Home + Een nieuwbouwhuis kopen #8 | Knopen doorhakken

Een nieuwbouwhuis kopen #8 | Knopen doorhakken

Deel acht alweer van ons nieuwbouw avontuur! In dit deel hadden we een kopersgesprek met het bouwbedrijf dat ons project gaat bouwen, kregen we informatie over het sanitair en moesten we knopen doorhakken wat betreft de ruwbouwopties. Later zullen we nog meer knopen door moeten hakken wat betreft tegels, het sanitair en alle kleine opties die er nog zijn. Het begin is er in ieder geval en er is weer een hoop gebeurd. Kijk je mee?

Zaterdag 18 november 2023

Komende week hebben we het kopersgesprek met het bouwbedrijf dat ons project gaat bouwen. Vorige week zag ik dit boek voorbij komen bij andere nieuwbouwkopers op Instagram. Dit boek leek mij ontzettend praktisch en fijn dus heb ik meteen besteld. Vandaag neem ik deze mee naar het zwembad en terwijl ik wacht, zet ik al heel wat vragen in mijn telefoon. Aanrader voor iedere nieuwbouwkoper!

Zie overigens ook het Instagram account dat ik maakte voor ons nieuwe huis.

Woensdag 22 november 2023

We zitten klaar voor het kopersgesprek met het bouwbedrijf dat ons project gaat bouwen. Zelf hebben we een hele waslijst aan vragen en we krijgen een hoop informatie. Het gesprek hebben we thuis via Zoom en dat is ideaal, want het gesprek duurt bijna twee uur en ondertussen zijn de jongens ook gewoon thuis. De eerste deadline is 6 december en voor deze datum moeten we alle ruwbouwopties hebben doorgegeven. Dat zijn de grote klussen die we uit willen laten voeren. Hier hebben we al over nagedacht en wij gaan voor de volgende ruwbouwopties:

 • Aanbouw van 180 cm
 • Een trapkast
 • Een extra slaapkamer op de tweede verdieping
 • Een vergrootte badkamer

Daarnaast krijgen we ook uitleg over de de meerwerkopties. Dat zijn kleine opties die ook mogelijk zijn en die lijst is veel langer. Zo krijgen we in ons nieuwe huis – net als nu – glasvezel internet. Heel fijn, maar we merken nu al dat onze huizen zo goed zijn geïsoleerd, dat wifi op zolder dus echt een uitdaging is. Dat is lastig, want de tweede slaapkamer op zolder gaat onze werkkamer worden. We willen dus wat loze leidingen laten leggen voor bedraad internet. Kunnen we tegen de tijd dat we er wonen prijzen vergelijken en misschien kiezen wat goedkoper internet. Dat zou fijn zijn!

Verder zijn er nog meer kleine opties zoals het dichtzetten van de bovenlichten (dat zijn de raampjes) boven de deuren. Deze willen we graag dicht hebben, maar per deur kost dat behoorlijk wat geld. Er kan heel veel, maar het kost ook heel veel geld. Dat is inmiddels wel duidelijk.

En terwijl we in dit kopersgesprek zitten, krijgen we de “goed nieuwsbrief”! De bouw gaat definitief van start en dat betekent dat we de afspraak met de notaris kunnen plannen. Yes!

Donderdag 23 november 2023

De notaris belt zelf. Alle stukken zijn binnen bij hen en we kunnen nu een afspraak maken om te tekenen. We hebben dit gepland op 10 januari 2024. Wij hebben iets met het getal 10 dus met een klein beetje bijgeloof hopen we dat dit misschien gelukt brengt. Ons eerste huis tekenden we overigens ook op de 10e, maar dan in november.

Woensdag 29 november 2023

Weer een geplande afspraak. Dit keer zijn alle kopers uitgenodigd voor een afspraak bij de sanitair leverancier voor extra uitleg. Ook krijgen we te zien welk basissanitair er is gekozen voor in de woningen. Dit vinden we zelf niet zo mooi, maar ook hier geldt: bijna alles kan, maar dat betekent ook weer flink bijbetalen. Het zal elders echt wel goedkoper kunnen, maar het voordeel van hier bestellen is dat het voor oplevering al wordt geïnstalleerd en dat is toch wel heel erg fijn. Genoeg om over na te denken dus.

Zaterdag 2 december 2024

Een dag na de Kerst hebben we een afspraak met de tegelleverancier. We besluiten er alvast heen te rijden voor wat inspiratie ter voorbereiding op die afspraak. Ook kijken we nog een keer goed naar de basistegels. Ook dit geeft stof tot nadenken, want ons budget is bij lange na niet oneindig.

De volgende stappen, waar moeten we over na gaan denken?

We gaan nu nadenken over het sanitair en de tegels, maar ook over onze budgetten. Verder hebben we binnenkort nog een afspraak voor een lichtplan en moeten we bepalen waar we de loze leidingen willen. Kortom, een hoop kleine dingen, maar die zijn wel behoorlijk van invloed. Gelukkig is het bijna kerstvakantie, haha! Ik blijf jullie op de hoogte houden van het proces en mocht je nog tips hebben, laat het weten in de comments.

Lees ook de andere delen over het kopen van een nieuwbouwhuis

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Janneke
  6 december 2023 / 07:15

  In de keuken genoeg stopcontacten en wij hebben in een aantal stopcontacten een usb-laadfunctie. Echt ideaal voor in ons geval vaak de e-reader die er aan hangt. Maar eigenlijk overal genoeg stopcontacten laten plaatsen.

  • Marisca
   Auteur
   6 december 2023 / 07:19

   Wat een goed idee van die stopcontacten met USB-poort. Die ga ik meteen even noteren! Dankjewel 🙂