Home + Geld & Budget | Hoe lang sparen voor €1000,- koopzegels?

Geld & Budget | Hoe lang sparen voor €1000,- koopzegels?

Een paar weken terug bereikten we een ‘koopzegel mijlpaal’. We hadden namelijk iets meer dan €1000,- gespaard met de koopzegels. Dit was een doel op zich, want we wilden graag €1000,- zakgeld meenemen op vakantie. Toen ik dit deelde op Instagram vroeg een aantal mensen hoe lang we hierover hadden gedaan. Goede vraag! Hoe lang we hierover deden lees je hieronder.

€1000,- sparen met koopzegels

Eind oktober 2022 was het spaarzegelsaldo €176,50. De maand ervoor was het saldo €277,70, maar we namen €208,- op voor de decembercadeaus. We begonnen in oktober dus weer bijna opnieuw met een saldo van €69,70 en spaarden er in die maand weer €106,80 bij. Hiermee kwamen we aan het einde van de maand dus op het saldo van €176,50. Dat was de maand waarin we begonnen met sparen voor de zomervakantie. Het doel: €1000,- meenemen aan zakgeld in de zomervakantie.

Ik reken dus vanaf oktober 2022 en we hadden een ambitieus doel, want in juli gaan we met vakantie. Dat betekende dat we negen maanden hadden om dit bedrag bij elkaar te sparen. Iets meer dan €100,- per maand dus. Dat moest lukken, want de spaarblogs leerden ons dat we iedere maand toch over dit bedrag heen zaten. We gebruiken Albert Heijn Premium dus we sparen ook nog eens twee keer zo snel.

Hoe lang sparen €1000,- koopzegels? Het antwoord:

Wij sparen ongeveer acht á negen maanden koopzegels voor we €1000,- hebben bereikt! We sparen koopzegels met Albert Heijn Premium en dat betekent dat sparen twee keer zo snel gaat. We sparen per maand meer dan €100,- aan koopzegels. Ruim meer. Ik denk dat we gemiddeld rond de €120,- per maand sparen. Dit tikt behoorlijk aan. Het motiveert om iedere week het bedrag op te zien lopen in de AH app.

Na het uitkeren van ons vakantie zakgeld, zijn we opnieuw begonnen met sparen. 

Opnieuw €1000,- sparen

Het volgende doel is weer €1000,-. Normaal sparen we vanaf de zomer een paar honderd euro voor de feestdagen en leggen we dat bij de cadeaus. We zijn nu echter al een heel eind met de cadeaus en hopen deze zomer of vlak na de zomer een huis te kopen. Dat betekent dat we iedere euro goed kunnen gebruiken. Als er geen gekke dingen gebeuren steken we dit geld in ons nieuwe huis.

Sparen jullie ook koopzegels? Zo ja, wat is dan jullie doel? Hoeveel willen jullie sparen en waarom? Klets mee in de comments hieronder, want ik vind dat altijd leuk om te lezen.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Mirjam
  21 juli 2023 / 06:30

  Wij sparen ook al jaren koopzegels, echt een fijne manier om te sparen omdat het elke week in beetjes wordt opgeteld bij de boodschappen. Zo heb je het niet echt door!

  Wij gebruiken het geld om, naast de zomervakantie, weekendjes weg te gaan in het voor- en najaar. Fijn zo’n spaarpotje!

  • Marisca
   Auteur
   21 juli 2023 / 06:57

   Jaaaa, fijn hè? Het gaat hard zo en de rente is mooi meegenomen. Dus als het kan zou ik het zeker sparen als je er toch al boodschappen doet.

 2. Liesbeth
  21 juli 2023 / 11:57

  Fijne manier om zo te kunnen sparen. Spijtig dat dit nog niet in België kan.
  Veel plezier met het gespaarde geld om extra te genieten vakantie!

  • Marisca
   Auteur
   28 juli 2023 / 14:05

   Dankjewel en ik hoop voor jullie dat ze dit in België ook snel gaan doen. Is echt een hele fijne manier van sparen.

 3. Monique Koster
  21 juli 2023 / 15:23

  Ook ik spaar de ah koopzegels en natuurlijk premium. Het telt lekker aan heb ook ruim 700 euro bij mekaar gespaard als zakgeld voor de vakantie .

  • Marisca
   Auteur
   28 juli 2023 / 14:04

   Ja, fijn is dat hè? Zo voel je het apart zetten van dat extra geld niet. Dan heb je er extra veel plezier van!

   Groetjes!