Home + Musthave | Kattenhuisje voor in de tuin!

Musthave | Kattenhuisje voor in de tuin!

De enige reden waarom het speelhuisje van Floris nog zo lang is de tuin heeft gestaan was vanwege onze katten. Floris speelde er al lang niet meer mee, maar voor de katten was dit huisje een heuse kattenvilla. Ze konden er heerlijk uitgebreid in liggen, ze lagen er door en beschut en natuurlijk stond er eten en drinken in het huisje. Toch was dit speelhuisje ons een doorn in het oog en wilden we het graag weg hebben. Zeker nadat onze kat Bobby overleed en Bompa overbleef. Zo’n groot huisje voor twee katten was al overdreven, laat staan voor één kat ;-). Maar we vonden een te gekke oplossing en hebben nu voor Bompa een supertof kattenhuisje in de tuin dankzij een kattenbak ombouw!

Waarom een kattenhuisje in de tuin?

Ik ben geen crazy cat lady en vrij nuchter, maar ik ben gek op al onze katten. Onze katten zijn allemaal geboren op het platteland, op het erf van mijn broer en schoonzus. Ze zijn geboren in een grote schuur en zijn daarom graag buiten. Ze zijn immers niet anders gewend. Toch regent het hier ook vaak en wil je dat de katten droog en beschut kunnen zitten. Ook vinden we het belangrijk dat ze altijd wat brokjes kunnen eten en water kunnen drinken.

Ons oude huis had een grote tuin met daarop een grote schuur waar ze dag en nacht hun eigen plekje hadden. Daar maakten ze vooral ’s nachts gebruik van en als we bijvoorbeeld een dagje weg waren. We hadden geen kattenluik in de achterdeur, maar toen we een nieuwe schuur lieten bouwen, wilden we in die deur perse wel een kattenluik. Zo konden we de deur op slot houden, maar hadden de katten altijd toegang. Ze zijn verwend, haha.

Toen we hierheen verhuisden was het even puzzelen. Omdat we tijdelijk zijn gaan huren, kunnen we niet zomaar iets doen aan de schuur of achterdeur, maar het had ook niet gekund bij de achterdeur, omdat die bijna helemaal van glas is. Daarom lieten we dus het speelhuisje van Floris staan.

Toch wilden we dit anders. Onze huidige tuin is niet groot en het speelhuisje werd alleen door de katten gebruikt. Nadat Bobby overleed gingen we dus op zoek naar een alternatief voor Bompa. Pas als we die hadden gevonden zouden we het speelhuisje weghalen. Uiteindelijk vonden we de oplossing in een kattenbak ombouw!

Wat vindt onze kat van zijn kastenhuisje?

Hij is geen kattenbak meubel gewend en het is een vrij schichtige kat, maar toen we het deurtje een tijdje open hadden gezet, nam hij toch een kijkje. Hij ligt er nog niet echt in, maar het is natuurlijk ook mooi weer geweest. Wel heeft hij gegeten in zijn kattenhuisje. Ik heb daarom geen foto kunnen maken met Bompa erop, maar wat een superfijn alternatief is dit. Het speelhuisje is weg, de tuin is meteen een stuk rustiger zo en Bompa heeft een fijn plekje. Zo zie je maar dat een kattenbak ombouw ook kan dienen als huisje in de tuin!

Praktische informatie over deze kattenbak ombouw

Beitsen

We hebben de kattenbak ombouw nu een paar weken staan en we moeten hem nog even beitsen. Dit hoeft niet perse. Het hout kan dan een beetje vergrijzen, maar als je hem in deze kleur wil houden of een andere kleur wil geven, dan kan dat uiteraard. Wij gaan hem beitsen met een blanke lak, dit past namelijk heel goed bij onze tuin.

Zelf in elkaar zetten

De kattenbak ombouw komt binnen als een bouwpakketje en Pat had hem in no time in elkaar. De beschrijving is duidelijk en het is sowieso geen moeilijk huisje om in elkaar te zetten.

Ik vermoed dat we, als Bompa gezond blijft natuurlijk, hier nog heel wat jaren plezier van zullen hebben! Wat doen jullie voor de katten in de tuin? Hoe zitten ze bij jullie droog en beschut? Klets mee in de comments hieronder of op Facebook en Instagram.

 

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *