Home + Tuin | Wat kost een terrasoverkapping?

Tuin | Wat kost een terrasoverkapping?

Het lijkt misschien raar om eind oktober nog een artikel te plaatsen over tuinen en in dit geval een terrasoverkapping, maar niets is minder waar. Juist in deze tijd waarin we het missen om in de tuin te kunnen zitten en we, misschien wel meer dan ooit, wat extra ruimte voor onszelf nodig hebben is het helemaal niet zo gek om na te denken over hoe je dat kan realiseren. En nee, daar hoef je helemaal niet extreem voor te verbouwen, het kan veel eenvoudiger met een terrasoverkapping of een tuinoverkapping. En wat kost een terras- of tuinoverkapping eigenlijk?

Thuiswerken is de afgelopen maanden de norm geworden en we zijn sowieso meer thuis dan ooit. Toen ik tijdens de lockdown in maart alleen was met de jongens en naast thuiswerken ook nog thuisonderwijs moest geven aan Milan, kwamen de muren op mij af. Ik miste een eigen plekje waar ik in alle rust kon werken en datzelfde gold ook voor Milan. Floris rende ook nog rond en ons leven speelde zich af in onze lange, smalle woonkamer. Naarmate de weken vorderden werd ik steeds minder gezellig en probeerde ik uit alle macht grip te houden op de chaos in mijn hoofd en in huis. Dat was het moment waarop ik tegen Patrick riep dat ik wilde verhuizen. Er moest nu echt meer ruimte komen.

Vervolgens duurde het nog even voor we de knoop definitief doorhakten, maar uiteindelijk werd de beslissing als het ware voor ons genomen en wisten we zeker dat we er goed aan deden om iets nieuws te zoeken met voldoende (werk)ruimte voor ons allemaal. Een verbouwing zagen we met twee kinderen niet zitten, maar er zijn ook minder drastische manieren om op een andere manier extra ruimte creëeren. Voorbeelden hiervan zijn een terrasoverkapping of een tuinoverkapping.

Een terrasoverkapping kun je zien als een voordelige aanbouw aan je huis die gemakkelijk te realiseren is en waarmee je heel snel heel veel meerwaarde creëert voor je woning. Je kunt die extra ruimte bijvoorbeeld inrichten als werkkamer zoals op de foto hierboven of je verplaatst de woonkamer hierheen zodat je daar weer extra ruimte overhoudt welke je kunt herinrichten.

Je kunt deze overkapping dicht maken zodat je er in de winter lekker kunt zitten en ’s zomers gooi je alles open en betrek je de ruimte bij de rest van je tuin.

Wat kost een terrasoverkapping of tuinoverkapping?

Bij een terras- of tuinoverkapping kun je vaak kiezen uit verschillende stijlen. Ik ging voor je op onderzoek uit en zag dat je een dergelijke overkapping al kunt bestellen vanaf €998,-. Wil je wat meer keuze dan kom je een stapje hoger uit op een prijs vanaf €1569,-. En wil je een robuuste tuinoverkapping met alles erop en eraan, dan begint de prijs vanaf €5991,-. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt en bent alsnog goedkoper uit dan bij een flinke aanbouw. En je hebt er minder troep van haha.

Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om je hierin te verdiepen als je meer ruimte wilt. Nog een voordeel; als je er dit jaar nog voor gaat kun je er in het voorjaar ook al van genieten en is je tuin al zo goed als klaar. Ik zeg win-win!

Heb jij ook behoefte aan meer ruimte thuis zonder ingrijpend te willen verbouwen? Klets mee in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *