Home + Het is ons nu wel duidelijk; het belang van een goede autoverzekering

Het is ons nu wel duidelijk; het belang van een goede autoverzekering

Wat een pech hebben wij de afgelopen jaren gehad met auto’s. Letterlijk, want de één na de ander ging stuk. En net toen de rust weer een beetje terug kwam op het gebied van auto’s werden mijn zoon Milan en ik afgelopen mei van achteren aangereden. Een flinke klap en ik was op dat moment zo’n 16 weken zwanger van Floris. Hoewel mijn zorg in eerste instantie uit ging naar mijn baby, was mijn auto ondertussen ‘total loss’ verklaard. Juist dan pas merk je hoe fijn het is om een auto te hebben.

En een goede verzekering. Via mijn werk krijg ik collectiviteitskorting bij Centraal Beheer en sinds Patrick en ik samen wonen zijn al onze verzekeringen daar aaneen dus ook onze autoverzekering. Wij hadden een oudere auto dus geen volledige dekking. Ook hij was verzekerd bij Centraal Beheer (de sleepwagen haalde zelfs beide auto’s in één keer op haha) en dat bespoedigde de zaak wel. Zo konden we bij de garage al snel kijken naar een andere auto.

Hoe zijn we nu verzekerd?

De auto die we nu hebben is een stuk nieuwer dan de vorige en we hebben het er al een paar keer over gehad om deze toch All Risk te verzekeren. Dat is misschien wel duurder, maar bij schade hoeven we niet te wachten op de tegenpartij. In mei hadden we geluk, maar dit keer een heel stuk minder. Een aantal weken voor de geboorte van Floris zijn we namelijk wéér van achteren aangereden (geen grapje) door een dame die niet goed oplette en gas gaf. Een lieve dame en gelukkig ook eerlijk, maar deze zaak is nog niet afgehandeld omdat we op haar verzekering wachten. Als we beter waren verzekerd, hadden we de schade in ieder geval al kunnen laten maken. Die is geschat op ongeveer €600,- en dat is toch een boel geld. Dan hadden we dat dus kunnen laten maken en het later af kunnen handelen met de verzekering van de tegenpartij.

Patrick wil dus heel graag dat schade aan de auto volledig gedekt is. Dat geldt overigens niet alleen voor schade door een aanrijding, maar ook door bijvoorbeeld inbraakschade. Een geruststellend idee.

Tot afgelopen mei waren we ons helemaal niet bewust van wat onze autoverzekering dekte. Na alle pech inmiddels wel, want als we iets weten is dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Het kan je altijd overkomen en hoewel dat al vervelend is, is alle rompslomp er omheen net zo vervelend.

Je kunt je autoverzekering vergelijken bij Centraal Beheer en ik raad je aan om dat voor het nieuwe jaar toch te doen. Dan ga je bewust, goed verzekerd en onbezorgd het nieuwe jaar in!

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Nanette
  29 november 2017 / 18:47

  Hoi Marisca,

  Jullie hebben inderdaad een hoop pech gehad. Gelukkig is het steeds goed afgelopen met jullie en je kinderen. Fijn dat we je goed hebben kunnen helpen. Over het belang van een verzekering zal ik het hier verder niet hebben 🙂
  Als je ons nodig hebt om je dekking aan te passen of voor andere vragen dan weet je ons hopelijk te vinden! Hartelijke groet en een fijne avond!
  Nanette
  Webcare Centraal Beheer