Home + Lifestyle | Mijn favoriete vintage adresjes in en rondom Gouda

Lifestyle | Mijn favoriete vintage adresjes in en rondom Gouda

Vintage shoppen, ik houd ervan! Ik houd ervan als het interieur niet standaard is en het een mix is van oude en nieuwe spullen. Die stijl hebben we doorgetrokken naar buiten toen we de veranda in gingen richten. Gelukkig delen Patrick en ik deze smaak met elkaar. Samen zouden we het liefst iedere week de vintage winkels af willen struinen. Dat kan natuurlijk niet, maar we komen er wel regelmatig. Dit zijn wat ons betreft de leukste vintage adresjes in en rondom Gouda.

Heb ik Via

Een van onze favoriete winkels in Gouda: Heb ik Via. Heb ik Via is een mix van oud en nieuw. Het is een klein warenhuis waar ondernemers winkelruimte kunnen huren om hun spullen te verkopen. Van oude meubels, schoolplaten, kinderspeelgoed (ik kocht er het MagnetiBook voor Floris)  en accessoires tot Kletspotten en te gekke puzzels, je vindt het er allemaal. Hier moet je echt een keer binnen zijn geweest! Wedden dat je niet met lege handen naar huis gaat? Tip: de vintage look puzzels van 1000 stukjes ??

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

? VERANDERING.. ? Verandering is nooit verkeerd! Oké het was niet leuk dat @hebikvia_kids op Lange Groenendaal 74 dicht moest in maart omdat het ook een familie café was. Maar wij kijken liever naar ‘hoe kunnen we dit oplossen’ dan naar ‘nee hè ook dat nog!’ (Alhoewel wij soms ook van mopperen houden) ? . Gelijk schakelen houden wij ook van, in maart zijn de deelnemers van Kids naar een deurtje verderop verhuisd en voorlopig blijven deze heerlijk bij de #HebikVIAfamilie op nr 72a. Op nr 74 hebben we 12 weken lang op zaterdag een koffie, thee en lekkers afhaalloket gehad ?? . En nu? Nu hebben we de boel een beetje verbouwd in 74. Het is nog steeds #togo maar ook #tostay en nog leuker nieuws de vrijdag komt er ook bij! Vrijdag en zaterdag zijn jullie van harte welkom om een Fairtrade koffietje te komen drinken en te genieten van al dat lekkers van @thee_met ?? . De rest van de winkel gaat nog opgevuld worden, voor nu komt er een Heb ik VIA magazijn uitverkoop die elke week flink wordt aangevuld. Is er genoeg ruimte voor een pop up store van andere ondernemers en gaan we een foto-maak-hoekje maken. Een webshop voor onze winkel is een beetje moeilijk met al die leuke maar wisselende producten dus wij hebben bedacht dat er een social media webshop account moet komen, daar is het ook makkelijker vragen te beantwoorden ?? . Zwaar aan het nadenken voor een naam voor dit account. Kleinwarenhuis VIA, VIA VIA of iets heel anders? Hebben jullie ideeën, kom maar op! ? . . #HebikVIA #kleinwarenhuis #winkel #Gouda #HebikVIAkids #omdenken #nieuwenaam #verzinnen #Theemet #hotspot #conceptstore #Groenendaalkwartier #Groenendaalgouda

Een bericht gedeeld door Heb ik VIA (@hebikvia) op

Wie van Zoet Hout

Vlak bij ons huis ligt het GoudAsfalt terrein. Een terrein waar vroeger asfalt werd geproduceerd, maar waar je nu een rederij en een groot stadsstrand vind. Daarnaast zijn er steeds meer lokale ondernemers die zich daar vestigen en wordt de plek nóg leuker dan het al was! Wij komen er ontzettend graag en maken er graag foto’s voor Mamablogger, wat een te gek terrein is dit! Toch zijn het de lokale ondernemers die er echt het verschil maken waaronder Wie van Zoet Hout in de enorme blauwe loods op het terrein. Hier kochten we onlangs de bakkerskar als buitenkeuken, maar ook een oude deur die we aan de schutting bevestigden. Ook hier is het lastig om met lege handen naar huis te gaan.

En als je dan toch op het GoudAsfalt terrein bent, neem dan zeker even een kijkje bij Depot 24 (waar wij onze barbecue kochten) en de lokale bierbrouwer. Hier kopen wij regelmatig cadeautjes die goed in de smaak vallen. Dit terrein is echt een must see én vind je vlakbij het centrum van Gouda.

Juffrouw Saartje

Juffrouw Saartje ken ik het langst en bestaat inmiddels ook al heel wat jaren. Juffrouw Saartje is, net als Heb ik Via, een mix van vintage en nieuw met de meest bijzondere en kleurrijke spulletjes. Zijn begonnen in een kleine garage die ze mochten huren naast een woonhuis. vervolgens groeide de winkel uit haar voegen en verhuisde Juffrouw Saartje naar de binnenstad. Ook dat pand werd te klein en er kwam een pand beschikbaar aan een drukkere locatie. Inmiddels zit Juffrouw Saartje ook alweer een paar jaar in dit nieuwe pand en het is lastig om er zomaar voorbij te lopen zonder naar binnen te gaan.

Tip: met Sinterklaas en Kerst hebben ze er waanzinnige versiering. Vooral de oude, houten notenkrakers zijn hier in huis favoriet tijdens Kerst.

Kringloop Gouda

Een tijdje terug plaatste ik een blog over vintage kleding van de kringloop. Deze werd erg goed gelezen en daaruit blijkt maar weer dat vintage gewoon weer kan en juist heel hip is. Kringloop Gouda is een winkel waar van alles wordt verkocht. Van speelgoed tot meubels en van te gekke accessoires die je als fotoprops kunt gebruiken tot kleding. Ik ga er binnenkort weer een rondje doen voor toffe fotoprops.

Pand 96 in Schoonhoven

Dit pareltje vind je niet in Gouda, maar in Schoonhoven (op zo’n 20 minuten rijden van Gouda) ontdekten we Pand 96. Hier krijgen oude meubeltjes een make-over, maar je vindt hier ook te gekke accessoires en lampen. Deze winkel heeft écht unieke items en we keken onze ogen er uit. Als je het Instagram account ziet van Pand 96 wil je er het liefst meteen heen. Hier zullen we nog vaak genoeg naartoe rijden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dit heerlijke daybed wil toch iedereen! ♥

Een bericht gedeeld door PAND 96 | Schoonhoven (@pand.96) op

Zijn er nog vintage adresjes die ontbreken in deze lijst? Laat het me weten, dan zet ik deze erbij! Dus heb je binnenkort zin in een Coronaproof uitje naar Gouda? Zeker doen en ga dan zeker even langs deze te gekke winkeltjes!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *