Home + Lifestyle | De boodschappen: ze worden duurder en moeilijke eters in huis

Lifestyle | De boodschappen: ze worden duurder en moeilijke eters in huis

Een paar jaar geleden deelde ik al eens ons boodschappenbudget op Mamablogger. Toen konden we boodschappen doen voor €75,- per week. We zijn nu ongeveer jaar verder en met dat budget gaan we het echt niet meer redden. Floris eet inmiddels natuurlijk al een hele tijd mee, Milan wordt ouder en we nemen eten mee naar school en naar het werk. Ons budget is omhoog gegaan en hoe! We geven nu stukken meer uit. Daarnaast hebben we ook nog wat moeilijke eters in huis wat het samenstellen van een weekmenu niet gemakkelijker maakt.

Ons weekmenu

Ons weekmenu wisselt en is soms wat ingewikkeld. Laat ik voorop stellen dat koken totaal niet mijn hobby is. Ik vind er helemaal niets aan. Hapjes maken vind ik wel heel erg leuk, maar koken? Nee, het is dat het moet, maar voor mij is het echt noodzakelijk kwaad. Het wordt in ieder geval wel leuker wanneer je iets kookt dat je ook echt lekker vindt. Dat proberen we zoveel mogelijk, maar onze oudste is een moeilijke eter en ook onze kleuter kan er inmiddels wel wat van. Ik dacht altijd dat ik zo’n “eten wat de pot schaft” moeder zou worden, maar dat ben ik niet. Ik kook ook geen extra eten, maar we houden dus wel rekening met wat de kinderen lekker vinden, want anders ontstaan er ellenlange discussies aan tafel.

Onze jongens zijn vooral Hollandse pot eters en wij helemaal niet. Je maakt mij wel heel blij met een prak bruine bonen of de zuurkool van mijn moeder, maar dat eet je ook niet iedere week. Althans, dat willen we niet iedere week eten, want wij houden jullie van heel ander eten. Een lekkere pasta (al maak ik onze jongste daar ook nog wel blij mee), wraps uit de oven, een ovenschotel of andere lekkere groente recepten. Heerlijk en dan vind ik koken opeens een stuk leuker.

Het is dus altijd een beetje schipperen. Soms ga ik heel lang mee met die Hollandse pot en opeens ben ik het zat en kook ik een pan pasta. Dan maar discussies en een hoop gedoe aan tafel.

Er zijn in ieder geval twee dingen vast in ons weekmenu: op woensdag kook ik een pan verse soep, want dat is een drukke dag en vanwege de musical zijn we laat thuis. Dan hoef ik alleen nog maar de soep op te zetten. Stokbroodje en een kaasstengeltje erbij en je hebt een lekkere, gemakkelijke maaltijd. In de soep zit wel veel groente, dat dan weer wel. Op zondag eten we makkelijk en gaan we voor een patatje. Dat is zo’n beetje de enige maaltijd van de week die geen discussies oplevert haha. De ene keer bakt Patrick het zelf (altijd in de zonnebloemolie) en de andere keer halen we.

De rest van de week is het toch vaak Hollandse pot en als de jongens bij opa en oma eten omdat wij dan later thuis zijn vanuit het werk, dan eten Pat en ik bijvoorbeeld samen een lekkere nasi of iets anders.

Het boodschappen budget

Dan het budget, want €75,- redden we al heel lang niet meer. Gemiddeld zitten we per week rond de €120,-. De ene week halen we nog wat lekkere hapjes en slaan we voorraad in en is het meer en de andere week weer minder. Ik reken altijd een budget van €400,- per maand voor de boodschappen. Dat is inclusief shampoo en badschuim en wasmiddel, maar exclusief make-up en andere drogisterij artikelen.

Ik ben heel erg benieuwd: wat geven jullie gemiddeld per week uit aan de boodschappen en hebben jullie ook moeilijke eters in huis? Zo ja, hoe gaan jullie daar dan mee om? Laat een reactie achter in de comments hieronder.

 

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *