Home + Deze kerstfilms moet je zien als je fan bent van Virgin River en Chesapeake Shores!

Deze kerstfilms moet je zien als je fan bent van Virgin River en Chesapeake Shores!

Ben jij, net als ik, ook fan van de series Virgin River en Chesapeake Shores en baal je dat je alle afleveringen al hebt gezien? Dan kun je nu moeiteloos door naar deze heerlijke kerstfilms. Niet alleen voor hetzelfde feelgood gevoel, maar ook omdat in deze films een aantal van dezelfde acteurs spelen! In één film spelen zelfs twee acteurs uit Chesapeake Shores en heeft Preacher uit Virgin River ook een grote rol, hoe leuk is dat?!

Deze kerstfilms heb ik gekeken op Videoland. Daar vind ik het aanbod kerstfilms momenteel leuker dan op Netflix, maar er moeten nog veel films online komen dit jaar. In ieder geval heeft Videoland een aantal leuke films in het aanbod opgenomen die zijn geproduceerd door Hallmark Channel en laat dat nu ook de producent zijn van Chesapeake Shores. Het is dus niet zo heel gek dat we een aantal van dezelfde acteurs tegenkomen.

Christmas in Evergreen reeks op Videoland

Ik begin met een filmreeks die ik getipt kreeg van iemand op Instagram. Het is een reeks van drie films: Christmas in Evergeen. Het draait in deze films om de levens van de inwoners van het kleine dorpje Evergeen waar Kerst heel uitbundig gevierd wordt. Kerst is bijzonder voor de inwoners en dat heeft alles te maken met een sneeuwbol die je wensen uit laat komen… En ja, ik weet dat dat heel cheesy klinkt, maar dit is toch heerlijk?

Deel 1 | Christmas in Evergeen (2017)

In dit eerste deel maken we kennis met het dorpje Evergeen en dierenarts Allie. Zij en haar ouders wonen hun leven lang in het dorpje, maar Allie gaat met Kerst naar haar vriend Spencer in Washington D.C. om te praten over de toekomst. Ze hebben al een enige tijd een lange afstandsrelatie en dat werkt toch niet zo goed als ze hadden gehoopt. De ouders van Allie hebben een restaurant in het dorp (de moeder van Allie wordt gespeeld door Barbara Niven, Megan in Chesapeake Shores) en vinden het moeilijk dat hun enige dochter mogelijk het dorp gaat verlaten, maar gunnen haar al haar geluk.

Ondertussen is weduwnaar Ryan met zijn dochter Zoe op weg naar Florida om daar Kerst te vieren. Zo ver komt het echter niet, want een sneeuwstorm gooit roet in het eten. Allie kan haar dorp niet uit en Ryan en Zoe komen vast te zitten in Evergeen. Dat vindt Zoe helemaal niet erg, want zij wil helemaal geen Kerst vieren in Florida. Zij smacht juist naar dat echte kerstgevoel van Evergreen.

In het restaurant van Allie’s ouders staat een sneeuwbol. Het verhaal gaat dat als je een wens doet en daarna de sneeuwbal schudt, jouw wens uitkomt. Zoe probeert het en wie weet lukt het….

Deel 2 | Christmas in Evergreen: Letters to Santa (2018)

Inmiddels leren we het plaatsje Evergreen en haar inwoners steeds beter kennen, maar maken we ook weer kennis met nieuwe karakters. Dit keer met decorateur Lisa die samen met haar beste vriend (Connor uit Chesapeake Shores) winkels decoreert. Lisa komt terecht in Evergreen en ziet daar een vervallen winkel. Dit is de oude winkel van de overleden dorpsgenoot Daisy. Het pand is vervallen en het lukt de burgemeester maar niet het pand te verkopen. Lisa ziet potentie in het oude pand en zou het graag verkoopbaar willen maken met haar decoratie skills. Dit kan ze echter niet alleen, maar gelukkig woont er een aannemer in het dorp, Kevin Miller. Hij heeft speciale herinneringen aan deze winkel en zou het graag nieuw leven inblazen.

In deze film maken we overigens ook kennis met een ander nieuw karakter, Thomas, die wordt de gespeeld door Preacher uit Virgin River oftewel Colin Lawrence.

Deel 3 | Cristmas in Evergeen: Tidings of Joy (2019)

In dit derde deel reist journaliste Katie af naar Evergreen voor een vakantie. Ze komt erachter dat Kerst heel serieus wordt genomen in Evergeen en ze besluit verslag te doen van de kerstactiviteiten. Inwoner Ben doet zijn best om Katie te overtuigen dat dat Kerst in Evergreen meer is dan alleen het aantrekken van toeristen, maar ze blijft cynisch. Toch kan ook zij uiteindelijk niet om de magie van Kerst in Evergreen heen als een tientallen jaar oude tijdcapsule wordt gevonden in de vorm van een adventskalender en de sneeuwbal kapot valt. Ook in deze film zit een leuke verhaallijn rondom Thomas…

Deel 4 | Cristmas in Evergeen: Bells are Ringing (2020)

Dit is het laatste deel van de Christmas in Evergreen reeks. In dit deel bereidt Michelle haar huwelijk voor met Thomas (Preacher uit Virgin River). Haar vriendin Hannah helpt haar met het opzetten van een kerstmuseum. Gaandeweg ontstaan er wat twijfels over de relatie en gooit iemand roet in het eten wat betreft het museum. Ook in dit deel zie je de acteurs uit de eerdere delen terug.

Wat leuk is aan deze filmreeks is dat de verhaallijnen van de vorige films doorgaan en je dezelfde acteurs ziet. Je leert het plaatsje en de karakters kennen en hoewel het natuurlijk allemaal erg voor de hand ligt (what else is new bij kerstfilms?), zijn het echt heerlijke kerstfilms om naar te kijken.

Wil je meer weten over deze films? Kijk dan op de website van Hallmark Channel. Hier is een speciale pagina ingericht voor deze films.

With love, Christmas

Een film met een heel ander verhaal, maar wat wel heel grappig is, is dat de film begint met reclamebureau dat een pitch moet voorbereiden voor de kerstcommercial van ‘Evergeen Mobile’. Zo komt Evergeen toch een beetje terug in deze film. Niet zo heel gek, want ook dit is een film van Hallmark Channel.

In deze film draait het om Melanie, die samen met haar collega Donovan, de pitch moet voorbereiden voor de Evergeen Mobile campagne. Lastig, want Donovan werkt al een jaar bij hetzelfde bureau en is ondoorgrondelijk. Als Melanie ook nog eens het lootje van Donovan trekt en een kerstcadeau voor hem moet kopen probeert ze hem beter te leren kennen. Donovan laat echter weinig los. Melanie stuurt hem daarom anoniem een mail, maar of dat nou zo’n goed idee is…

Melanie wordt in deze film gespeeld door Emilie Ullerup, zij speelt ook Bree O’Brien in Chesapeake Shores. Dit is ook weer een lekkere film die heerlijk wegkijkt na een lange, drukke dag. Kop thee en een plaid erbij (oké, en chocolade) en je hebt een heerlijke avond me-time.

Ook van deze film is een aparte pagina te vinden op de website van Hallmark Channel.

Christmas Bells are Ringing

In deze film speelt Sam de hoofdrol. Sam wordt gespeeld door Emilie Ullerup die we weer kennen als Bree uit Chesapeake Shores. Ze speelt overigens in meer kerstfilms, maar ik heb ze nog niet allemaal gezien.

Fotografe Sam bezoekt haar vader op Cape Cod, die op kerstavond gaat trouwen met zijn nieuwe liefde. Sam is er na de dood van haar moeder niet meer geweest en is blij als ze haar oude jeugdvriend Mike weer tegenkomt. De vonk springt opnieuw over, maar Mike heeft plannen om in Londen te gaan werken. Hebben ze wel een toekomst samen?

Er zijn nog genoeg films en ik ga er nog heel veel kijken, maar deze films met links naar andere, heerlijke series, moest ik natuurlijk alvast met jullie delen. Kende jij deze films al?

liefs

 

 

 

Films en seriesFilms en series

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 26 oktober 2021 / 10:05

  Alle kerstfilms op videoland zijn heerlijk om te kijken! Althans als je van romantische kerstfilms zoals hierboven houdt haha.

 2. Debby
  27 oktober 2021 / 10:21

  Heyhey, ik zag vanochtend is nog een dee toegevoegd op Videoland ! Christmas in evergreen – bells are ringing ?????

 3. Cindy
  9 november 2022 / 14:39

  Ik zag deel 4 er vandaag (inmiddels dus een jaar na dit artikel) niet opstaan. Klopt het dat deze inmiddels al verwijderd is? Wel gek dat deel 1-3 er wel nog op staan. Weet iemand of deel 4 nog terugkomt? Net 1-3 gebinged en MOET deel 4 nu echt zien haha.