Home + De 23 mooiste en leukste herinneringen van 2023

De 23 mooiste en leukste herinneringen van 2023

Zo vlak voor het einde van dit jaar is het de tijd om vooruit te kijken zoals ik gisteren deed. Maar het is ook de tijd om nog één keer terug te kijken. Daarom blik ik terug op de 23 leukste en mooiste herinneringen van 2023. Gewoon leuke dingen waar we blij van werden. Bijvoorbeeld onze vakantie naar Kos en de aankoop van ons nieuwe huis. Maar er gebeurde natuurlijk nog meer. Kijk je gezellig mee?

1. Weekendje weg naar ’t Boerderijtje

Begin dit jaar verbleven we als één van de eerste gasten in ’t Boerderijtje van de Cantharel (ons favoriete hotel). We kregen van het hotel een nachtje cadeau omdat we het hotel hadden genoemd in de Kampioen, het magazine van de ANWB waar we eind 2022 in het kerstnummer stonden. De andere nacht hebben we zelf betaald en zo deden we onszelf dit weekend cadeau voor onze verjaardagen. Wat een onwijs leuke plek is dit en wat hebben we genoten dat weekend! ’t Boerderijtje is een aanrader!

2. 10 jaar Mamablogger

Dit jaar bestaat Mamablogger 10 jaar! Een toffe mijlpaal die ikzelf nog niet eens doorhad, maar waar ik door het AD op werd gewezen. Meteen na de kerst werd ik geïnterviewd door het AD en er werden thuis foto’s gemaakt. Begin dit jaar stond het interview online en in de krant. Heel erg gaaf dat zij Mamablogger de moeite waard vonden om hier aandacht aan te besteden.

3. Krav Maga examen Milan

Milan zit al bijna twee jaar op Krav Maga en eindelijk mocht hij examen doen. Dat mocht al eerder, maar de avond voor dat examen viel hij en had hij een gekneusde pols. Daar heeft hij nog best een tijd last van gehad. Nu kon hij eindelijk wel examen doen en wat deed hij het goed! Tijdens de lessen kunnen ouders niet komen kijken, waardoor we niet zo goed wisten wat we konden verwachten. Het is echt een pittige sport waar ze behoorlijk wat discipline wordt bijgebracht. Heel knap en begin 2024 mag hij zijn tweede examen doen als alles goed gaat.

4. Kampioenschap Feyenoord

We hebben er even op moeten wachten, maar als je cluppie dan weer kampioen wordt, wil je wel bij de huldiging zijn. Dus vroegen we vrij van school en van het werk (school reageerde trouwens echt heel leuk) en gingen we naar Rotterdam met Milan. Floris vonden we te jong om mee te nemen, dus die mocht de huldiging bij opa en oma kijken.

5. Afscheid groep 8

Niet veel later was het moment daar: Milan nam afscheid van groep 8. Omdat we in een nieuwbouwwijk wonen (er wonen in deze wijk vooral jongere kinderen), was deze groep 8 erg klein en bestond deze uit zo’n negen kinderen. Daar kun je geen musical mee maken, maar gelukkig waren de leerkrachten creatief. Er werd een film gemaakt. Samen met een andere moeder knutselden we een hele ochtend decorstukken en de kinderen namen in delen de film op. School organiseerde een toffe afscheidsavond en samen met alle ouders, broers, zussen en opa’s en oma’s keken we de film. Een mooi afscheid zo!

6. Friends Experience Brussel

Als echte Friends fan wilde ik perse naar de Friends Experience in Brussel. Zo lief dat de mannen voor mij meegingen, haha. Ik heb volgens mij de hele experience met een grote glimlach rondgelopen. Het was zo leuk! Wat wrang dat later dit jaar Matthew Perry overleed. Veel te jong en zo ontzettend zonde.

7. Naar Harry Styles met Maud

Ik ben geen Harry Styles fan en wat begon als grapje, werd een onwijs leuke avond met mijn nichtje Maud. We gingen samen naar Harry Styles en na die avond was ik ook een beetje verliefd op Harry. Wat is hij goed en de sfeer was echt top. Gelukkig hebben we deze avond nog beleefd samen, want begin januari vertrekt Maud met een one way ticket naar Australië en weten we niet wanneer ze terugkomt. Misschien ontmoet ze daar wel iemand. Wij grappen al dat we over een jaar of vijf ook in de kerstspecial van All You Need is Love zitten met de hele familie 😉

8. Vakantie Kos

Begin dit jaar boekten we een vakantie naar Rhodos, maar vanwege de bosbranden moesten we onze plannen wijzigen en kozen we uiteindelijk voor Kos. Misschien moest het wel zo zijn, want we hebben er een fantastische vakantie gehad en mooie herinneringen gemaakt!

9. 12,5 jaar getrouwd: terug naar de plek waar Pat en ik elkaar hebben leren kennen

Pat en ik waren dit jaar 12,5 jaar getrouwd en hebben elkaar precies 19 jaar geleden leren kennen op Kos. We gingen met onze jongens terug naar de plek waar we elkaar 19 jaar geleden voor het eerst hebben ontmoet. Het was even zoeken, maar we hebben het gevonden. Heel erg bijzonder!

