Home + Kinderkamer | 10x daarom zijn hoogslapers en stapelbedden zo leuk en praktisch

Kinderkamer | 10x daarom zijn hoogslapers en stapelbedden zo leuk en praktisch

Als kind zijnde had ik een hoogslaper. Ik had destijds een kleine slaapkamer en een hoogslaper was daarom erg praktisch. Ik weet nog heel goed dat ik het echt fantastisch vond. Lekker hoog in mijn bedje en daaronder een bureautje met een super gezellig hoekje. Eigenlijk had ik helemaal geen grote kamer nodig. Toen we verhuisden naar een ander huis kreeg ik een grotere kamer en werd de hoogslaper vervangen voor een normaal eenpersoonsbed, dat vond ik toen zo onwijs jammer. Tegenwoordig zien we ze nog steeds en zijn ze voor veel ouders onmisbaar. Twijfel je nog? In dit artikel geef ik je 5 redenen waarom een hoogslaper leuk en praktisch is en 5 reden waarom dat ook geldt voor een stapelbed.

5x daarom zijn hoogslapers zo leuk en praktisch

Een kleine kamer praktisch inrichten

Ik noemde het net al in de intro: ik had zelf een kleine kamer en met een hoogslaper konden we wat extra ruimte creëren voor een bureautje en een gezellig hoekje. Zeker wanneer de kamer klein en smal is zoals bij mij het geval was. De kamers van de jongens zijn nu ook niet groot, maar een hoogslaper is helaas geen optie vanwege de schuine wanden. Ik vind dat echt heel erg jammer.

Het bed blijft netjes en wordt alleen gebruikt om in te slapen

Als Milan nu een vriendje te spelen heeft, gaan ze tegenwoordig boven gamen en zitten ze op zijn bed. Misschien ben ik een zeur, maar ik vind het eigenlijk niet zo fris en baal er ook een beetje van dat ik daarna de boel weer netjes recht kan trekken. Bij een hoogslaper kan dat niet en kunnen ze eronder zitten.

Nooit meer problemen om je kind naar bed te krijgen

Heb je moeite om je kind naar bed te krijgen? Nu niet meer hoor, want een hoogslaper is een feestje en daar willen ze met plezier in liggen!

Je kunt het hoekje eronder zo gezellig inrichten

Als kind zijnde vond ik donkere zolderkamers zo gezellig. Zeker tijdens regenachtige dagen. Lampjes aan en lekker genieten in je knusse kamertje. Dat gevoel kun je ook creëren onder de hoogslaper. Een gezellig bureautje een leuke stoel, of bankje. Er zijn heel veel mogelijkheden. Kijk maar eens op Pinterest. Inspiratie genoeg!

Je hoeft geen bed weg te trekken om de vloer schoon te houden

Hier word ik persoonlijk ook heel blij van haha, want vanwege de open ruimte onder een stapelbed kun je de vloer gemakkelijker schoon houden. Geen stofwolken onder het bed dus ?

5x daarom zijn stapelbedden zo leuk en praktisch

Meer kinderen dan slaapkamers

Wij hebben een huis met drie slaapkamers en we merken dat we er eigenlijk één tekort komen. En dat terwijl drie slaapkamers echt heel erg lekker is. Mocht je zelf meer kinderen hebben en niet genoeg slaapkamers hebben, maar is verhuizen (voorlopig) geen optie? Dan is een stapelbed ideaal. Ik had vroeger een vriendinnetje die met een stapelbed een kamer deelde met haar zusje en zij hadden het echt heel gezellig.

Ruimte benutten

Het is niet alleen handig, wanneer je slaapkamers tekort komt, je benut de ruimte sowieso omdat je in de hoogte werkt. Ook bieden stapelbedden extra opbergruimte door middel van een lade onder het onderste bed of een kastje. Ideaal!

Twee aparte ruimtes creëren 

Om de kinderen die samen slapen toch het gevoel te geven dat zij een eigen stukje hebben op hun kamer kun je met een stapelbed toch twee aparte ruimtes creëren. Dat kan op de muur boven het bovenste bed en in de ruimte tussen het onderste en bovenste bed. Met lampjes, toffe posters etc. kom je al een heel eind.

Het is natuurlijk super gezellig

Samen een kamer delen en slapen in een stapelbed is natuurlijk super gezellig. Omdat kinderen veel met elkaar delen kan dat de band tussen hen alleen maar versterken. Er komt een moment dat kinderen hun eigen ruimte nodig hebben, maar in de jongere kinderjaren kan ik mij voorstellen dat het echt heel leuk is.

Een stapelbed is steeds veiliger

Bij zowel hoogslapers als stapelbedden zie je dat de hekjes bij de bovenste bedden hoog zijn en daarmee verklein je het risico dat je kind eruit valt. Een stapelbed is daarmee niet perse onveiliger ten opzichte van een normaal eenpersoonsbed. Je moet natuurlijk wel goed op de leeftijd van je kinderen letten ?.

Hebben jullie een hoogslaper of stapelbed in huis? Zo ja, wat zijn voor jullie de voordelen?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *