Home + Lijstje van de week | 5x mijn favoriete budget kinderkleding

Lijstje van de week | 5x mijn favoriete budget kinderkleding

De rubriek ‘Lijstje van de week’ werd vorige week heel goed door jullie ontvangen en ik kreeg leuke ideeën van jullie voor nieuwe lijstjes. Een van die ideeën was een lijstje van mijn favoriete budget kinderkleding. Dat vond ik een superleuk onderwerp! De winkels zijn nog niet open, maar zodra het weer mag maak ik zeker een rondje langs onderstaande winkels. Dus dit keer een lijst met daarin 5x mijn favoriete budget kinderkleding.

Een kleine disclaimer voor ik verder ga, het zijn winkels die jullie allemaal kennen en waar jullie vast zelf ook shoppen, maar ik deel mijn favorieten van die winkels met jullie.

Zara

Ik hou van de Zara! Ik slaag er altijd voor de spijkerbroeken van de jongens (de skinny’s voor €17,95 in alle kleuren zijn echt heel erg fijn) en deze broeken blijven veel mooier dan de broeken die ik koop van duurdere merken. Bij de broeken van Zara heb ik zelden een gat in de knie en ze blijven mooi in de was. De pasvorm is top dus wat wil je nog meer?

We gaan vaak naar de Zara in Rotterdam Alexander, maar daar is de jongenscollectie vrij klein. Als we in Apeldoorn zijn en de stad in gaan, gaan we ook regelmatig naar de Zara, die kinderafdeling is een stuk groter en we gaan zelden met lege handen naar huis.

Verder shop ik er graag sweaters, al vind ik de halzen wel wijd, zomerjassen, shirtjes en lekker zittende broekjes voor Floris. Oh ja, de spijkerjasjes zijn er ook zo leuk!

HEMA voor ondergoed en sokken

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de jongenskleding van HEMA niet zo leuk vind. De meisjes- en babykleding is te gek, maar voor jongens vind ik het vaak hetzelfde. De jeans daarentegen zijn ook top en voor jongens hebben ze er ook fijne ‘jog jeans’. Die shop ik dan weer wel net als effen shirts en longsleeves, ondergoed, sokken, handschoenen, mutsen en sjaals. Oh ja, en zwembroeken!

Ik kom graag bij de HEMA voor heel veel andere dingen, maar wat betreft jongenskleding hoop ik dat daar nog verbetering in zit.

Wibra

De Wibra, en Zeeman trouwens ook, breiden de jongens collectie wel steeds meer uit en hoewel ik lang niet alles even leuk vind, zitten er vaak toch leuke items tussen. Zo vond ik de geruite winterjas voor jongens echt te gek en hebben ze er soms ook super look-a-like items van duurdere merken. Met een beetje creativiteit kom je dan een heel eind.

Deze winterjas van Wibra is toch te gek? 

Voor Milan kocht ik er ooit deze Kenzo look-a-like sweater voor maar een paar euro! 

Zeeman

Datzelfde geldt voor de Zeeman. Ik schrijf regelmatig over de kinderkleding van Zeeman en daar zitten vaak superleuke items tussen. Milan komt op een leeftijd dat hij steeds vaker merkkleding aan wilt en dat koop ik ook. Ik mix en match nog weleens het één en ander als ik het écht leuk vind, maar voor Floris kan ik er gerust nog dingen kopen. Ik vind echt niet alles leuk, maar ik vind de collecties vaak wel verrassend leuk en ze doen hun best om met een leuke en hippe jongenscollectie te komen voor ieders portemonnee.

Daarom credits voor Zeeman!

H&M

Ik heb een haat/liefde met H&M. Ook hier vind ik de broeken fijn en zo nu en dan kan ik er nog wel slagen voor de jongens, maar ik shop er met name broeken. Oh ja, en ik kocht er jarenlang ‘schoenen voor erbij’. Dat waren dan die witte, hoge sneakers met elastische veters. Superleuke schoenen en inderdaad ideaal voor erbij. Daar kon mee buiten worden gespeeld, die schoenen zijn niet stuk te krijgen. Ze hebben ze nog steeds dus deze zijn met recht een tip!

Deze sneakers zijn perfect! 

Verder kun je ook leuke tweedehands koopjes scoren. Ik vind tweedehands spijkerjasjes altijd het mooist en ik heb er dan ook heel wat gekocht voor de jongens. Deze hierboven maakte ik vervolgens leuk met strijkapplicaties. We hebben deze bewaard voor later.

En mag ik nog één leuke webshoptip geven? Next Direct is ook heel gaaf en de kleding is er niet duur!

Waar koop jij het liefst budget kinderkleding? Ik hoop dat je dit lijstje van de week weer leuk vond, volgende week weer een nieuw lijstje!

liefs

ModeMode

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Linda
  6 februari 2021 / 11:21

  Leuk om te lezen! Ik ga toch ook eens een keer bij de Zara kijken voor de jongens. En die webwinkel ken ik niet, dus die ga ik ook eens een bezoekje brengen!

  • Marisca
   Auteur
   16 februari 2021 / 07:19

   Zara kan ik echt aanraden wat betreft de broeken. Voor de rest moet het je smaak zijn, maar dat geldt voor iedere winkel en collectie. Ik slaag er regelmatig voor beide jongens.

 2. Anja
  6 februari 2021 / 17:33

  Leuk, herkenbaar lijstje! Bij Zara heb ik nog nooit iets gekocht voor mijn zoontje, maar ik hoor er veel goede dingen over dus ga het toch maar eens proberen. Bij Wibra en Zeeman slaag ik af en toe ook verrassend goed. Ik kocht ook altijd rompers bij Wibra, die vond ik het fijnst. Ik slaag altijd heel goed bij H&M voor zowel broeken als truien. Vooral de broeken vind ik fijn daar, mijn zoontje heeft een hele smalle taille en ik heb dus altijd broeken met een verstelbare tailleband nodig, daarvoor slaag ik bij H&M heel goed.

  • Marisca
   Auteur
   16 februari 2021 / 07:20

   Jaaaa, de rompers van de Wibra! Daar heb ik ooit ook over geschreven, die zijn inderdaad ontzettend fijn! En een tailleband is hier ook altijd nodig inderdaad.