10. Formule 1 in Zandvoort

Iedere Formule 1 race zitten we voor de tv. We wilden graag een keer met de jongens naar Zandvoort en bestelden tickets voor de kwalificatie. Het weer werkte niet mee, maar we hebben het een keer meegemaakt en hoe! Weer een mooie herinnering in the pocket.

11. We kochten een nieuw huis!

Ons grootste nieuws van afgelopen jaar: we kochten een nieuw huis! Ik heb hier al heel veel over geschreven en zal dat de komende tijd blijven doen. Daarom hou ik het nu maar kort, haha.

Lees ook: alle eerder dagboekdelen over de aankoop van ons nieuwe huis

12. Leuke uitjes en etentjes

Leuke uitjes met het gezin, koffiedates met Chantal, de leuke uitjes met vrienden en natuurlijk de dinner dates met Patty en Nancy. Ik heb er stuk voor stuk van genoten en hoop dat we er in het nieuwe jaar nog heel veel gaan plannen.

13. De eerste weken op de middelbare school

Als je kind naar de middelbare school gaat, verandert er een hoop, maar je hoopt vooral dat ‘ie het naar zijn zin heeft. Gelukkig is dat het geval. Hij kwam helemaal schor terug van kamp met een grote glimlach op zijn gezicht en vol verhalen. Je kunt je voorstellen dat dat echt een opluchting voor ons was. Daarom hoort ‘ie ook thuis in dit rijtje.

14. De verjaardagen van de jongens

Altijd een mijlpaal en die vieren we dan ook uitgebreid. Dit jaar mochten de jongens kiezen waar ze wilden eten. Floris koos La Cubanita en Milan ging voor Atlantis. Verder vierden we het uitgebreid voor familie en vrienden en gingen we naar LEGO World. We hebben er een groot feest van gemaakt.

15. De liefdevolle blik van Floris

Ik kan mij een ochtend herinneren dat ik wakker werd en Floris naast mij lag. Hij was al wakker en keek mij zo ontzettend lief aan met een grote glimlach. Ik ben zelden zo mooi wakker geworden als die ochtend. Hij keek zo liefdevol. Zo’n klein, afhankelijk mannetje en zo ontzettend lief. Dat gezichtje vergeet ik nooit meer.

16. ABBA met mijn zus en nichtje

Mijn zus, nichtje Maud en ik gingen met zijn drieën naar ABBA in Ahoy. Niet alleen heel erg gezellig, maar die muziek is ook heerlijk. Ik hou ervan! Moeten mijn zus en ik eigenlijk vaker doen 🙂

17. Halloween

Halloween wordt bij ons in de wijk groot gevierd. Nu is dat op zich niet zo bijzonder, maar het is wel leuk als je het met elkaar viert. Mijn ouders deden verkleed bij ons de deur open en vrienden liepen mee. Ook Maud was van de partij als Elvis.

18. Mijn ouders werden samen 140 jaar!

Dit jaar werden mijn ouders samen 140 jaar. Gewoon een mooie mijlpaal!

19. Mooie publicaties voor Mamablogger

Het was een jaar met mooie publicaties voor Mamablogger. Gisteren deelde ik dit ook al en zei ik te hopen dat dat in 2024 ook het geval zal zijn. Hoe toevallig is het dan dat ik gistermiddag onverwacht een interview gaf aan de Telegraaf (voor Vrouw)? Het interview komt volgende week online dus dan is de eerste publicatie van 2024 meteen een feit.

20. Uitjes voor Mamablogger

Een van de voordelen van bloggen is dat je ook ontzettend toffe dingen meemaakt en regelmatig wordt gevraagd voor leuke uitjes. We doen dit niet zo vaak meer omdat Milan ouder wordt en we ook wat rustige weekenden in willen plannen, maar dit jaar introduceerde ik de Mamablogger Indoor Speeltuinen Test. We hebben daardoor heel wat indoor speeltuinen mogen testen. Ook LEGO World was weer terug van weggeweest en we werden uitgenodigd voor een bezoekje. Dit zijn altijd de kersen op de taart.

21. De feestdagen

Een gezellige Sinterklaas met de familie en ook de kerstdagen waren heerlijk. Het is niet vanzelfsprekend dit met elkaar te vieren en daarom hoort ook deze in het rijtje.

22. De humor en de leuke dingen op het werk

Ik heb heel wat uren in 2023 doorgebracht op kantoor, dus deze kan dan natuurlijk niet ontbreken. We hebben een fijn team, lachen heel wat af en hebben leuke dingen meegemaakt afgelopen jaar. Een supertof teamuitje, het paasontbijt, een geboorte (oké, daar waren we natuurlijk niet bij haha), een kerstborrel en noem maar op. We hebben het leuk en dat is heel erg fijn als je een groot deel van je week doorbrengt op je werk.

23. Mijlpaal: meer dan 20 kilo afgevallen!

Ik sluit af met deze persoonlijke mijlpaal, want dit is het jaar waarin ik meer dan 20 kilo afviel. Er moet nog steeds meer af, maar voor het eerst sinds lange tijd, voelde ik mij afgelopen zomer goed genoeg om een korte broek aan te trekken. Ik moet mij na deze feestdagen weer even herpakken, maar ik zie niet meer op tegen de komende zomer!

Wat zijn jouw mooiste herinneringen aan 2023? Ik hoop dat je veel mooie herinneringen hebt kunnen maken en wens je nog veel meer mooie herinneringen toe voor 2024!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *