werd langer. In groep 8 besloot ik dat die lange, blonde lokken eraf moesten. Ik wilde hetzelfde kapsel als Angela Schijf die toen nog in GTST speelde. Wat ik mij toen niet realiseerde was dat dat kapsel niet te doen is met slag in je haar. Maar het was al gebeurd en écht lang is het sindsdien niet meer geweest. De hele middelbare school tijd had ik kort haar (vreselijk om die foto’s terug te zien!) en daarna heb ik allerlei kapsels en kleurtjes gehad. De laatste jaren werd het rustiger. Ik heb mijn eigen kleur weer terug en ik liet het weer groeien! En toch ging de schaar er weer in…

Een lange bob

Ik heb een flinke, volle bos met haar en daar ben ik heel blij mee. Ik vind het alleen lastig er iedere ochtend iets leuks mee te doen. Los laten hangen betekent aan het einde van de dag een bos vol klitten. Doe ik dat wel en is het buiten vochtig, dan krijg ik allemaal kleine krulletjes. Heel lelijk.

Daarom maak ik vaak een losse knot een zijstaart- of knot en zo nu en dan een vlecht. Oh ja, ik steek het ook nog weleens op. Klinkt leuk, maar ik vind het soms zo kinderachtig. Slaat misschien nergens op, maar zo voelt het. Ik baal van het feit dat ik het niet normaal los kan laten langen. En daarom wilde ik een lange bob.

Onze kapster adviseerde wat anders

Onze kapster was er afgelopen dinsdag en zij adviseerde laagjes te knippen in plaats van de lange bob. Dan gingen mijn lange lokken er toch niet in één keer vanaf en kon ik er makkelijker doorheen met de borstel. Mocht ik dan de volgende keer nog steeds die bob willen, dan kon ze het alsnog knippen.

Ze had gelijk en ging aan de slag!

Er is nog flink wat afgegaan door de laagjes die zijn geknipt.

Het eindresultaat van de mini hair make-over

Oké, jullie zien misschien niet een direct verschil, maar voor mij is het een wereld van verschil. Ik kan mijn haar weer los dragen zonder dat het enorm gaat pluizen, krullen en klitten!

Het klinkt misschien suf, maar ik ben er echt heel blij mee. Het hoefde er dus niet vanaf, maar laagjes maken dus wel degelijk verschil!

Wat vinden jullie leuker?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Christine
  27 januari 2018 / 11:35

  Leuk, het valt allemaal net iets speelser dan op één lengte hé?!
  Hier twijfel ik al een tijdje over een pony.. het is alleen zo rigoureus en bij laten groeien bij de rest van het haar duurt altijd een eeuwigheid..!!

  • 27 januari 2018 / 18:38

   Hi, dankjewel! Een pony is ook leuk, heb ik ook weleens gehad, maar ook geen succes met slag in je haar 😉 Het duurt inderdaad wel lang voordat het weer is aangegroeid.

 2. Joke
  28 januari 2018 / 10:54

  Heel herkenbaar Marisca, ik heb ook altijd krullen gehad. Loop in de regenbui en het schiet in de krul. Tot mijn 12e haar lang haar gehad en was het opeens meer dan zat.
  Voor mij is kort nog steeds de beste optie en zodra het maar iets groeit dan komen die
  Krullen weer. Dus dit werkt goed en heel makkelijk, wassen en een borstel er door na een kwartier nog een keer en het zit.
  Dit staat erg leuk bij je en is je voorhoofd niet zo hoog, ik zeg hartstikke
  Leuk ???