Home + Zomervakantie, werken en opvang. Zo regelden wij het dit jaar

Zomervakantie, werken en opvang. Zo regelden wij het dit jaar

Zes weken zomervakantie, maar de meeste ouders hebben niet zes weken vakantie. Wij ook niet, maar we hebben er wel drie. Dat betekent dat we voor de overige drie weken opvang moeten regelen op de dagen dat wij werken. Omdat dat best veel is, proberen we dat wel tot een minimum te beperken. Hoe we het dit jaar hebben geregeld én hoe de zomer op Mamablogger er uitziet nu ik iets minder ben gaan bloggen, lees je hieronder.

Opvang tijdens de zomervakantie

Pat en ik werken beiden in loondienst. Hij fulltime en ik 32 uur. En hoewel we niet anders zouden willen, betekent dat wel dat we heel goed moeten plannen en soms ook lang van tevoren moeten plannen, bijvoorbeeld voor de zomervakantie. We moeten rekening houden met twee werkgevers, collega’s en natuurlijk mijn ouders die de opvang verzorgen. Het is fijn als iedereen van tevoren weet waar ‘ie aan toe is. Op ons werk is dat sowieso het geval, want de vakanties moeten tijdig worden aangevraagd.

Eerder deden we dat als volgt: we namen ieder drie weken vakantie op waarvan we er twee overlapten. Dan konden we in totaal vier weken overbruggen. Dat kwam nu niet zo handig uit op het werk, maar omdat we inmiddels zo zijn gewend aan thuiswerken, zijn er toch mogelijkheden om de druk op mijn ouders zo laag mogelijk te houden. Daar hebben ze overigens niet om gevraagd, dat willen we zelf, zij willen tenslotte ook de hort op samen.

We hebben onze vakantie midden in de zomervakantie opgenomen. De eerste twee weken moeten wij nog werken en gaan de jongens op maandag en vrijdag naar opa en oma. Op dinsdag en donderdag werk ik dan de hele dag thuis. Na onze vakantie hebben de jongens nog een week vrij en doen we dat op dezelfde manier. Zo kunnen we het goed verdelen en omdat ik thuis kan werken kan onze oudste gewoon lekker buiten spelen als ‘ie dat wil. In totaal hebben we dan zes dagen opvang nodig in zes weken. Dat is best netjes toch?

Werk en wat leuks met elkaar combineren. Ook dat zal deze vakantie wel een paar keer gebeuren. 

Mamablogger tijdens de zomervakantie

Net als ieder jaar hanteer ik ook dit jaar geen zomerrooster op Mamablogger. Het aantal lezers lijkt niet echt minder te worden in de vakantie en ik vind het leuk om over actuele onderwerpen te schrijven zoals de jaarlijkse ‘back to school’ blogs, reviews van dagjes weg en ieder jaar houd ik bij wat we uitgeven tijdens de vakantie. Dat ga ik dit jaar ook doen.

De afgelopen maanden zou ik vijf dagen in de week gaan bloggen, maar als je het aantal artikelen van de afgelopen weken gaat tellen, zie je dat het er veel meer zijn. Ik heb een flink aantal samenwerkingsverzoeken gekregen en die moesten allemaal worden geschreven en ik wilde er stuk voor stuk persoonlijke verhalen van maken. Ik ben er bijna en dan is het voor de vakantie wel even klaar vermoed ik. Je merkt dat de mailbox dan een stuk rustiger wordt in ieder geval. Daarna komen er gewoon weer vijf per week online op de doordeweekse dagen. Er is in ieder geval genoeg te beleven op Mamablogger deze zomer!

Zo ziet onze zomer eruit wat betreft werk. De overige dagen willen we zoveel mogelijk leuke dingen doen en genieten. Daarna wordt het ongetwijfeld weer druk zat. Hoe regelen jullie opvang in de zomervakantie? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Daisy
  13 juli 2022 / 08:48

  Jaaa ik lees dit net… het is met 6 kinderen een uitdaging. Maar goed ik werk sinds kort 2 dagen ipv 3. Waardoor ik wo, do en vrij die laatste dag dan samen met mijn partner kids kan opvangen. Ma en di werk ik zo ook mijn partner. Dan gaat de allerjongste naar de opvang. En de oudere kinderen zijn dan thuis. Nu werkt Chris zo nu en dan thuis en ik rijd in mijn pauze’s even naar huis ( dat kan nu, want eerder werkte ik in Bodegraven) om te kijken of alles goed gaat en of er iets nodig is. Wij hebben 1 week in de zomervrij met ons samengestelde gezin dat betekend dat we er dan allemaal zijn. Zo gaan er ook een tal nog naar de andere ouder?.
  Zo gaat het dus met onze Bradybunch en de opvang in de Zomervakantie dit keer
  Gr Dais

 2. Albertine
  14 juli 2022 / 06:29

  Wij maken het hele jaar 2 dagen per week gebruik van de de naschoolse opvang en dus ook vakantieopvang. Mijn 3e werkdag wordt opgevangen door familie. Ik vind het knap dat je 2 hele dagen thuis kunt werken, de jongens (zeker Floris) zullen dan toch ook wel aandacht willen. Maar misschien spreid je de werkuren wel meer en doe je ‘s-avonds ook nog e.e.a. Fijne zomervakantie!

  • Marisca
   Auteur
   14 juli 2022 / 07:15

   Ha Albertine,

   Wat fijn dat het bij jullie zo ook goed geregeld is. En het klopt wat je zegt hoor, de jongens willen uiteraard ook aandacht. De oudste is echter ook veel buiten, helpt mij zo nu en dan ook en de jongste kan zichzelf goed vermaken, dat is natuurlijk heel fijn. Tussendoor kan ik echt wel even bij hem zitten of we kletsen wat terwijl ik aan het werk ben. Op kantoor klets ik ook weleens met collega’s. Mocht ik iets niet af krijgen, komt er iets belangrijks tussendoor of iets dergelijks, dan werk ik inderdaad door of ik doe in het weekend nog iets extra. Ook weten ze dat wanneer ik een Teams overleg heb of telefoon krijg, dat ze dan stil moeten zijn. Met al dat thuiswerken zijn de dat inmiddels wel gewend 😉 En het is nog altijd veel relaxter dan de tijd waarin ik ook nog moest helpen met thuisonderwijs en dat hebben we ook overleefd haha.

 3. Henrike
  14 juli 2022 / 18:28

  Ik vind het inderdaad knap dat je kan werken met vooral de jongste thuis. En ook fijn dat dat mag van je werkgever, want dat mag lang niet overal met jonge kinderen. Tijdens corona met kinder opvang dicht was het anders natuurlijk maar nu denk ik ook niet dat dat bij ons bedoeling is..

  Mijn kinderen gaan nog naar kinderopvang dus dit issue gaat pas volgend jaar spelen. En dan schakelen we gewoon bso in, in de vakantie.

  • Marisca
   Auteur
   14 juli 2022 / 18:49

   Dat is bij ons op het werk gelukkig geen probleem, maar het werk moet natuurlijk wel worden gedaan. Flexibiliteit komt wel van twee kanten dus als ik nog even door moet omdat iets af moet dan doe ik dat uiteraard ook. En het is ook iets tijdelijks, want na de vakantie zit hij gewoon iedere dag tot 14.00 uur op school dus dan zien de dagen er anders uit.