Home + De verjaardagen van de jongens plannen, van hysterie tot lekker makkelijk

De verjaardagen van de jongens plannen, van hysterie tot lekker makkelijk

“Mam, moet je niet eens gaan reserveren voor mijn kinderfeestje, want over 14 weken ben ik alweer jarig”. Die mededeling deed Milan laatst. “Is dat nog niet wat vroeg?” zei ik. Maar nee, volgens Milan was het volkomen normaal en moest ik ook al na gaan denken over een thema voor zijn taart. Uh, wat?! Ergens heeft hij een punt, want ik begin normaliter in de zomervakantie al met plannen. Ik vind het fijn om alles op tijd geregeld te hebben, heb er dan ook voldoende tijd voor en eerlijk gezegd vind ik het plannen best leuk. Ik geniet van het bedenken en maken van traktaties en uitnodigingen en ga daar helemaal in op. En dus ben ik stiekem toch al begonnen met het plannen van de verjaardagen van de jongens en heb ik zelfs al een “thema” voor Milans taart ?.

Inspiratie opdoen

Ik begon afgelopen weekend met wat inspiratie opdoen. Ik had echt nog geen flauw idee. Voorgaande jaren bestelde ik nog het één en ander bij AliExpress, dus als ik dat wilde doen, moest ik dat wel op tijd doen. Ik vond er echter niets en als ik eerlijk ben bestel ik het liever bij lokale ondernemers. Ook moet ik binnenkort doorgeven wat we precies voor taarten willen omdat degene die ze altijd maakt met zwangerschapsverlof gaat. Daar zit dus wat meer haast achter. Tijd om in ieder geval wat inspiratie op te doen.

Taart voor Milan

Ik begon met Milan. Wat kies je nu voor een tien jarige zonder dat het te kinderachtig wordt? Ik zocht wat op Pinterest en uiteindelijk zag ik het: een YouTube taart! Dat past perfect bij hem! Ik maakte een nieuw Pinterest bord, sloeg alles op wat ik leuk vond en ging van daaruit verder nadenken over zijn traktatie en de uitnodiging voor zijn feestje. Ik maak er nog geen werk van, maar heb al wel wat ideetjes die ik in de vakantie verder uit zal werken.

Voor Floris deed ik vervolgens precies hetzelfde, maar ik vind het voor hem echt lastig. Hij vindt namelijk iedere week iets anders leuk. Toen ik verder nadacht bedacht ik mij dat er twee dingen zijn waar hij wel helemaal weg van is: auto’s en ijsjes. Daar ging ik naar op zoek!

Voor hem maakte ik ook een Pinterest bord, en sloeg op wat ik leuk vind en waarvan ik denk dat hij het ook gaaf vindt. Het is een begin.

Traktaties

Hier ga ik altijd helemaal op los en vind ik zelf ook heel erg leuk om te maken. Voor Floris denk ik aan een traktatie van Uk & Puk en voor Milan ook in YouTube thema. Ze moeten uiteraard Coronaproof zijn. De uiteindelijke resultaten zal ik zeker laten zien op de blog.

Kinderfeestje van Milan

Daar zijn we al naar aan het kijken. Vorig jaar bleek in de zomervakantie al veel vol te zitten en was het nog best lastig om een feestje te reserveren voor eind september/begin oktober. Voorgaande jaren vierden we het feestje thuis, dit keer willen we het buiten de deur vieren. We hebben wat ideetjes, ik heb wat gemaild en we wachten het wel af. We zijn nu in ieder geval op tijd denk ik 😉

De uitnodigingen voor het feestje

Zodra we weten wanneer het feestje wordt gevierd, maak ik de uitnodigingen. Meestal maak ik deze via Kaartje2Go. Lekker makkelijk en leuk. Via Etsy heb ik al wat gezien in YouTube thema.

Foto’s maken

Het is inmiddels een beetje traditie geworden: foto’s maken voor de verjaardagen. We doen dat vooral omdat we dat een mooie herinnering vinden voor later. We maken ze gewoon zelf op een tof terrein. Vorig jaar maakten we ze op het GoudAsfalt terrein in Gouda met twee cijferballonnen. Super simpel en we waren zo klaar, maar wat een toffe foto’s.

De familie uitnodigen

Deze foto’s maken we voornamelijk voor onszelf, maar we gebruiken ze ook voor de uitnodigingen voor familie en vrienden. Dit kan via Whatsapp, per mail of je laat ze drukken op een kaartje. Je kunt dat zo gek maken als je zelf wilt. Dit doen we vaak wel een aantal weken van tevoren, zeker een maand.

De verjaardagen van de jongens vieren voor familie en vrienden

De verjaardagen van de jongens vieren we tegelijk omdat ze een dag na elkaar jarig zijn. Meestal hebben we rond de 30 gasten en voor hen bestellen we dus de taarten. We maken het thuis gezellig en zorgen voor eten aan het einde van de middag. Vorig jaar bestelden we patat met snacks bij de lokale snackbar en dat werd gratis thuisbezorgd. Alle kinderen blij, de volwassenen vonden het lekker en we hoeven er verder niets voor te doen. Duur was het ook niet, dus dat gemak vonden we fijn. Ik denk dat we dat in oktober weer gaan doen.

Zoals je kunt lezen maken we best werk van de verjaardagen van de jongens, maar dat komt vooral omdat ik het echt leuk vind om te doen en er wat creativiteit in kwijt kan. Ik vind het gezellig en iedere verjaardag is een mijlpaal, die mogen we wat ons betreft best uitgebreid vieren. Veel mensen zullen het waarschijnlijk hysterisch vinden en dat is het misschien ook, maar ik vind hey oprecht heerlijk. Van het één maken we veel werk en wat betreft andere dingen doen we lekker makkelijk.

Vieren jullie de verjaardagen van je kind(eren) uitgebreid of juist helemaal niet? En beginnen jullie ook vroeg met de voorbereidingen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 7 juli 2020 / 08:11

    Die van mijn zoon kon dit jaar helaas niet door de Corona (26 maart jarig), maar die van onze kleine meid in oktober hopelijk wel! Ik ben stiekem voor haar verjaardag ook al bezig. Ook al met aanschaffen want ik bestel veel bij Aliexpress en daar zit toch altijd een flinke levertijd op.