Home + Live onweer verslag, dat was een pittig nachtje…

Live onweer verslag, dat was een pittig nachtje…

Ik had een photodiary van afgelopen week in de planning, maar die was nog niet helemaal af. De bedoeling was dat ik deze nu af zou maken, maar ik besloot toch even een live verslagje te doen van het onweer en het  noodweer hier in het westen van het land.

Als ik nu naar buiten kijk, is het heel eng donker. We horen in de verte het onweer al naderen met  zo af en toe een lichtflits. De lantaarnpalen zijn uit, want hé het is zomer 😉 en dat maakt dat het buiten erg onheilspellend is.

Het begon vannacht rond een uurtje of drie. Ik werd wakker van heel harde regen wat tegen de ramen aan sloeg gevolgd door wat rake klappen onweer. Het ging zo hard dat eerst Patrick naar beneden ging om te kijken of ons huis hier tegen bestand was en we geen lekkage hadden. Het leek goed te gaan.

Toch kon ik niet meer slapen en ging mijn hart flink tekeer, want het bleef maar doorgaan. Ik ging daarna beneden en ook toen leek het redelijk te gaan. We hadden wel wat lekkage, maar gezien de hoeveelheid regen had ik veel meer verwacht. Je moet weten dat we in een oud huis wonen (wel verbouwd natuurlijk), maar het blijft een oud huis in een oude straat.

Ik besloot nog even bij het raam te gaan kijken en stapte opeens in een plasje water…

Gevaarlijke situatie

Het bleek te lekken bij de kozijnen en er was water op de grond gelekt. Precies bij de Internetaansluiting en kabels! Dan was het maar goed dat ik daar ben gaan kijken. Ik heb handdoeken gepakt en alles droog gemaakt. De gordijnen omhoog gedaan en de kabels wat hoger gelegd. Na ongeveer 1,5 uur werd de regen minder en durfde ik naar bed. Ik kon nog heel even slapen…

En nu?

Het is nu 06.02 uur en momenteel regent en onweert het weer ontzettend hard en houd ik mijn hart vast voor de komende uren. Met een beetje geluk kan ik Milan redelijk droog naar school brengen en daarna moet ik door naar mijn werk. Als ik Buienradar moet geloven kunnen we tijdens mijn werk ook flinke buien verwachten en het is toch eng om dan zo je huis achter te laten. Ook komende nacht wordt dit weer verwacht dus we zijn voorbereid. Het riool heeft het moeilijk en ik zie de straat alweer vol lopen.

Wordt het dan helemaal geen zomer meer? Ik ben de onweer en regen zat! Hoe gaat het momenteel bij jullie? Laat het me weten in de comments hieronder. Hier wordt het in de verte wat lichter…

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 23 juni 2016 / 06:26

    Oh jeetje, het is inderdaad maar goed dat je even bent gaan kijken zeg. Hopelijk is de schade beperkt gebleven! Hier is het ook ontzettend rotweer (woon aan de kust) en ik werd wakker van het onweer, de borrelende wc’s en zeiknatte katten die even kwamen kijken.

    Gelukkig wordt het na vandaag veel beter weer!

  2. 23 juni 2016 / 06:27

    Balen Marisca dat je toch nog lekkage hebt. Hopelijk valt het vandaag mee. Ik begrijp inderdaad dat het niet fijn is om zo de deur achter je dicht te trekken. Mijn dochter is al sinds 3 uur wakker. Ze werd wakker door de onweer en kon sindsdien niet meer slapen. En mijn poes ging precies naar buiten toen het ging onweren en ze is nog niet terug.ik hoop dat ze een droog en veilig plekje heeft kunnen vinden en zo weer lekker thuis komt. Werkse vandaag en hopelijk blijft je huis droog.