Home + Kinderbijslag oktober 2023, zo gaan wij het besteden

Kinderbijslag oktober 2023, zo gaan wij het besteden

Volgende week wordt de kinderbijslag gestort en ik vind het altijd interessant om te lezen hoe andere gezinnen dit geld besteden. Jullie wellicht ook, vandaar dit artikel vandaag. Normaal gesproken gebruiken wij de kinderbijslag van oktober voor de verjaardagen van de jongens die beiden in oktober jarig zijn. Dit keer doen we dat niet. De verjaardagscadeaus zijn al binnen en de rest is al gebudgetteerd. Bijvoorbeeld voor het kinderfeestje van Floris, maar ook voor de taarten en de boodschappen. Daarom hebben we besloten de kinderbijslag oktober 2023 te verdelen over onze spaarpotjes.

De hoogte van de kinderbijslag oktober 2023

Op de website van de SVB (voor de meeste ouders wel bekend denk ik) staan de bedragen van de kinderbijslag. In totaal krijgen wij een bedrag van €635,55. Een behoorlijk bedrag welke we altijd goed willen besteden. Dit keer verdelen we het bedrag over drie bestemmingen:

Verdelen over spaarpotjes

Zoals je wellicht weet ben ik een groot fan van digitale spaarpotjes. We hebben er veel en alles wat we sparen krijgt een bestemming, verdeeld over de verschillende potjes. Zo hebben we een potje voor de auto, de buffer, de dierenarts, de feestdagen, een nieuwe telefoon of laptop, maar ook de zwemles en de middelbare school. En dan hebben we er nog meer, haha. Veel mensen raden dit misschien af, maar mij geeft het overzicht. Iedere maand werk ik de stand van zaken van deze potjes bij in een Excel en zo weten we precies wat erin of uit is gegaan. In ieder geval is het de bedoeling dat het totaalbedrag van alle potjes bij elkaar groeit aan het einde van iedere maand. Dit is inmiddels echt een sport geworden.

Dit keer hebben we besloten de kinderbijslag oktober te verdelen over drie spaarpotjes en de verdeling is als volgt:

 • €160,- zwemles volgende periode (dit bedrag betalen we iedere 12 weken)
 • €200,- kinderkleding en schoenen
 • €250,- onvoorziene kosten

Totaal: €610,- 

Dan houden we nog een klein beetje over en dat gaat naar een spaarchallenge. Veel ouders zetten de kinderbijslag apart op een spaarrekening voor de kinderen. Dit hebben we ook overwogen deze keer, maar we sparen maandelijks al een bedrag voor de jongens en we beleggen daarnaast een euro per dag voor ze. Ook kleding, schoenen, ondergoed en sokken kopen we gedurende het jaar voor ze wanneer het nodig is (of leuk ;-)), maar ook dat halen we dan uit een potje welke we nu aanvullen. Het voelde daarom fijner weer wat potjes aan te vullen. De komende maanden worden immers al duur genoeg, haha.

Wat zijn jullie dit keer doen met de kinderbijslag? Sparen, winterkleding kopen of misschien wel gebruiken voor de feestdagen? Ik ben benieuwd! Laat het gerust weten in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. sandra
  26 september 2023 / 15:53

  Deels kleedgeld voor de oudste en sinds 1/1 sparen we 200 euro ook voor zijn rijbewijs. Hij wordt in januari 15 jaar

  En de rest gaat gewoon naar de algemene spaarpot
  Wij kopen kleren voor de jongste wanneer het nodig is en gaat gewoon van het salaris af

 2. S
  28 september 2023 / 08:46

  Ik gebruik 600 voor de kinderen om kleding en dergelijke van te kopen wat ze nodig hebben.
  Daarnaast heb ik 125 voor oppas en 36 voor het turnen van mijn oudste.

  • Marisca
   Auteur
   28 september 2023 / 10:30

   Fijn dat je dat dan zo lekker weg kan zetten. Is een geruststellend gevoel.