Home + Kerstfilm bingo | 10x deze clichés zitten in iedere kerstfilm

Kerstfilm bingo | 10x deze clichés zitten in iedere kerstfilm

Inmiddels heb ik alweer wat kerstfilms gekeken en hoewel we weten dat deze vol zitten met clichés, zijn ze mateloos populair en vind ik het zelf ook heerlijk om ze te kijken. Omdat ik er nu een aantal achter elkaar heb gezien, vielen de clichés nog meer op en ik verzamelde de 10 clichés die in iedere kerstfilm zitten. Wedden dat je er bij iedere film zo vijf van de “bingokaart” af kan strepen? Nestel je dit weekend lekker op de bank, laat de boel de boel, pak er wat lekkers bij en streep de clichés af bij het kijken van de leukste kerstfilms van dit jaar.

10 clichés die in (bijna) alles kerstfilms zitten

  1. Er is altijd een workaholic die aan het einde van de film inziet wat echt belangrijk is en vervolgens ontslag neemt
  2. Oh ja, er is ook altijd een veeleisende baas die aan het einde glimlachend inziet dat het “happy couple” toch echt bij elkaar hoort.
  3. Er gaat altijd een auto stuk zodat de bestuurder wel geholpen moet worden (meestal een vrouw) of de benzine raakt op op een verlaten weg. Vervolgens komt er een jeugdliefde aanrijden. Of de hoofdrolspelers zitten samen in een auto en stranden dan ergens. Anyway, er is altijd autopech.
  4. De familie is bijna altijd warm en gezellig. Er is zelden onenigheid, was de hele wereld maar zo gezellig.
  5. Er worden altijd gênante jeugdanekdotes verteld over één van de hoofdrolspelers 
  6. Het komt altijd goed in de laatste 10 minuten. Ik wil juist weten hoe het daarna verder gaat. 
  7. Er is altijd een familielid of vriendin die met adviezen strooit en zegt dat je ervoor moet gaan, je dromen moet najagen etc. Vervolgens doet iedereen dat ook. 
  8. Negen van de tien keer woont de ene hoofdrolspeler in de grote stad en de ander in een (geboorte) dorp.
  9. Even terug naar het begin van de film; de film opent namelijk altijd met een scene in een grote stad (het liefst New York), er ligt sneeuw en er wordt geopend met een kerstliedje. En weet je, ik houd van die intro’s!
  10. Last, but not least; de kerstversiering! Het is overal uitbundig versierd. Op kantoor, in en rond het huis, in alle winkels, overal is het over de top versierd!

De bingokaart

Ga je met een vriendin, je zus, je moeder of wie dan ook, tegelijk op afstand een kerstfilm kijken? Pak dan samen deze bingokaart en wie hem als eerste vol heeft krijgt een kleinigheidje van de ander 😉. Je kunt van tevoren afspreken wat de beloning zal zijn. Het mag uiteraard ook wat lekkers zijn. Deze afbeelding kun je tevens opslaan op je telefoon.

En ondanks al deze clichés ben ik stapelgek op kerstfilms. Jij ook? Geniet er maar lekker van, dit jaar misschien nog wel meer dan anders.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *