Home + Met Floris naar de osteopaat

Met Floris naar de osteopaat

De afgelopen zes weken met Floris waren prachtig, maar ook pittig. Maar goed, het zorgen voor een baby is natuurlijk niet gemakkelijk. Toch huilde hij heel erg veel en was hij bijna alleen maar rustig als we wandelden met de kinderwagen of wanneer ik hem in de draagdoek had. Ik vertelde eerder al dat hij reflux heeft, maar zelfs met de medicijnen werd het huilen niet minder. Waar heeft hij dan wel/nog meer last van?!

Ik kreeg van een andere moeder de tip om eens met hem naar de osteopaat te gaan. Andere moeders van school hadden daar ook ervaring mee en die ervaringen waren allemaal positief. Ook in mijn eigen omgeving hoorde ik steeds vaker het woord osteopaat vallen en onder het mom van ‘baadt het niet, dan schaadt het niet’ besloot ik toch maar te bellen. Ik belde maandagmorgen en kon er dinsdagmiddag al terecht omdat iemand was uitgevallen, fijn!

De kennismaking met de osteopaat

Mijn moeder wilde graag mee, omdat ze dit enorm interessant vindt en samen liepen we er, met Floris natuurlijk, heen. We mochten meteen de spreek/behandelkamer in en de osteopaat stelde diverse vragen zoals hoe lang Floris ingedaald was, welke voeding ik geef, wat zijn apgar score was, wat de klachten zijn etc. Heel diverse vragen dus. Daarna mocht ik Floris op de behandeltafel leggen en ging de osteopaat voorzichtig en lang voelen aan zijn nekje en hoofdje.

Hier was gelukkig niets mis mee, dus daar kon hij geen last van hebben. Wel zag ik Floris in no time ontspannen, dat zie je ook wel op de foto. Zo ontspannen heb ik hem zelden gezien!

Daarna voelde hij aan Floris’ buikje en die was erg hard. Hij masseerde zijn buikje en ik merkte aan Floris dat hij het fijn vond.

De osteopaat vroeg welke flesvoeding ik gaf (Nutrilon 1 standaard) en vertelde dat daar waarschijnlijk het probleem zit. Iedere baby heeft last van darmkrampjes, maar de één reageert heftiger op de voeding dan de ander. Floris heeft waarschijnlijk heel erg veel last van zijn voeding. Dat uit zich in het vele huilen. Deze voeding is niet slecht, maar het kan nog uitgebalanceerder zoals de Nutrilon Pepti. Dit adviseerde de osteopaat dan ook. Verder kreeg ik tips wat betreft de houding van Floris tijdens de voeding.

En nu?

Ik hoef niet meer terug te komen met Floris. Voor de osteopaat was het dus duidelijk. Ik ben daarna de stad in gegaan voor de Pepti, maar dat was nergens te krijgen. Ik heb het vervolgens besteld bij Nutricia en het gisteren binnen gekregen. We gaan het de komende twee weken proberen. Ik hoor er goede verhalen over dus ik ben heel benieuwd. Mocht het voor Floris ook werken is de kans groot dat hij koemelkallergie heeft. Dat zullen we dan moeten laten testen.

Wat vond ik ervan?

Ik vond het een bijzondere ervaring. Als je wilt weten wat een osteopaat precies doet, adviseer ik je om dat even op te zoeken, want ik denk dat ik dat zelf niet goed uit kan leggen. Ik denk dat ik osteopathie dan te kort doe, want ik vond het heel bijzonder om te zien dat Floris zo snel zo enorm zen werd. Er gebeurt dus echt wat! Hij heeft daarna uren heerlijk geslapen! Ik heb bruikbare tips gehad en wij zijn daar nu al twee dagen mee in de weer. Ik hoop voor Floris dat het hem gaat helpen.

Je voelt je als ouder heel machteloos als je je baby pijn ziet hebben, maar je weet niet precies waar en wat je eraan kan doen.

Ik houd jullie op de hoogte! Hebben jullie ervaring met een osteopaat? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Marjo
  30 november 2017 / 08:56

  Ja ook wij zijn met de jongste na de osteopaat geweest. Dit omdat ze geboren is na een supersnelle bevalling en ik een idee had dat ze al binnen 2 weken een voorkeurhouding had. Als snel een afspraak gemaakt en wat bleek door de te snelle bevalling hadden haar spieren in haar nek een soort blessure opgelopen. Door oefeningen en na 4 x na de osteopaat was het over. Wel heb ik nog een tip. Ga maar een speciale kinderosteopaat die aangesloten is bij de landelijke vereniging Dit omdat er ook zijn die zo werken en dat vind ik toch risicovol. Fijn dat Het heeft gewerkt!

  • 30 november 2017 / 22:46

   Goeie tip! Het is heel belangrijk om een goede osteopaat te hebben. Hebben wij ook op gelet + de ervaringen van anderen.

 2. 30 november 2017 / 16:06

  Wat een herkenbaar verhaal. Onze oudste had ook reflux. Wij ze in de eerste instantie voor zijn voorkeurshouding bij een osteopaat geweest. Zijg af toen ook spanning in zijn buikje aan. Pepti of hyponallergeen werd toen geadviseerd. Aangezien pepti heel duur is en volgens mij alleen met een indicatie van huisarts of kinderarts wordt vergoed, zijn wij hypoallergeen gaan proberen. Dit werktempo al heel goed bij hem. Wellicht is het iets om in gedachten te houden.
  Ik hoop voor jullie dat de kleine zich gauw helemaal goed voelt en jullie de juiste voeding kunnen vinden.

  • 30 november 2017 / 22:45

   Dat hoop ik ook! Maar wel fijn dat er mensen zijn die het herkennen, want zo kunnen we elkaar een beetje helpen en tips geven zoals die van jou over de hypoallergeen voeding. Dat is inderdaad een goed idee, dankjewel!

 3. 19 november 2019 / 12:05

  Mijn zusje had een huilbaby. Via het consultatiebureau kwam ze ook bij de osteopaat terecht. Die stelde een groeistoornis vast en daar was een behandeling voor. Uiteindelijk kreeg mijn zusje een rustig kind terug.