Home + Lifestyle | Hieraan merk ik dat ik ouder word

Lifestyle | Hieraan merk ik dat ik ouder word

In januari word ik 36 en nu kan ik een heel verhaal ophangen over dat ik zo jong ben als ik mij voel, maar laten we eerlijk zijn, ik voel het soms best een beetje. Lichamelijk een beetje, ik zie behoorlijk wat rimpels verschijnen, maar ik denk ook nog steeds dat de jaren ’90 net voorbij zijn terwijl dat al ruim 21 jaar geleden is. Toch zijn er nog meer dingen waar ik aan merk dat ik ouder word. Ik ben benieuwd of jij ze herkent.

Minder druk maken om dingen

Vroeger kon ik mij overal druk om maken. Ik kan slecht tegen onrecht en wilde dat te pas en te onpas laten horen. Ook vind ik overal wat van en ik dacht dan ook dat anderen altijd op mijn mening zaten te wachten. Inmiddels weet ik “spreken is zilver, zwijgen is goud”. Ik lijk een open boek, klets veel en graag, maar ik deel zelden wat er écht in mij omgaat. Ik maak mij minder druk om dingen, kan het beter relativeren en weet dat het vaak ook helemaal geen zin heeft mij er zo druk om te maken. De felheid die ik had is er wel een beetje af. Wijsheid komt met de jaren haha. Oh ja, karma bestaat echt en ook daar probeer ik wat vaker op te vertrouwen.

Weten wat wel en niet werkt, andere benadering

Wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd is dat ik steeds beter weet wat wel en niet werkt in de benadering van bepaalde mensen. Je leert situaties steeds beter inschatten en daar pas ik mijn reactie op aan. Natuurlijk denk ik soms weleens “dat had ik beter niet kunnen zeggen” of “ik had anders moeten reageren”, maar dat is dan maar zo. Over het algemeen gaat dat stukken beter dan een aantal jaren terug.

Lange leve goede filters 🙂 

Sommige dingen zijn al zo lang geleden, dat je je daarna realiseert dat je oud wordt

In de intro had ik het over de jaren ’90, maar ik heb dat dus ook wanneer ik mensen tegenkom van de middelbare school. Zowel in real life als op Facebook op LinkedIn. Zo kwam ik laatst een oud-klasgenoot tegen die best veranderd is. Je zag duidelijk dat hij het was, maar ik had die jongen van de middelbare school nog in mijn hoofd die weinig gaf om kleding. Inmiddels is het een man in een pak met een mooi horloge om zijn pols die iets doet wat je tijdens de middelbare school had verwacht. Kortom, mensen hebben net als ik een leven opgebouwd. Gek dat je dan nog die beelden van vroeger in je hoofd hebt.

Mijn vader is al 18 jaar geleden overleden, meer dan de helft van mijn leven, en ook dat zet je aan het denken. Het deel van mijn leven waarin ik hem niet bij mij heb is nu groter dan toen hij er nog wel was. Snap je het nog?

En wat dacht je van het hebben van een tienerzoon? Ik weet alles nog van het moment dat hij geboren werd. Hoe kan dat al zo lang geleden zijn?!

Sneller moe en wat vaker rugpijn

Dan de lichamelijke klachten, want natuurlijk spelen die zo nu en dan ook vaker op. Ik heb altijd veel slaap nodig gehad, maar ik merk dat ik nu wel vaker moe ben. Ook speelt mijn rug wat vaker op en die pijn trekt vervolgens door naar mijn benen. Ik probeer erop te letten, maar dit soort dingen merk je nu vaker.

Mijn rug is overigens wel een dingetje. Bij mij moeder is dat ook een zwakke plek dus het kan best zijn dat dat erfelijk is. Ik heb voor haar weleens gekeken naar een hippe sta-op stoel zodat ze lekker kan zitten en een goede houding heeft. Ze haat het dat ik dit nu ga zeggen, maar ze heeft toch een bepaalde leeftijd bereikt en comfort is toch ook gewoon belangrijk. Hier in Gouda zit de Vegro en daar hebben ze veel van dit soort hulpmiddelen die soms toch echt onmisbaar zijn.

Ik herken het ook. Zo zit ik bijvoorbeeld steeds minder lekker op bepaalde stoelen. Zelfs op onze bank kan ik de juiste houding soms niet vinden.

Rimpels!

Tot slot rimpels. Die heb ik inmiddels echt wel. Daar kunnen filters niet meer tegenop haha. Tot vind ik dat niet erg, maar ik hoop ook niet dat het te erg wordt.

Ach, we zien het wel, want boven alles is het een cadeau dat je oud mag worden. Laten we dat vooral niet vergeten! Waaraan merk jij dat je ouder wordt?

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *