Home + Kinderfeestjes zijn niet leuk

Kinderfeestjes zijn niet leuk

Een kinderfeestje organiseren is best een hele klus. Van de uitnodigingen tot het bedenken wat te doen en van het dilemma wie uit te nodigen tot het daadwerkelijke feestje. En dat is het hem nu precies, want al het organiseren van zo’n feestje is peanuts vergeleken met het feestje zelf.

Nu moet ik de titel wel een klein beetje nuanceren, want als je het blije gezichtje van je kind ziet op het feestje ben je zelf natuurlijk ook blij, maar om nu te zeggen dat ik het heel erg leuk vind… Nee, eerlijk gezegd vind ik de organisatie dan leuker.

Het eerste kinderfeestje

Afgelopen jaar vierden we Milans eerste kinderfeestje en omdat het oktober was én we niet zo’n groot huis hebben waar ze lekker kunnen ravotten, kozen we ervoor om het feestje buiten de deur te houden en het werd Ballorig. Daar was alles ontzettend goed georganiseerd en de kinderen hadden het enorm naar hun zin inclusief de jarige Job zelf. So far, so good. Maar dan worden de kinderen moe en ontstaan er wat irritaties en dan is logisch, want hoe oud zijn ze nu helemaal? En ja, ook Milan doet daaraan mee. Er vloeien wat traantjes die even later weer vergeten zijn en ondertussen ben je alweer naar het klimrek aan het rennen omdat er iemand vast zit. En dat gedurende drie uur met een stuk of zes à zeven kinderen.

Dit jaar doen we het anders…

Dit jaar doen we het anders. Milan wilde zijn feestje in de LEGO winkel vieren en ik wist dat ik er op tijd bij moest zijn, want de reserveringen gaan bizar hard. Ik moest in december al reserveren voor oktober en dat zal al bijna vol! Ik neem de op de woensdag mee naar school, we eten wat, doen een speurtocht als het weer het toelaat en komen dan uit bij de winkel, waar ze 2,5 uur worden vermaakt met leuke spelletjes en vrij bouwen. Daarna lopen we naar ons huis waar de kids worden opgehaald door hun ouders.

Ik denk serieus dat er dan ook meer rust is voor de kinderen en hoop dat er aan het einde van de middag weer zes à zeven kinderen tevreden naar huis gaan en mijn jarige Job een topfeest heeft gehad. En ach, dan zijn kinderfeestjes maar niet de favoriete bezigheid van ouders, het is maar één keer per jaar 😉

Wat vinden jullie van kinderfeestjes? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 23 juli 2016 / 13:44

    Goed idee om het op verplaatsing te doen. Ik wist niet dat je het in de LEGO winkel kon doen.

  2. 23 juli 2016 / 21:48

    Ik vindt het organiseren van kinderfeestjes heel erg leuk om te organiseren. Afgelopen 8juli het eerste kinderfeestje van míjn dochter georganiseerd. Was supertof en hebben echt een geweldige middag gehad. Waren 6 kindjes (waaronder 2 van mezelf ) en van die 6 kindjes waren er 5 met een byzonder pittig karakter. Maar we hebben echt een droom kinderfeestje gehad. Ik had me echt veel en veel erger voorgesteld. Maar als dit de toon voor de volgende jaren zet dan teken ik hiervoor. Ik weet in elk geval dat het volgende jaar weer met in iedergeval deze 6 is, want dit zijn echt vriendinnetjes voor het leven