Home + Is Mamablogger van mij of van het hele gezin?

Is Mamablogger van mij of van het hele gezin?

Op het moment dat je besluit te gaan bloggen moet je je goed realiseren dat dat ook wat vraagt van de rest van het gezin. Zeker als je persoonlijke verhalen schrijft en je ook wat laat zien van je gezin. Je deelt een deel van je leven met de rest van de wereld en daarnaast steek je heel veel tijd, energie én geld in je blog. Kortom, iedereen moet er achter staan. Vandaag vertel ik jullie hoe dat er bij ons thuis aan toe gaat en wat de rest vindt van Mamablogger.

‘Schat, ik ga bloggen’

Zo ging het bij ons dus niet haha. Ik begon met bloggen voor mijn toenmalige webshop en hoewel dat eerst zakelijk was, werd het langzaam maar zeker steeds persoonlijker. Dat is dus heel geleidelijk gegaan en we hebben het er daarom ook nooit echt over gehad. Het groeide en de rest groeide daarin mee. Dat is misschien ook wel mijn geluk geweest. Ze wisten wat ik deed, ik wist al veel over bloggen en omdat social media mijn werk is, wist Patrick ook dat ik mij heel bewust was van wat ik wel of niet deel. Wel bespreken we soms bepaalde onderwerpen. Delen we dat wel of niet en toen we gingen vloggen hebben we echt letterlijk aan de eettafel gezeten met zijn drietjes (Floris was er toen net) en hebben we het er uitvoerig over gehad.

En dan word je blog groter

Op een gegeven moment merk je dat de bezoekersaantallen stijgen, krijg je je eerste samenwerkingsaanvraag en staat de pakketjesman voor het eerst voor de deur met een pakketje dat je krijgt om erover te bloggen. Dat is een hele vreemde gewaarwording en dat is het eigenlijk nog steeds.

Toen ik werd gevraagd voor het Netflix Streamteam en werd opgehaald in een taxi besefte ik mij dat Mamablogger weleens wat kon gaan worden. We gingen naar een heel duur hotel, werden de hele avond in de watten gelegd en aan het einde kregen we de vraag of we een iPad wilden of een Samsung tablet. Uh, wat? Toen ik dat thuis vertelde was Pat net zo verbaasd als ik. Op dat moment besef je pas dat anderen ook meelezen, dat je wordt gevonden door bedrijven en je niet alleen meer voor jezelf schrijft. Dat is bizar.

Op dat moment groeit de bewustwording, ook bij de rest van het gezin.

Mamablogger is van het hele gezin

Dat is ook het moment geweest waarop Patrick zich realiseerde dat het ook wat van hem ging vragen. Ik ben nog veel meer aan het werk, we hebben diverse uitjes voor de blog, hij helpt me met foto’s maken, rijdt soms van hot naar her omdat ik tig winkels af wil voor inspiratie etc. En gelukkig heb ik een man die dat met alle liefde doet. Hij steunt me, helpt me en weet dat het ook wat oplevert. We hebben te gekke dingen meegemaakt die niemand ons meer afpakt.

Ook Milan denkt en helpt enorm mee en hij leert ondertussen van alles over social media, vloggen, schrijven en nog veel meer. Vaardigheden die kinderen in de toekomst steeds vaker nodig gaan hebben.

We zullen zien wat de toekomst ons brengt. Misschien is bloggen over twee jaar helemaal niets meer, dat kan. Dan hebben we in ieder geval nog goede banen achter de hand haha en hebben we er enorm van genoten. En tot die tijd is het gewoon heel erg leuk om zoiets met elkaar te doen!

Voor de bloggende moeders, hoe is dat bij jullie thuis? En voor de niet bloggende moeders, wat denk je dat jouw man en gezin ervan zouden vinden als jij zou gaan bloggen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Bron afbeelding: Shutterstock

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 25 april 2018 / 06:44

  Ik blog als hobby dus deel minder van persoonlijk van mijn gezin. Al vind ik stiekem leuk als mijn blog gaat groeien, maar dan zou ik meer persoonlijk ook moeten delen denk ik. Iets dat mensen leuk vinden.
  Ik deel nu zonder de namen van de kidscte noemen en foto’s van hun voorkant vermijd ik ook.

  Ik koop niet speciaal iets voor een leuke diy. Maar zoals ik al zei, hobby. Ik verdien niks met mijn blog. Heel af en toe een review.

  • 30 april 2018 / 09:51

   Maar dat is toch ook prima? Als dat voor jou goed werkt en jij er voldoening uit haalt is het toch goed? Toevallig komt er deze week een blog online over de online privacy van onze jongens. Misschien heb je er wat aan.