Home + Diary | Nieuwe meubels, op pad met de auto en naar de peuterspeelzaal

Diary | Nieuwe meubels, op pad met de auto en naar de peuterspeelzaal

Never a dull moment in huize Mamablogger. Er is geen week die precies loopt zoals gepland en er zijn altijd onverwachte wendingen. Zo ook deze week. Floris sloopte zijn speelkeukentje waardoor we op zoek gingen naar een alternatief voor in de speelhoek. Toen we die eenmaal hadden gevonden zagen we nóg een mooie kast. Tja… Na lang wikken en wegen ging ook die mee naar huis. Verder gingen we veel op pad met de auto, ging ik met Floris naar de peuterspeelzaal en gebeurde er uiteraard weer van alles. Kijk je mee naar onze week?

Maandag

Haastige spoed is zelden goed. Dat blijkt maar weer eens. Ik gooi een bekertje water om in de badkamer. Tot zo ver het opschieten…

Floris is inmiddels bij opa en oma gebracht en Milan zit veilig en wel in zijn klaslokaal. Tijd om zelf door te fietsen naar kantoor.

Na een lang en pittig dagje weet Pat precies waar ik aan toe ben. Hij heeft deze lekkere pasta besteld. Heerlijk!

Milan heeft leerwerk mee gekregen naar huis. De toets is de 20e (vandaag dus) en dat betekent dat hij een week heeft om het te leren. In de schoolapp vertelt de juf dat het best pittige stof is en dat is het ook. Veel begrippen die goed uitgelegd moeten worden. We gaan meteen aan de slag!

Dinsdag

Vandaag ga ik met de auto naar mijn werk. Ik zet hem in de garage, vind dat ik hem heel strak geparkeerd heb, stuur deze foto vol trots naar Patrick en kom er vervolgens achter dat ik hem op een invalidenplek heb gezet… Ai… Inparkeren gaat daarna een stuk minder soepel ?

Als ik thuis kom is Pat inmiddels ook al thuis met de jongens en Floris heeft zijn zinnen gezet op iets bovenop de kast. Hij probeert er via de stoel bij te komen. Lukt natuurlijk niet en het gevolg is een driftbui.

En Floris heeft zijn keukentje gesloopt. Niet na die driftbui hoor, maar vlak voordat ik thuis kwam. Hij kan helaas niet meer gelijmd worden. We moeten even kijken naar een alternatief.

Favoriete momentje van de dag, lekker samen kroelen met Floris.

Woensdag

We hebben Milan naar school gebracht. Floris doet als we weer thuis komen liever zelf de deur open haha.

Daarna gingen we door naar de peuterspeelzaal. Hoe dat ging heb je al kunnen lezen.

We fietsen daarna even snel naar huis. Pakken de buggy en rijden vervolgens weer naar de stad. Even tijd voor Floris en mij. Bij de Wibra spot ik deze kratjes. Daar kan ik wel wat leuks mee voor Mamablogger!

Ook lopen we langs de bakker voor croissantjes voor Milan en een kaasstengel voor Floris. Vaste prik op de woensdag!

Milan heeft afgesproken met een vriendinnetje van de musicalles. Eerst gaan ze spelen en daarna brengt haar moeder hen weg. Daardoor heb ik opeens zeeën van tijd.

Ik maak meteen foto’s van de kratjes en de blog over deze kratjes verschijnt de volgende dag. Ook rijden Floris en ik naar de Action waar hij in slaap valt in het karretje. Ach, klein mannetje toch…

De rest van de dag maak ik geen foto’s meer.

Donderdag

Wauw, de blog over de Wibra kratjes is al heel vroeg een succes, en dat terwijl ik hem nog moet delen op social media! Daarna wordt het zelfs nog drukker. Superleuk om te merken dat dit soort blogs nog altijd in de smaak vallen.

Ik werk de ochtend thuis en ’s middags is er een kijkles op school. Het is een dramales en ik doe zelfs nog mee met de kinderen. We doen een toneelstukje, zo leuk om te zien hoe die kinderen er in opgaan.

Daarna snel Floris ophalen om vervolgens weer terug te fietsen naar school om Milan weer op te halen.

