Home + Opvoeden | Milan heeft zijn eerste mobiele telefoon gekregen

Opvoeden | Milan heeft zijn eerste mobiele telefoon gekregen

Het hing al een tijdje in de lucht: ik mocht mijn mobiele abonnement verlengen, maar wilde een ‘sim only’ abonnement. Het toestel zou ik er dan zelf bij kopen. We wilden geen dure abonnementen meer en er al helemaal geen BKR registratie voor krijgen. Hoe dan ook, er zou dus een nieuw toestel komen en Milan had wel interesse in mijn “oude” iPhone 8+. Deze is nog hartstikke prima, maar ik merkte dat de camera wel steeds minder werd en die gebruik ik veel voor mijn blog. Toch stelde ik de aankoop van een nieuwe telefoon nog uit, omdat het een flinke uitgave is. Afgelopen donderdag sleepte Patrick mij mee naar de winkel, omdat de foto’s die ik had gemaakt wazig waren en het nu toch wel tijd werd voor een nieuwe voor mij. Tot groot plezier van Milan, want dat betekende dat hij mijn oude iPhone mocht hebben.

Een iPhone met sim only abonnement én met afspraken

We hebben de iPhone terug gezet naar de fabrieksinstellingen en een nieuwe Apple ID voor hem aangemaakt. Hierna hebben we hem toegevoegd als gezinslid. We kunnen zien waar zijn iPhone zich bevindt en hebben op de app van de provider (T-mobile, geen spon overigens) een account aangemaakt zodat we precies kunnen zien hoeveel hij heeft verbruikt. Hij heeft 120 belminuten en 7 GB internet. 5 zaten er bij het abonnement en de overige twee kreeg hij er gratis bij omdat Patrick en ik ook allebei klant zijn. We betalen hier €12,50 per maand voor.

We hebben echter wel afspraken gemaakt over het gebruik. Zo mag hij hem niet zomaar meenemen naar school, alleen als hij een stukje naar opa en oma moet fietsen. Verder mag hij hem meenemen als hij buiten gaat spelen en bijvoorbeeld een andere wijk in gaat om iemand op te halen. Ook als we een dagje weggaan mag hij mee omdat hij er graag foto’s mee wil maken. Dus eigenlijk is het gebruik heel minimaal en dat is prima op zijn leeftijd. Wat ik zelf heel leuk vind, is dat hij nu zelf met zijn grote neef en nicht appt en ook met hen afspreekt.

Geen social media

Een andere afspraak is dat er voorlopig nog geen social media op zijn telefoon geïnstalleerd mag worden. Dat vinden we nog niet nodig en zo willen we het gebruik van zijn telefoon beperken. Hij heeft inmiddels wel de Lightroom app gedownload. Daar bewerkt hij zijn foto’s mee. Daar oefent hij nu mee en dat vind ik een erg leuke hobby.

Oefenen en bewustwording met een eerste mobiele telefoon

Hij went nu aan het hebben van een telefoon waardoor het nieuwtje er snel af is. We houden het nu heel goed in de gaten en hoewel we dat later ook zeker zullen doen, zullen we het ook stukje bij beetje los moeten laten. Er komt een moment dat hij op social media wil en zelf apps zal gaan downloaden. Ik praat daar regelmatig met hem over en vertel dan ook over de risico’s. Zo wilden hij laatst allemaal filmpjes plaatsen op TikTok (een account dat hij samen met opa heeft gemaakt op dat account wilde plaatsen) en hij was niet kritisch op wat hij dan wilde plaatsen. Hij verzon iets, maakte het even snel en wilde het daarna plaatsen. Opa was er kritisch op, maar wij ook. Je kunt niet altijd alles zomaar plaatsen. We hebben het dan ook niet  gedaan. Uiteindelijk begrijpt hij het wel, maar het is nog een kind. Hij overziet de mogelijke gevolgen niet en daar proberen we hem nu al bewust van te maken. Dit is een goede oefening ?.

Ik denk dat dit een prima moment is voor zijn eerste mobiele telefoon. Het is even wennen om hem te zien appen, maar dat hoort erbij. Kleine jongetjes worden groot en dat geldt ook voor onze bijna tiener.

Vanaf welke leeftijd kreeg jouw kind een mobiele telefoon of mag jouw kind een mobiel? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder of op de socials.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *