Home + Een speelhoek in een industrieel interieur dat meegroeit met je kinderen

Een speelhoek in een industrieel interieur dat meegroeit met je kinderen

Als ouders zijnde ontkom er niet aan; een speelhoek in de woonkamer. Het begint vaak heel klein met wat speeltjes, maar al snel komt er veel meer speelgoed bij. Zeker wanneer je meerdere kinderen hebt. Veel ouders vinden het lastig een leuke en rustige speelhoek te creëren die past bij de rest van de inrichting. Er zijn veel leuke speelhoekjes te vinden op onder andere Pinterest, maar hoe zorg je nu voor een gezellige speelhoek in een industrieel interieur dat met je kind(eren) meegroeit? Dit zijn mijn tips.

Stap 1: de basis

Kijk eens kritisch naar je woonkamer en bepaal wat de beste plek is voor een speelhoek. Wij hebben bijvoorbeeld een lange smalle woonkamer en waar we ook een speelhoek in zouden richten, hij valt gewoon op. In eerste instantie hadden we er eentje onder de trap, maar die schuine wand was toch niet zo handig. Kinderen stoten dan toch zo nu en dan hun hoofdjes en dat is niet veilig. Daarnaast keken wij vanaf de bank ook constant die hoek in. Dat is op zich niet zo erg, maar op een gegeven moment stoorde het mij wel. Ik wil graag dat het netjes is waardoor ik mij stoorde aan al het gekleurde speelgoed dat er stond. Dat is natuurlijk logisch, maar ik werd er soms echt onrustig van. Daarom hebben wij ook kritisch gekeken naar onze woonkamer. We kwamen tot de conclusie dat een speelhoek áchter de bank veel logischer zou zijn. Beide jongens zouden dan veel meer ruimte hebben, de bank trekt het speelgoed behoorlijk uit het zicht en wij konden een gezellige zithoek creëren.

Toen we eenmaal wisten waar we de speelhoek zouden maken, begonnen we na te denken over de indeling. We hebben een industrieel interieur dat we mixen en matchen met vintage items. Twee dingen waren heel belangrijk; een goede kast en goede verlichting.

We kozen voor een kast die aan de bovenkant dicht kan zodat Floris hem niet open kan maken. Hier zit de LEGO in van Milan. Zeker met alle kleine onderdelen is zo’n kast geen overbodige luxe. Daarna kwam de verlichting. We wilden een lamp die voldoende licht geeft, maar wel past bij de rest van het interieur. Deze lamp vonden we vrijwel meteen bij Directlampen.nl. Een stoere driepoot met een mooie globe erin die perfect past bij de kast en de rest van ons interieur. Eigenlijk is de lamp tijdloos waardoor we er nog heel wat jaren plezier van zullen hebben. Verder geeft de lamp voldoende licht in deze hoek en kunnen we de richting waarnaar hij schijnt veranderen.

Wat we uiteindelijk ook van de speelhoek maken, de basis is er en die is goed!

Dit zijn overigens ook de twee dingen die je als eerste ziet als je richting de speelhoek loopt.

Stap 2: inrichten

Omdat wij twee jongens hebben met een flink leeftijdsverschil hebben we goed nagedacht over de inrichting. De LEGO van Milan zetten we in de kast en het keukentje waar ze samen mee kunnen spelen, staat tegen de andere muur. Verder staat er een poef zodat Milan ook kan zitten naast zijn broertje en op de grond ligt een stoer kleed. Het keukentje is een enorme hit hier in huis, maar mocht hij ooit weggaan hebben we dat stuk vrij om er iets nieuws neer te zetten. Zo kun je constant afwisselen met speelgoed.

Omdat het speelgoed achter de bank staat stoort het niet en hebben de kinderen een echte gezellige speelhoek.

Stap 3: meegroeien met de leeftijd

Ik noemde het net al, maar als we de kast en de lamp laten staan is de basis altijd goed. In plaats van het keukentje kunnen we ooit ook een leuk tafeltje neerzetten. Als Floris weer wat groter is kunnen we er een bankje neerzetten en kunnen de jongens samen gamen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

En wanneer de jongens echt te groot worden voor een speelhoek, betrekken wij het weer bij de woonkamer. Gelukkig duurt dat nog heel lang, want stiekem vind ik het wel gezellig zo beneden.

Tips

Wil jij ook een gezellige speelhoek die past bij de rest van je interieur? Dan zijn dit mijn tips nog even op een rijtje;

  • Kies voor een goede basis die past bij de rest van je interieur. Dit zijn de blikvangers.
  • Maak het niet te vol en zorg voor voldoende opbergruimte.
  • Zorg voor goede en sfeervolle verlichting.
  • Creëer rust door te kiezen voor de beste hoek.

Hoe hebben jullie de speelhoek ingericht zodat deze mee kan groeien met jullie kinderen? En hoe zorgen jullie ervoor dat ‘ie bij de rest van het interieur past? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *