Home + De nieuwe Netflix Kerstfilms van 2018!

De nieuwe Netflix Kerstfilms van 2018!

Houden jullie net zoveel van kerstfilms als ik? Ik ben er gek op! Vorig jaar rond deze tijd had ik verlof en tijd genoeg om ernaar te kijken. Dat deed ik dus ook en een verslaving was geboren haha. Ik schreef toen zelfs nog een artikel met de tien redenen waarom kerstfilms zo leuk zijn. Dat artikel werd goed gelezen en ik bleek niet de enige te zijn met een voorliefde voor kerstfilms. Inmiddels is er een jaar voorbij en heeft Netflix weer een aantal kerstfilms uitgebracht. Ik heb ze bijna allemaal voor je gekeken in de afgelopen week (research natuurlijk ;-)) en vertel je wat ik ervan vind. Sommigen vond ik namelijk erg tegenvallen!

The Holiday Calendar

Het begon heel erg goed met deze film! Abby is een getalenteerde fotograaf, maar heeft een baan waar ze niet heel erg gelukkig van wordt. Haar beste vriend Josh ging ondertussen wel zijn droom achterna en heeft het afgelopen jaar de hele wereld rond gereisd om de meest waanzinnige foto’s te maken. Josh komt terug voor Kerst en Abby is ontzettend blij om hem te zien. Ze vertelt hem dat ze heel graag een ander leven wil, maar ze durft het niet. Dan doet de magie van Kerst zijn werk, want Abby krijgt van haar opa de advent kalender die ooit van haar oma is geweest. Deze kalender blijkt magisch te zijn en voorspelt van dag tot dag wat er gaat gebeuren. Toch neemt Abby niet de beste beslissingen en kwetst ze Josh. Zou het nog goed komen?

Deze film heeft alles wat een echte kerstfilm moet hebben; het is heerlijk cheesy, het sneeuwt en een vleugje magie. Ook is de chemie tussen de spelers heel goed. Kijkt heerlijk wel op een koude dag!

Christmas with a view

Dit was de tweede film die ik keek en na ‘The Holiday Calender’ had ik ook hoge verwachtingen…

Clara is bedrijfsleider in een restaurant en dat doet ze met heel veel plezier. Ze is er goed in en wil het mensen graag naar hun zin maken. Ze had echter wel een droom: een eigen restaurant. Ze heeft het geprobeerd, maar dat is helaas niet geworden wat ze ervan hoopte en daarom werkt ze weer in dit restaurant. Alles lijkt lekker rustig te verlopen totdat de bekende kok Shane Roarke in het restaurant komt werken. Haar hele wereld staat weer op zijn kop en wanneer haar baas toch niet zo betrouwbaar blijkt te zijn wordt alles anders.

Heel eerlijk? Ik vond deze film eigenlijk niet zo leuk. De verhaallijn was in principe perfect voor een kerstfilm, maar ik vond dat de chemie tussen de twee hoofdrolspelers miste. Heel erg jammer, maar desalniettemin heerlijk voor een relaxte avond op de bank 😉

The Princess Switch

Deze film kwam afgelopen vrijdag uit en wij hebben hem zaterdag gekeken. Dit was weer een heerlijke kerstfilm!

Stacy is een bekende bakker uit Chicago en runt samen met beste vriend Kevin een bakkerij. Ze worden uitgenodigd om mee te doen aan een bakwedstrijd in Belgravië. Het kost Kevin wat moeite om Stacy te overtuigen, maar uiteindelijk besluit ze toch mee te doen aan de wedstrijd. In Belgravië woont echter een knappe prins die op het punt staat te trouwen met een hertogin die precies op Stacy lijkt. De hertogin vraagt haar om twee dagen met elkaar te ruilen en in die twee dagen veranderen hun levens voorgoed…

Dit was ook weer zo’n heerlijke kerstfilm die precies voldeed aan alles waar een goede kerstfilm aan moet voldoen. En het was leuk Vanessa Hudgens weer eens te zien!

Christmas Wedding Planner

Ook deze film staat nu op Netflix en hebben we afgelopen week gekeken…

De film begon goed; Kelsey is weddingplanner en de eerste grote bruiloft die ze mag doen is die van haar nichtje. Ze heeft een goede band met haar nichtje en tante (kennen we Lily uit Gossip Girl nog?) en daarom is ze vastbesloten deze bruiloft tot een succes te maken. So far, so good, maar dan komt de ex van haar nichtje langs en die blijkt andere bedoelingen te hebben. Hij wil haar nichtje niet terug, maar is ingehuurd als privé detective. Is de bruidegom namelijk wel zo betrouwbaar als hij lijkt?

De film is principe aardig, maar ook hier vind ik de chemie tussen de hoofdrolspelers ver te zoeken en het einde is wel heel ongeloofwaardig, zelfs voor een kerstfilm.

De twee films die ik het minst goed vond zijn dus Christmas with a View en Christmas Wedding Planner. Deze zijn echter niet van Netflix zelf, maar zijn verfilmingen van Harlequin boekjes. Dat verklaart denk ik een hoop 😉

Gelukkig zijn er nog wat aanraders van vorig jaar!

Aanraders van vorig jaar

Hieronder vind je de trailers van de aanraders van vorig jaar. Bekijk ze en wedden dat je ze meteen wilt kijken?

A Christmas Prince (dit jaar komt het vervolg uit!)

Dit is de trailer van het vervolg, deze verwachten we deze of komende weken op Netflix:

Deze film vond ik echt heerlijk en misschien kijk ik ze dit jaar wel achter elkaar 😉 Al weet ik niet of ik Patrick daar zo blij mee maak…

A wish for Christmas

A Christmas Inheritance

Deze films waren stuk voor stuk echt kerst en onwijs leuk om naar te kijken! Geef de kids een chocoladeletter en een tablet en ga zelf een zondagje kerstfilms kijken. Nee hoor, grapje, maar iedere avond een film is best een lekker vooruitzicht na een lange dag op kantoor. En met een beetje geluk krijg je je man zo ver om samen te kijken 😉

Heb jij al één van deze films gezien? Zo ja, wat vond je ervan? Laat het me weten in de comments hieronder!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Stephanie
    21 november 2018 / 09:49

    Ohh ik hou ook zo van kerstfilms! Tot nu toe eentje gekeken, the holiday calendar. Die vond ik ook superleuk! Had echt alles in zich. Maar er volgen hier nog wel meer kerstfilms en man kijkt ook lekker mee ?