Home + Lifestyle | 4 tips om een bewustere mama te zijn

Lifestyle | 4 tips om een bewustere mama te zijn

Het zijn van een bewuste mama, wat houdt dat precies in? Hier kunnen we geen concreet label aan hangen, maar toch zijn er een aantal dingen die jou een bewuste mama kunnen maken. Niet alleen hoe je omgaat met jouw (toekomstige) kindje, maar ook met jezelf. Want dat is minstens zo belangrijk! In dit artikel vertellen we je hoe je goed voor jezelf zorgt zodat jij een bewust mama kan zijn.

Een gezond eetpatroon

Er is ook geen specifieke leefstijl die voor iedereen werkt. Daarom is het belangrijk dat je gaat kijken naar welke leefstijl bij je past. Hoe en wat je eet kan afhankelijk zijn van je humeur, maar ook voedingsmiddelen kunnen jou een goed of slecht gevoel geven. Een slecht gevoel is niet wat je wil en is bovendien ook helemaal niet nodig. Je kan en mag genieten van je eten, maar uiteraard wel op een gezonde manier.

Vitamines voor mama’s

Voor, gedurende en na je zwangerschap is het erg van belang dat je zwangerschapsvitaminen op peil zijn. Een gezond eetpatroon helpt hierbij, maar ook vitamines zijn hierbij een goede toevoeging. Er zijn verschillende vitamines voor (toekomstige) mama’s, Yummygums is er daar een van. Zij bieden een vegan vitamine gummy aan die zowel goed is voor zwanger worden, tijdens de zwangerschap en na de zwangerschap. Ze zijn ook nog eens 100% vegan en als we de recensies lezen zijn ze erg lekker!

Bewegen

Hiermee bedoelen we niet per definitie sporten, want gedurende je zwangerschap of daarna is dat niet altijd mogelijk. Daarnaast is het ook belangrijk dat je luistert naar je lichaam. Wat voelt goed? Wat kan je op dat moment? Bewegen is goed voor je lijf én hoofd, maar hoe je dit invult is aan jou. Je kan er voor kiezen om ’s avonds een wandeling te maken maar als jij liever de fiets pakt is dat natuurlijk ook helemaal goed. Er zijn ook genoeg mogelijkheden voor sportlessen voor mommy’s (to be)!

Zorg voor ontspanning

Mama zijn is niet niks, je kunt niet de hele dag ‘aan’ staan. Toch ervaren veel moeders het gevoel dat dat moet. Het ouderschap is een fulltime job, maar juist daarom is ontspanning to belangrijk. De invulling hiervan is ook helemaal aan jou. Van een nachtje weg tot het lezen van een boek, probeer een moment voor jezelf te creëren. Vergeet tot slot ook niet om voldoende nachtrust te nemen, hoe moeilijk dat ook is wanneer je mama bent.

Wat doe jij om een bewustere moeder te zijn?

liefs

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *