Home + Lijstje van de Week | 5x notities op mijn telefoon

Lijstje van de Week | 5x notities op mijn telefoon

Waar zou ik zijn zonder de notities op mijn telefoon? Ik denk dat ik momenteel helemaal nergens zou zijn, want er is nu zoveel te onthouden en in de gaten te houden, dat ik zo’n beetje alles noteer in de notities. Simpelweg om alles op één plek te hebben en gedachten en ideeën te ordenen. Momenteel staan er 75 notities in mijn telefoon. Die gebruik ik lang niet allemaal, maar sommigen zijn wel handig er even in te laten staan. Bijvoorbeeld met ons wifi wachtwoord of het lijstje met podcastideeën. Welke vijf ik momenteel het meest gebruik, lees je hieronder!

1. Blog ideeën

Soms loop ik ergens en vang ik een gesprek op dat inspiratie geeft voor een nieuwe blogpost. Of ik loop in een winkel en zie iets waar ik graag over wil schrijven. Bloginspiratie kan overal vandaan komen, maar om de ideeën en onderwerpen niet te vergeten, zet ik ze in mijn notities. Alles wat in mij op komt, staat erin. Sommige onderwerpen worden geen blogpost en anderen juist weer wel. Het is in ieder geval een fijn lijstje, vooral wanneer ik even geen inspiratie heb.

2. Voortgang koopzegels

Een tijdje terug schreef ik hoe lang wij erover doen om €1000,- aan koopzegels te sparen. Ik hield toen bij hoeveel we spaarden en dat doe ik eigenlijk nog steeds. Ik weet nog niet met wel doel. Misschien wel voor een nieuw artikel. Zodra we de €1000,- hebben bereikt, gaat dit in een potje voor het nieuwe huis. Ook dan is het handig de voortgang een beetje in de gaten te houden. In ieder geval kan ik zien dat we op 17 juni nog maar €1,50 hadden en inmiddels zitten we €926,60. We zijn er dus bijna!

3. 100 enveloppen challenge

Nog een spaarpot die ik bijhoud: de 100 enveloppen challenge. Ook dit houd ik bij om met jullie te delen, maar het geeft vooral inzicht in hoeveel weken we nog moeten en ik kan checken of dat ene bedrag ook echt is overgemaakt. Floris had laatst al een vakje ingekleurd welke dus niet was overgemaakt. Hij vond dat dat wel kon, haha. Dan is het handig het te kunnen checken.

4. Alles rondom het nieuwe huis

Deze kon natuurlijk niet ontbreken, want de meeste notities gaan over het nieuwe huis. Mijn telefoon is nu een soort huis Bijbel geworden, vrees ik. Informatie over het huis en de hypotheek komt versnipperd en veelal via de mail. Daar heb ik allemaal mapjes gemaakt, maar als ik iets wil weten of nodig heb, dan moet ik het echt zoeken. Daarom staan de meest praktische zaken in mijn notities. Zo staat mijn spaarplan voor de dubbele lasten erin. Inmiddels hebben we die mee kunnen financieren, maar we houden ons aan het plan en verdelen dat over ander doelen zoals de vloer, tegels en het sanitair. Maar ook alles rondom het bouwdepot staat erin. Ik weet het, ik ben een enorme control freak, maar ik vind het fijn dit overzicht te hebben, haha. In ieder geval kun je deze notities terugvinden:

 • Spaarplan dubbele lasten
 • Termijnen bouwdepot (wil ik gewoon grip op houden)
 • Tips en ideeën die we van anderen krijgen
 • Aantekeningen tijdens gesprekken
 • Meerwerk en kosten

5. Cadeautjes en feestdagen 2024

Milan zag afgelopen weekend een leuk petje en Pat had het erover dat hij een nieuw bandje wil voor zijn Apple Watch. Dit soort dingen sla ik allemaal op in mijn notities, soms ook met een foto. Zo heb ik altijd cadeau-ideeën. Als ik iets heb gekocht (bijvoorbeeld voor de feestdagen), dan zet ik dat ook in het lijstje. Ik zet erbij wat het kost zodat we de kosten voor de jongens ongeveer gelijk houden.

Welke notities gebruik ik verder nog:

 • Ik heb inmiddels drie Instagram accounts. In de notities zet ik de teksten die ik bij de foto’s wil plaatsen met de bijbehorende #’s. Die teksten kopieer en plak ik vervolgens op Insta. Vooral fijn als je witregels of bullets wil in de tekst.
 • Inspiratie voor de verjaardagen van de jongens: cadeautjes, een kinderfeestje voor Floris en ideetjes om te trakteren.
 • To do en boodschappen lijstjes.
 • Mooie momenten dit jaar en andere dingen om te onthouden voor blogs aan het einde van dit jaar.
 • Mijn gewicht (nu maar hopen dat niemand mijn telefoon te pakken krijgt, haha)
 • En nog heel veel meer.

Inmiddels is het zo dat de mannen hier in huis weten dat ik alles bijhoud. Zij vinden dit wel makkelijk en mij brengt het rust. Staat het in mijn notities, dan is het voor nu even uit mijn hoofd. Heerlijk! Houd jij veel bij in de notities van je telefoon? Zo ja, welke dingen sla jij erin op?

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Ilse
  26 januari 2024 / 06:42

  Ik denk dat ik gek word als mijn telefoon kwijtraakt of kapot gaat. Mijn hele leven zit erin en ik ben ook nergens zonder mijn lijstjes en overzichtjes. Ik mail ze dus regelmatig naar mezelf, zodat ik er in geval van nood altijd bij kan.