Home + Lifestyle | Mijn persoonlijke en werkgerelateerde doelen voor 2024

Lifestyle | Mijn persoonlijke en werkgerelateerde doelen voor 2024

Wat zijn de kerstdagen snel gegaan. Het zit erop en de dagen waarin we volop terugblikken op het afgelopen jaar zijn begonnen. Morgen krijg je de teruglik met de 23 mooiste en leukste herinneringen van 2023, maar ik wil juist vooruit kijken naar het nieuwe jaar. Er staat een hoop te gebeuren in 2024. Welke persoonlijke en werk gerelateerde doelen heb ik en wat zijn de plannen voor Mamablogger? Je leest het in dit blog!

Doelen voor 2024: persoonlijke doelen

Laat ik beginnen met mijn persoonlijke doelen, want dat zijn er nogal wat, haha.

Afvallen en meer bewegen

Die decembermaand is pittig. Overal was lekker eten binnen handbereik en daar heb ik dan ook flink van genoten. Nog steeds, want de maand is nog niet voorbij 😉 Toch wil ik weer lekker veel gaan wandelen zoals voorheen, ook wanneer het weer niet meezit. Ik ben namelijk wel een ‘mooi weer loper’. Verder moet ik weer wat vaker de fiets pakken en lekkere dingen laten staan. Standaard voornemens voor het nieuwe jaar, maar voor mij echt noodzakelijk. Kortom, eigenlijk moet ik gewoon weer extra goed voor mijzelf zorgen. Dat helpt niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal.

Een nieuw huis, we gaan een hoop leren

Komend jaar start de bouw van ons nieuwe huis en dat betekent flink sparen, maar we zullen ook een hoop nieuwe dingen leren. We gaan 10 januari naar de notaris. Daarna gaat de hypotheek lopen en krijgen we te maken met dubbele woonlasten, het bouwdepot etc. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat en vind het ook heel spannend. Ik weet natuurlijk wel ongeveer hoe het werkt, maar ik wil graag weten hoe dit in de praktijk werkt. Dat vind ik best spannend moet ik eerlijk zeggen. Tips zijn welkom, haha.

Meer stilstaan bij wat we hebben

Ik sta te weinig stil bij wat we hebben en hoe goed we het eigenlijk hebben samen. We denderen maar door, vinden alles vanzelfsprekend, maar dat is het helemaal niet. Niets is vanzelfsprekend. Ook niet dat je ’s avonds samen op de bank zit en twee gezonde kinderen hebt. Het is niet zo dat ik dat niet weet en niet dankbaar ben, maar het is vaak zo normaal. Iets vaker stilstaan bij wat we hebben zal ieder geval geen kwaad kunnen.

Voor de rest hoop ik dat we gezond en happy blijven en neem ik mij – zoals ieder jaar haha – voor om mij niets aan te trekken van wat anderen van mij vinden. Die blijft lastig…

Doelen voor 2024: werk gerelateerde doelen

Het is geen geheim dat ik graag werk en mijn werk echt heel erg leuk vind. Komend jaar werk ik 19 jaar voor mijn werkgever en nog steeds heb ik het er erg naar mijn zin. Ik heb de leukste collega’s (altijd gehad gelukkig) en nog steeds is het werk uitdagend. Wat helpt is dat ik in die 19 jaar door heb kunnen groeien. Voor de komende periode verwacht ik geen groei in functie, maar wel wat betreft zelfontwikkeling. Nieuwe projecten, maar ook beter worden in het werken met AI en tools als Canva Pro en Docufiller.

Met alles wat privé op ons afkomt, hoop ik dat het op het werk zo fijn blijft, zonder al te grote veranderingen.

Doelen voor 2024: Mamablogger

Lijstje van de week

Ik ga een oude rubriek nieuw leven inblazen: het lijstje van de week! Iedere week deel ik een lijstje met jullie. Van mijn favoriete podcasts tot manieren om iedere dag geld te sparen. Mijn favorieten van de week tot lijstjes over het gezin. Deze zal op de vrijdagen online komen vanaf volgende week. Heb je nog suggesties voor het lijstje van de week, laat het mij vooral weten.

Achter de schermen: nieuw boekhoudprogramma

Ik start 1 januari met een nieuw boekhoudprogramma en een nieuw, zakelijk rekeningnummer. Die overstap ben ik deze maand aan het voorbereiden en daar komt nog wel wat werk uit, maar ik ben er wel heel blij mee. Afgelopen jaar heb ik een heel goede omzet gedraaid en dat hoop ik komend jaar weer te bereiken. Het liefst natuurlijk een beetje meer, want ook dat is dan voor het nieuwe huis.

4000 blogartikelen en stabiele cijfers

Binnenkort publiceer ik mijn 4000e artikel! Hoe gaaf is dat?! De bezoekersaantallen blijven gelukkig stabiel en mijn DA is de laatste tijd lekker gestegen. Ik hoop dat in het nieuwe jaar stabiel te houden. Meer is altijd leuk en fijn, maar ik ben ook blij met de stabiliteit. Het zijn namelijk goede cijfers en die wil ik vasthouden.

Social media

Als ik kijk naar de cijfers op de socials, dan blijven die ook lekker stabiel. Nee, ik zal geen tienduizenden volgers krijgen op Instagram. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik die niet zou willen, maar het is geen doel op zich. Ik werk veel en heb geen tijd om daar dan ook nog veel energie in te steken. Ik kan ook niet alles. Als het stijgt is dat fijn, ook al is het een klein beetje. Op Facebook gaat het goed en daar zit een een groot deel van mijn doelgroep. Op Insta zijn de volgers een klein beetje gestegen en ik zit sinds kort op TikTok met een budget gerelateerd account over sparen. Daar heb ik in korte tijd al meer dan 1400 volgers gekregen en ik vind het oprecht een heel leuk platform waar nog groei mogelijk is zonder al te ingewikkelde algoritmes etc.

Mamablogger is een extra inkomen en gelukkig niet mijn hoofdinkomen. Die druk zou ik heel heftig vinden. De extra’s zijn heel mooi meegenomen en ik steek veel tijd in het maken van leuke en relevante content om te lezen. Dat is mijn grootste hobby, niet het maken van Reels of andere soorten filmpjes. Ik doe dat natuurlijk weleens, maar niet heel frequent en dat is voor nu prima.

Mamablogger in de media

2023 was een goed media jaar voor Mamablogger. Ik werd veel gevraagd voor interviews, vooral over de manier waarop wij omgaan met geld en sparen. Mijn favoriete onderwerp! Een van mijn doelen voor 2024 is minimaal twee interviews voor landelijke titels. Dat zou leuk zijn!

Ik ga in 2024 in ieder geval lekker door met Mamablogger (minimaal vijf artikelen per week) en hoop dat jullie de content leuk blijven vinden.

Enerzijds staat 2024 in veranderingen en anderzijds hoop ik dat het stabiel blijft, zonder gekkigheid. Het is zo al druk zat en ik weet niet of ik andere, grote veranderingen erbij kan hebben. Over een jaar zal ik terugblikken op dit blog en weten we wat ervan terecht is gekomen. Wat zijn jullie doelen voor 2024?

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Ilse
  29 december 2023 / 12:05

  Bedankt voor al je berichten. Ik heb je pas later “ontdekt”, maar heb alles teruggelezen. De budgetgerelateerde artikelen staan met stip op 1. Ik hoop nog heel lang met je mee te lezen en kijk uit naar je lijstjes van de week.

  • Marisca
   Auteur
   30 december 2023 / 07:48

   Wat ontzettend leuk en dank voor het mooie compliment! Fijne jaarwisseling!