Home + Deze lessen kun je uit een kaartlegging trekken

Deze lessen kun je uit een kaartlegging trekken

Vragen over het heden en de toekomst beantwoorden met behulp van kaarten blijft tot de verbeelding spreken en de nieuwsgierigheid prikkelen. De mystieke en mysterieuze sfeer die het oproept trekt veel mensen aan om het zelf ook eens een kans te geven. Wil jij ook graag weten welke lessen je kunt trekken uit een kaartlegging? Ik licht hier alvast een tipje van de sluier op.

Waarom zou je naar een kaartlegger gaan?

Een kaartlegging geeft je inzichten en antwoorden. Zaken die jou bezighouden en waar je je zorgen om maakt komen aan bod en de kaarten geven je een richting aan. We spreken hier echt wel van een richting, want het is nooit de bedoeling je leven volledig aan te passen aan de kaarten. Zie het meer als dat extra duwtje dat je nodig had. Je kunt ervoor kiezen om een normale kaartlegging te laten doen of je kunt bijvoorbeeld de kaartleggingen op basis van je sterrenbeeld raadplegen.

Als je overweegt om van baan te veranderen, bijvoorbeeld, of als je verstrikt geraakt bent in je relatie, geven de kaarten je een bepaalde richting aan. Vandaar ook dat de termen kaartleggers, waarzeggers en toekomstvoorspellers vaak in een adem genoemd worden.

De ene kaartlegging is de andere niet

Wie niet in het wereldje thuis is, kan de indruk hebben dat elke keer wanneer je gaat kaartleggen hetzelfde is, maar niets is minder waar. Er zijn verschillende kaartleggingen die elk hun eigen systeem en doel hebben. De bekendste zijn zonder twijfel de Tarotkaarten, de Lenormandkaarten en de Engelenkaarten.

De Tarot bestaat uit 72 kaarten die zijn opgesplitst in de kleine en de grote Arcana. De kaarten zijn vooral bedoeld om inzichten in de onderbewuste emoties te geven. Het zijn spirituele kaarten die door de kaartlegger op basis van de vraag geïnterpreteerd worden.

De Lenormandkaarten zijn dan weer bedoeld om antwoorden te geven op zeer specifieke vragen en zijn dus minder spiritueel dan de Tarotkaarten. Jij stelt een vraag, de kaarten geven het antwoord op een duidelijke en concrete manier.

De Engelenkaarten bevatten woorden en spreuken die motiverend en inspirerend zijn. Het leuke aan deze kaarten is dat je eigenlijk geen kaartlegger nodig hebt: je kunt de legging perfect zelf doen en de zinnen spreken in jouw situatie voor zich.

Welke kaartlegging kies jij?

Sommige kaartleggers werken met één soort kaartlegging, andere gebruiken ze naargelang de vraag en weer anderen combineren de verschillende leggingen. Welke kaartlegging voor jou het beste werkt, hangt af van waar jij het meeste voor openstaat en van jouw vraag of bezorgdheid. Vraag aan je kaartlegger welke jou het meeste inzichten en antwoorden biedt. Het belangrijkste bij iedere kaartlegging is dat jij je openstelt voor de inzichten en antwoorden.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *