Home + Vanaf welke leeftijd is een houten speelgoed keuken leuk?

Vanaf welke leeftijd is een houten speelgoed keuken leuk?

Welk kind is niet groot geworden met een houten speelkeukentje? Ze zijn tijdloos, zorgen voor uren speelplezier en houten speelkeukentjes staan nog best leuk in je interieur. Het is dan ook één van de meest gegeven cadeaus tijdens de feestdagen. De keuze voor een houten speelgoed keuken is dan ook niet zo moeilijk, maar vanaf welke leeftijd is een speelkeuken een leuk cadeau?

Vanaf welke leeftijd een houten speelgoed keuken?

Ik deed een rondje Google en zag dat deze vraag vaak is gesteld op fora en dat kan ik mij heel goed voorstellen. Oudere kinderen snappen vaak wat ze spelen, maar hoe zit dat met jonge kinderen? Zijn speelkeukens voor hen al geschikt? Ik vind van wel! Milan was 1,5 toen hij zijn eerste houten speelgoed keuken kreeg en hij was erg weg van. Hij begreep misschien nog niet zo goed wat hij speelde, maar hij deed mij na en “dronk” uit een bekertje en roerde in de pannetjes. Later maakte hij eten voor mij en speelde hij restaurantje.

Floris is nu bijna 14 maanden en doet al hetzelfde. Hij “drinkt” nu ook uit het kopje en “eet” van de houten gebakjes. Ondertussen roert hij in pannen en vindt hij het supergezellig om met Milan te spelen.

Ik denk dat 1,5 een prima leeftijd is om aan te houden. Het ligt ook een beetje aan het kind zelf, maar een houten speelgoed keuken is zeker geschikt en tijdloos speelgoed!

Welke speelkeuken is het leukst?

We kennen allemaal de bekende kinderkeukens. Leuk, maar niet origineel en er zit verder niets bij. Als je echt een uitgebreide speelkeuken wil waar je zelf niets meer aan hoeft te doen, dan adviseer ik je de houten speelgoed keukens van Hape. Wij hebben de ‘All-in-1’ keuken met veel werk- en opbergruimte en veel leuke kinderkeuken accessoires zoals een koffiezetapparaat, gootsteen, oven, magnetron met bel, vaatwasser, kookgerei en zelfs een afzuigkap met een lampje! Floris vindt deze geweldig!

Wat betreft extra speelgoed en houten eten om mee te spelen, we houden uiteraard rekening met Floris’ leeftijd en halen de echt kleine onderdelen eruit.

Als Floris ’s morgens beneden komt gaat hij als eerste naar zijn speelkeuken om ermee te spelen. Hij vindt het zo ontzettend leuk!

Overige voordelen van de houten speelkeukens

  • Ze stimuleren de ontwikkeling en fijne motoriek van kinderen
  • Kinderen leren hun fantasie te gebruiken
  • De houten speelgoed keukens van Hape kunnen tegen een stootje
  • Ze zijn uit te breiden met allemaal leuke sets speelgoed eten zoals sushi, hamburgers en hotdogs etc.
  • En wat dacht je van alle kinderkeuken accessoires (zoals de te gekke koffiemachine)
  • De keukentjes zijn tijdloos en neutraal.

Van dit koppie word je toch blij? Hij blij, wij ook blij! Kortom, mocht je nog op zoek zijn naar een tijdloos, origineel en uitgebreide speelkeuken  voor je zoon of dochter? Deze is echt een aanrader. Hier gaat Floris nog heel wat jaren plezier van hebben!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *