Home + Even bijkletsen | Hoe gaat het en wat houdt ons bezig?

Even bijkletsen | Hoe gaat het en wat houdt ons bezig?

Even bijkletsen. Dat is lang geleden! Ik laat weleens wat vallen, maar echt diep ga ik er dan niet op in. Hoog tijd om dat nu wel te doen en te vertellen hoe het met ons gaat en wat ons momenteel bezig houdt. Vooral de komende weken. De jongens zijn inmiddels wel gesetteld in groep 3 en de brugklas. Ze zijn bijna jarig (we hebben leuke plannen!), maar ook wij zijn met iets bezig; namelijk een nieuwbouwhuis. Genoeg om jullie inderdaad bij te praten. Lees je gezellig mee?

Hoe gaat het en wat houdt ons bezig?

Groep 3 en de brugklas

Het was even een flinke verandering: Milan naar de brugklas en Floris naar groep 3. Voor beide jongens een overgang, maar voor Milan helemaal. Ook voor ons is dit een heel nieuwe fase dus het was even schakelen tussen alle nieuwe apps, de communicatie met school etc., maar zoals mij al was gezegd, went het ook snel. Hij heeft zijn draai gevonden op school en het gaat vooralsnog goed. De eerste Cito’s zijn achter de rug en we zijn benieuwd naar het resultaat. So far, so good in ieder geval en daar zijn we heel blij mee!

Ondertussen was zijn kleine broertje heel erg toe aan groep 3 en wat heeft hij het daar naar zijn zin! Leuke juffen, een leuke klas en hij wil momenteel niets anders dan lezen en schrijven.

Wat is het toch fijn als je kinderen op hun plek zitten.

Verjaardagen van de jongens: zo gaan we dat vieren

We blijven bij de jongens, want volgende maand zijn ze jarig! Ze zijn een dag na elkaar jarig en hun verjaardagen vallen in de herfstvakantie. In eerste instantie wilden we op vakantie. Inmiddels zijn de plannen gewijzigd (kom ik zo op terug) en hebben we iets anders bedacht: Pat en ik zijn beiden een paar dagen vrij in de herfstvakantie. De andere dagen gaat Pat gewoon aan het werk en ik werk thuis. Op de dagen dat we vrij zijn, mogen de jongens op hun verjaardagen kiezen wat we gaan doen en wat we gaan eten. De zondag ervoor vieren we het voor vrienden en familie.

Het grappige is dat de jongens nog niet zo goed weten wat ze op de dag zelf willen doen, maar ze wisten meteen waar ze wilden eten. Ik zal dat later delen. In ieder geval is het hun dag.

Een nieuwbouwhuis?

Je hebt het misschien al voorbij zien komen, maar we zijn bezig met een nieuwbouwhuis. Ik houd al maanden een dagboek bij over dat proces, maar inmiddels zijn we zo ver dat we de koop- aanneemovereenkomst hebben getekend bij de makelaar. Vanavond hebben we het definitieve adviesgesprek met de bank en dan hopen we over enkele weken de hypotheek rond te hebben. Onze adviseur verwacht het niet, maar de hypotheek kan uiteraard nog worden afgewezen door de bank. Het blijft dus nog even spannend. Het is pas zeker, als we die bevestiging krijgen.

Als alles doorgaat, nemen we jullie uiteraard mee in dit proces, want je eigen huis gebouwd zien worden is wel heel tof en er valt dan veel te vertellen. Er is in ieder geval een hoop gebeurd de afgelopen maanden.

Mamablogger

Tot slot Mamablogger. Het duurt niet heel lang meer voor ik mijn 4000e artikel plaats. Wie had dat ooit gedacht? Ik in ieder geval niet! Bloggen doe ik nog steeds vijf dagen per week met heel veel plezier. De opdrachten komen nog altijd binnen en ik ben heel blij met mijn stabiele lezersaantallen. Eigenlijk is Mamablogger overall heel stabiel en daar ben ik blij mee. Hou ik van, haha. Toch ben ik wel blij dat ik nooit fulltime ben gaan bloggen. Dat heb ik nooit aangedurfd en in deze dure tijden al helemaal niet.

Mamablogger is een extraatje en als het stopt dan stopt het. Mijn werk is mijn hoofdinkomen, de stabiele factor met de leukste collega’s, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, uitdaging, opleidingsmogelijkheden en vooral een goed inkomen dat iedere maand op de rekening wordt gestort.

TikTok

Een belangrijk onderdeel van bloggen is social media. Hiermee bereik je een grote groep mensen en dat zijn potentiële bezoekers van je blog. Instagram vind ik onwijs leuk, maar ook lastig. Het algoritme is lastig te doorgronden en ik heb simpelweg te weinig tijd om veel energie te steken in allerhande filmpjes etc. Ik vond dat best lastig, maar omdat het extra is kon ik mij er snel bij neerleggen dat de groei daar gewoon heel summier is. Ik kan mij voorstellen dat dat anders is wanneer je blog je hoofdinkomen is, maar dan volg je een bepaalde social media- of contentstrategie.

Voor mijn werk willen we misschien wat met TikTok dus ik besloot mij daar eens in te verdiepen. Van Milan moest ik dan zelf ook op TikTok. Ik ben maar wat gaan doen rondom sparen en spaarchallenges en dat bleek een bescheiden succesje, want één van de video’s ging viral.  Mocht je het leuk vinden om te zien wat ik daar plaats, volg mij dan ook op TikTok.

Even afkloppen, want het kan hier zomaar omslaan, maar we zitten over het algemeen in een goede flow. Leuke en spannende dingen om naar uit te kijken en verder loopt het tot nu toe lekker. We hebben het fijn met zijn vieren en zijn een goed team.

Even bijkletsen vind ik altijd gezellig. Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat en je nog altijd met plezier Mamablogger leest.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *