Home + Als ik later groot ben…

Als ik later groot ben…

Ik denk dat ik een jaar of zeven was toen mijn zus mij een wit boekje gaf met een harde kaft en op de voorkant het logo van ‘Jan, Jans en de Kinderen’. In het boekje waren alle bladzijdes leeg zodat je er zelf in kon schrijven. Ik weet niet meer hoe ze aan het boekje kwam, maar volgens mij kreeg ze het bij Albert Heijn waar ze destijds werkte. Een actie waarbij die boekjes werden uitgedeeld. Je kon dus je eigen boekje schrijven en dat deed ik dan ook graag. Hele verhaaltjes over een meisje dat Maartje heette en die van alles beleefde met haar zusje Chris.

Ik vond het schrijven heerlijk! Niet lang daarna kreeg ik van mijn ouders zo’n ouderwetse typemachine en ook daarop typte ik hele verhalen. Ik voelde me dan heel wat als ik zo zat te typen. Dan stelde ik mij later voor ergens op een kantoor met een belangrijke functie, mappen all over the place (want hoe meer mappen, hoe belangrijker je bent natuurlijk) en een computer.

Maar ik had nog meer ambities, want ik wilde ook graag schooljuf worden.

Hoewel het lijkt alsof deze dingen weinig met elkaar te maken hebben, hebben ze voor mij alles met elkaar te maken. Ik las graag, nam informatie in mij op, was goed in taal en leerde graag. Ja, toen wist ik het allemaal wel…

Als ik later groot ben…

Tot voor kort wist ik nog steeds niet zo goed wat ik wilde worden als ik “later” groot ben, maar ik weet niet wat er gebeurd is in die paar weken, maar het lijkt opeens allemaal op zijn plek te vallen.

Ik wil schrijven!

Ik vind het eerlijk om een idee wat op komt uit te werken in een blogpost zoals deze. Ik vind het fijn om mensen te informeren, inspireren en mijn gedachtespinsels te delen met jullie. Bloggen is booming en hoewel het landschap misschien veranderd blijft het een feit dat mensen online hun informatie zoeken. Maar buiten dat zoeken ze ook herkenning, inspiratie en krijgen ze bij een blog het gevoel dat ze iemand persoonlijk kennen. Dat zal niet zo snel veranderen en anders bewegen we gewoon lekker mee. Als ik maar kan schrijven.

Plannen

Precies daarom zijn de plannen die ik had, maar op een laag pitje stonden, weer tevoorschijn gehaald en ben ik momenteel heel hard aan het werk op deze te realiseren. Ik hoop jullie er deze week meer over te kunnen vertellen en de website die erbij hoort al te kunnen laten zien. Ik ben in ieder geval al een heel eind. Wat ik al wel kan vertellen is dat deze nieuwe website geen blog is, maar er wel alles mee heeft te maken.

Verder lopen er nog wat dingen waar ik zelf nog weinig invloed op heb, maar waarvan ik met heel mijn hart hoop dat het lukt. Wie weet… Ik ben er in ieder geval over uit wat ik wil worden als ik later groot ben 😉 En jij? Ben jij er al uit?

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 24 juli 2016 / 08:36

    Nee nog steeds niet. Schrijven is mijn passie maar er mijn brood mee verdienen? Denk niet dat ik dat kan..

  2. 24 juli 2016 / 08:57

    Spannend zeg! Veel succes hopelijk pakt het goed uit.