Home + Lifestyle | ’s Avonds niet meer snacken en dat valt nog tegen

Lifestyle | ’s Avonds niet meer snacken en dat valt nog tegen

Overdag gaat het nog wel, dan heb ik vooral trek als ik op kantoor ben (chocolade!), maar ook dat proberen we met zijn allen wel een beetje te beperken. Alhoewel, er staat nu ook een goed gevulde pot op onze afdeling 😉 Thuis snoep ik nauwelijks, maar de avonden vind ik wel heel lastig. Als de kinderen op bed liggen en wij op de bank ploffen met een film of serie vind ik het juist zo gezellig iets op tafel te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een bakje chips of nootjes. De verleiding was iedere keer te groot, maar het moest anders.

Niet meer snacken in de avond

Ik had er al een tijdje last van. Dat was tweezijdig: hoe ik mijzelf zie en mijzelf wil zien, maar ik kreeg het ook zuur en had geregeld buikpijn. Het roer moest om, dat wist ik wel, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De verleiding is toch groot. Althans, bij mij wel. Toch voelde het niet goed en moest ik een knoop doorhakken. Vanaf vorige week maandag snack ik niet meer ’s avonds…

 

Hoe verliep de eerste week?

De eerste avond was het moeilijkst. We hadden bewust niets in huis en ik miste echt wat. Het hongergevoel was behoorlijk aanwezig. De volgende dag kocht ik rijstwafels, humus en vega filet en dat smeer ik op de rijstwafels of op komkommer. Superlekker, maar voor mijn gevoel vulde het niet. Dat ging gedurende de week beter tot ik afgelopen maandag vond dat ik wat lekkers had verdiend. Geen idee waarom, maar we hadden weer chips in huis en besloten ’s avonds wat te nemen. Dat heb ik dinsdag moeten bezuren, want ik had de hele ochtend buikpijn. Geen kramp, maar echt pijn. Niet handig als je dan naar je werk moet voor een vergadering.

Het lijkt wel alsof mijn lichaam zegt: “Tot hier en niet verder”. Ik moet het snacken in de avond heel erg beperken en heb een lekker alternatief gevonden. Dat moet voorlopig voldoen en ik ga jullie de komende periode op de hoogte houden van hoe het mij vergaat nu het snacken aan banden is gelegd.

Ik ben benieuwd of jullie dit herkennen en welke tips jullie hebben. Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Debby
    17 juli 2022 / 08:24

    Wat vervelend dat je er zo op reageert! Ik herken het wel dat die verleiding te groot is (gelukkig de pijn niet). Ik probeer nu vaak maiswafels en rijstwafels af te wisselen zodat ik niet steeds het zelfde heb ?. Daarnaast eet ik ook graag cottage cheese erop, dat is ook low carb en kun je afwisselend zoet of hartig eten (met kaneel of met hartige kruiden). En een gesneden appeltje met een klein dotje pindakaas ?. Hopelijk gaat het je goed af en wellicht binnekort een leuk inspiratie artikel met wat jij aan snacks neemt? ?