Home + Interieur | Wéér een iets andere speelhoek voor de jongens

Interieur | Wéér een iets andere speelhoek voor de jongens

Een speelhoek inrichten valt echt nog niet mee. Althans, dat vind ik. Jaren geleden begonnen we met een hoek voor Milan die eigenlijk nog echt naar onze zin is geweest. Daarna maakten we een Legotafel die vervolgens op verschillende plekken heeft gestaan en steeds verder werd uitgebreid. Hoe meer LEGO erbij kwam, des te rommeliger het werd, maar hij moest ook kunnen spelen. Toen Floris er eenmaal was besloten we dat het anders moest. De LEGO moest achter slot en grendel omdat de kleine blokjes gevaarlijk zijn voor een kruipend mannetje. Uiteindelijk kwam er een mooie speelhoek en weer even later kreeg Floris een keukentje waardoor de speelgoedkist (die toch niet zo praktisch bleek te zijn) weer het veld moest ruimen. Maar afgelopen week sloopte Floris het keukentje omdat hij op een deurtje ging staan. Er werd steeds minder mee gespeeld en dus besloten we dat het toch weer anders moest… Hoe? Dat laat ik je zien!

Speelkeukentje eruit, industrieel kastje erin

Ik moet zeggen dat ik stiekem wel een beetje baal van het keukentje. Het was echt een heel leuk keukentje waar uren mee is gespeeld, maar nadat Floris op een deurtje was gaan staan, is ‘ie gebroken. Hij was niet meer te lijmen en het resterende stuk was te scherp.

Naast leuk, was het keukentje ook heel praktisch, want we konden er een hoop speelgoed in opbergen. Maar heel eerlijk? Er kwam steeds meer speelgoed, vooral na de feestdagen, en ik stoorde me er mateloos aan. Ze moeten kunnen spelen, maar aan het einde van de dag wil ik rust in huis en alles zo op kunnen bergen. Dat lukte dus steeds minder. We zochten daarom naar een kastje waarin we heel veel speelgoed kwijt konden.

Bij Loods 5 zagen we dit kastje. Precies hetzelfde hout als onze salontafel en rondom afgewerkt met zwart staal. Ook weer net als onze salontafels dus dan zou het wel weer één geheel worden.

Het eindresultaat!

Hij paste echter net niet in de auto waardoor we eerst naar huis moesten. Floris en ik gingen daarna even naar de stad terwijl Pat en Milan weer terug reden om het kastje op te halen.

Dit is toch een stuk rustiger? In het kastje zit enorm veel opbergruimte. Zelfs de grote Paw Patrol vrachtwagen past erin! We hebben nu zelfs nog ruimte over en dat is heerlijk! In deze hoek kunnen ze volop spelen zonder dat het in de weg staat. In een ander hoekje staat nog een tafeltje, maar zo houden we het lekker rustig. opgeruimd en overzichtelijk. We hebben een lange en smalle woonkamer die anders al snel klein lijkt. Nu is de speelhoek onderdeel van de rest van het interieur.

Het kastje was overigens niet goedkoop, hij kostte €229,- Hij is wel heel erg stevig en praktisch én is eigenlijk tijdloos door zijn industriële look.

Wat vinden jullie ervan?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Sandra
  19 januari 2020 / 09:11

  Voor een kast bij loods 5 vind ik het een koopje?

  Hier toen we verhuist waren al speelgoed naar boven of in de kast. Langzaam sloop het weer terug in de huiskamer dus net ivm verjaardag alles weer naar boven. Alleen nieuwe Lego wat ik net in elkaar heb gezet staat nu beneden

  • 19 januari 2020 / 09:24

   Naar boven is inderdaad wel lekker. Dat kan bij Milan, maar beperkt omdat hij ook weinig ruimte heeft. Floris is nog te klein, maar het lijkt me heerlijk als we het wat beter kunnen verdelen.

 2. 19 januari 2020 / 20:31

  Jammer van het keukentje. De vervanging ziet er goed uit :). En alles lekker weggewerkt, heerlijk!