We moeten namelijk door naar de tandarts. Milan heeft mijn telefoon terwijl ik in de stoel lig en maakt wat selfies ? Gelukkig zijn we allemaal goedgekeurd en kunnen we zonder gaatjes naar huis.

Alhoewel… We gaan even door naar Mulder Mazda. We hadden er nog wat besteld wat we op konden halen. Terwijl Floris en ik wachten lopen Pat en Milan naar binnen. Pat was vroeg thuis dus is ook meegegaan naar de tandarts. Wel zo gezellig en handig voor mij met Floris.

Na het eten lopen we nog even de stad in, maar daarna is het toch echt tijd om naar huis te gaan.

Vrijdag

Pat is vandaag vrij omdat mijn ouders een crematie hebben. Ik kan daarom vroeg beginnen en fiets rond 7.45 uur naar kantoor. Heerlijk die rust!

Het wordt weer een lange, drukke dag en ik maak dan ook geen foto’s. ’s Avonds ploffen we neer op de bank. Ik kijk ‘Over mijn lijk’ en Pat kijkt een serie op Netflix. Zoals ieder seizoen ben ik zo onder de indruk van de deelnemers van dit programma. We kunnen heel veel leren van hun positieve instelling, hun kijk op het leven, hun vechtlust en hun liefde voor het leven.

Zaterdag

We gaan op pad omdat we de speelhoek van de jongens opnieuw in willen richten. We rijden eerst naar het Pakhuis in Sliedrecht. We zijn er nog nooit eerder geweest, maar ik volg hen op Facebook. Ze hebben er te gekke oude, antieke en industriële spullen en ik hoop op een industriële kast met veel laatjes. We vinden niet wat we zoeken dus besluiten we door te rijden naar Loods 5 even verderop.

We spotten het eerste kastje en weten meteen dat dit hem wordt. Hij is van hetzelfde hout als onze salontafels en is ook afgewerkt met zwart staal. We besluiten deze te kopen, maar zien ook dit mooie kastje met laatjes. Als we die kopen en ons zwarte kastje thuis weg doen is het wel één geheel.

Eerst maar even lunchen en verder kijken. Nadat we het rondje hebben gelopen weten we nog steeds zeker dat het eerste kastje meegaat. Over de tweede twijfel ik. Ik vind het nog steeds moeilijk zoveel geld in één keer uit te geven.

Als het nieuwe kastje thuis in de speelhoek staat vinden we het echter zo mooi dat we toch voor dat tweede kastje besluiten te gaan.

Pat en Milan sjezen terug, maar dan blijkt dat dat kastje al verkocht is…

Ze zien deze, appen een foto door, en Pat en ik gaan voor deze. Iets groter dan de andere en daardoor nog meer opbergruimte. Ik maak nog snel deze foto en app hem door naar mijn moeder.

Zondag

Dit kastje krijgt een andere bestemming en wordt opgehaald.

Ondertussen pak ik nog een cadeautje in, in een klein Wibra kratje en pak ik feestkoekjes in zodat Pat deze morgen kan trakteren op zijn werk.

En zo ziet het eruit als het licht is en er geleefd wordt. Heel erg blij met dit geheel!

’s Middags rijden we eerst naar mijn broer en schoonzus en daarna rijden we door naar Leusden voor een bezoekje aan de allerliefste en leukste oud-collega en haar gezin!

Het is al donker als we Gouda weer binnen rijden. We besluiten de jongens te verrassen met een bezoekje aan de Mac. Milan vond het geweldig! Morgen is alles weer normaal. Dan eten we weer normaal en gaat de hand weer op de knip. Het is wel even goed geweest zo.

Op naar een nieuwe week en we beginnen met de verjaardag van Patrick. Hij wordt vandaag (20 januari) 38!

Fijne week allemaal!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 20 januari 2020 / 19:06

    Leuk overzicht! Wat gaat Milan naar een prachtige school, wauw! Die Wibra kratjes heb ik
    een tijdje terug ook gekocht. Leuk, handig en goedkoop :). Gefeliciteerd met Patrick! Nog een hele fijne avond gewenst.

    • 20 januari 2020 / 22:07

      Dankjewel! De school is mooi hè? Het gebouw is meer dan 100 jaar oud en inderdaad prachtig. Ik blijf er maar naar kijken. En dank voor je felicitatie!