Home + Kind jarig rond Sinterklaas? Dit is dé traktatie!

Kind jarig rond Sinterklaas? Dit is dé traktatie!

Heb jij een kind dat jarig is in de periode eind oktober-begin december? Leuk, maar het is tegelijkertijd ook een heel drukke periode. De kinderen zijn al in de ban van Sinterklaas en worden bedolven onder de cadeautjes. Terwijl jij je in allerlei bochten wringt om alles in goede banen te leiden moet je ook nog een traktatie bedenken. Ik heb dé tip voor je; succes gegarandeerd bij de kinderen en de leerkrachten! En, ook niet geheel onbelangrijk, het is heel snel en simpel te maken!

Potjes met kruidnootjes

Het idee is heel simpel; leuke potjes gevuld met kruidnootjes. Bij Zeeman verkopen ze hele leuke potjes met gouden, zilveren en zwarte dekseltjes. Deze kosten €0,69 per potje daarnaast heb je alleen wat zakken kruidnoten nodig. Ook die kun je goedkoop kopen. Wij hadden genoeg aan twee zakken van ongeveer 650 gram van de HEMA. We hielden zelfs nog een klein beetje over.

Je kunt ervoor kiezen om nog een kaartje aan het potje te hangen en klaar ben je!

Het voordeel van de potjes van Zeeman was dat de touwtjes en kaartjes er al aan hingen. Wij hoefden deze alleen nog maar te stempelen. Dit is overigens niet één stempel, maar het zijn twee kleine stempeltjes die ik eerder al bij Action had gekocht. De veer vonden we wel goed bij Sinterklaas passen.

De avond voor het trakteren vulden Patrick en ik samen de potjes en we deden ze niet helemaal vol. Het wordt anders wel erg zwaar om uit te delen.

Tip: verdeel de potjes over twee manden om uit te delen, anders wordt het te zwaar. Je kunt ook kiezen voor wat kleinere potjes. Ook die kun je vinden bij Zeeman.

Door ze de avond van tevoren te vullen wisten we zeker dat de kruidnootjes nog lekker knapperig waren toen ze werden uitgedeeld, maar je kunt ze ook gerust een paar dagen eerder vullen. Dit was meer voor mijzelf zodat ik het zeker wist, maar ik ben nu eenmaal een controlfreak haha. De potjes sluiten erg goed, dus ze blijven echt wel vers.

Na het vullen ben je klaar en kunnen ze zo mee naar school!

De voordelen?

 • Er zijn maar weinig kinderen die dit niet lusten.
 • Je kunt ook glutenvrije kruidnoten kopen.
 • Het is makkelijk te maken.
 • De juffen lusten dit vaak ook en zo hoef je niet iets voor hen apart mee te nemen.
 • De kinderen hoeven niet alles op te eten. Als de juf zegt dat het genoeg is gaat het potje dicht mee naar huis.
 • Je kunt ze nog leuker maken door er een Sinterklaassticker op te plakken.
 • Als ‘ie leeg is, is het leuke Sinterklaasdecoratie.
 • Het is geen hele dure traktatie.

Milan heeft ze dit jaar aan de juffen getrakteerd, maar als hij wat later jarig was geweest zou dit ook een heel leuk idee zijn voor in de klas.

Oh ja, mocht je geen potjes willen trakteren, dan zijn er ook hele leuke zakjes te koop waar je kruidnootjes in kunt doen!

Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Sandra
  20 november 2018 / 08:49

  Ook leuk met Pasen.. Eitjes er in

 2. Sam
  20 november 2018 / 10:02

  Goed plan! Cailyn is volgende week jarig haha. Ga ‘ns kijken.

 3. Mirjam
  20 november 2018 / 10:33

  Mijn zoon is 6 december jarig, maar ben dan helemaal klaar met kruidnootjes en de kinderen ook! Ik ga toch voor een gezonde tractatie! Kinderen hebben waarschijnlijk wel genoeg gesnoept!

  • 20 november 2018 / 20:26

   Ja, maar dan zit je er alweer na. Dat is denk ik toch anders dan wanneer je kind nu jarig is. Dat van het snoepen is helemaal waar, maar ik vind ook dat je daar als ouder zijnde zelf bij bent. Het handige aan deze traktatie is dat je het potje dicht kan doen en hij weer open kan als het mag van de ouders.