Home + Leuke manieren om te vertellen dat je zwanger bent

Leuke manieren om te vertellen dat je zwanger bent

Laat ik maar meteen beginnen door te vertellen dat wij eigenlijk helemaal niet zo origineel bekend hebben gemaakt dat ik zwanger was. Ik was voornamelijk nog in shock denk ik haha. Het kwam erop neer dat ik naar de bakker ging omdat ik chocolaatjes wilde halen met roze en blauwe muisjes, die wilde ik dan geven bij de koffie. Ik was echter zo ontzettend misselijk dat ik de bakker niet eens fatsoenlijk naar binnen kon stappen zonder over te moeten geven. Patrick was helaas aan het werk dus die kon dat ook niet doen.

Ik belde hem daarom op om te overleggen wat we anders konden doen. Al snel liep ik de Prenatal binnen en kocht speentjes. Deze liet ik inpakken en zo gingen we de familie af. Leuk, maar niet heel origineel. Inmiddels is het 2016 en is er veel meer aandacht voor het op een leuke manier bekend maken dat jullie een kind verwachten. Eigenlijk wordt er overal nu veel meer aandacht aan besteed. Denk aan een gender reveal party, een babyshower, een kraamfeest etc. Het is allemaal aan jullie zelf, maar je zwangerschap bekend maken moet je toch. Dan maar op een originele manier toch? 😉

manieren_vertellen_zanger_bekendmaken_mamablogger_

5 manieren om te vertellen dat je zwanger bent

Zelf een rompertje bedrukken met tekst
Je kunt een rompertje of iets dergelijks kopen, maar je kunt er ook heel simpel zelf één bedrukken met een leuke tekst. Ik deed dit laatst en vertel je in deze DIY hoe ik dat deed en wat ik ervoor nodig had. Daarna kun je in een leuk doosje verpakken en er bijvoorbeeld ‘opa en oma’ op stempelen. Of wat dacht je van de tekst ‘suikeroom en tante’? Ze hebben het dan uiteraard meteen door, maar de blijdschap zal er niet minder om zijn.

Een taart of cupcakes trakteren met de echofoto
Als je bij je ouders op visite gaat neem dan wat lekkers mee in de vorm van een taart of cupcakes met een foto van de echo erop. Dit kun je eenvoudig laten maken door de bakker. Wedden dat dit de lekkerste taart of cupcakes zijn die ze ooit hebben gegeten?

StoepkrijtSchrijf op een muur met stoepkrijt het + en een = teken zoals bij een rekensom. Je partner aan de ene kant van het + teken en jij aan de andere kant. Als jullie al een kindje hebben houdt één van jullie deze vast. Achter het = teken zet je dan het aantal waaruit jullie gezin zal bestaan na de geboorte van de baby. Hier maak je dan een foto van. Je kunt ook jouw geboortejaar op de muur zetten, die van de partner en die van de baby. Er zijn talloze dingen te bedenken, kijk maar eens op Pinterest.

De kalender
Een andere mooie foto is een poster met daarop een kalender van de maand waarin je bent uitgerekend. Zet een cirkel om de uitgerekende datum en zet er kleine slofjes bij. Daarna maak je een foto die je bijvoorbeeld laat afdrukken in een kaart. Chocolaatjes erbij (als je niet te misselijk bent haha) en hiermee kan jij het wel bekend maken.

Champagne of cadeautje laten bezorgen
Stel dat je ver weg woont van je (schoon)ouders en je toch snel bekend wilt maken dat je zwanger bent, dan kun je altijd nog een fles champagne laten bestellen met een leuke tekst erbij. Of wat dacht je van een koffertje met slofjes en een rompertje laten bezorgen waarin je namens de baby vraagt of hij/zij over …….. maanden mag komen logeren? Wedden dat ze in no time aan de telefoon hangen? 🙂

Er zijn natuurlijk talloze manieren om een zwangerschap bekend te maken, maar deze vond ik wel erg leuk. Hoe heb jij het verteld? Laat het me weten in de comments hieronder.

Ik kon bij dat artikelen helaas geen voorbeelden laten zien. Dit zijn namelijk niet mijn eigen foto’s en je mag er natuurlijk niet zomaar één van het Internet afhalen. Op Pinterest kun je wel heel leuke voorbeelden vinden.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. 15 juni 2016 / 05:58

    Beide keren hebben we het “gewoon” verteld zonder iets origineels erbij te verzinnen. Leuk dat jullie het met speentjes hebben gedaan.

  2. 15 juni 2016 / 07:34

    HIer met een romper en speentje verteld de eerste keer. Niet origineel maar heel doeltreffend 😉

  3. 15 juni 2016 / 09:46

    Wij hadden ook eens een keer echofoto’s op tompoucen van de Hema laten drukken. Helaas liep die zwangerschap in de 14e week niet goed af. Maar daar kregen we superleuke reacties op!