Home + Interieur | Onze droom is een visgraatvloer…

Interieur | Onze droom is een visgraatvloer…

Zoals jullie wellicht wel weten hebben we nog een hoop wensen voor in huis. Een aantal noodzakelijke, maar we hebben er ook genoeg die niet perse nodig zijn, maar die we gewoon heel erg mooi vinden. Een daarvan is een visgraatvloer. Deze zou perfect passen in ons huis, maar wist je dat er heel veel verschillende soorten zijn en dat je heel veel keuze hebt? Ik vertel je er alles over.

Waarom een visgraatvloer?

De visgraatvloer is ontzettend populair en ik begrijp heel goed waarom. Het past in ieder huis en bij ieder interieur, geeft een luxe uitstraling, is tijdloos en je kunt het materiaal aanpassen aan jouw wensen waardoor hij ook nog eens ontzettend lang mee gaat. Ik vind ze echt prachtig!

Wat voor vloer hebben we nu?

Toen we hier eind 2008 kwamen wonen hebben we een grijze laminaatvloer laten leggen. Een mooie lichte vloer die er nog altijd goed uit ziet, maar onze smaak is in de loop van de tijd wel veranderd. We zijn van een landelijk interieur met veel wit en grijs (denk aan Riviera Maison) naar een vintage, industrieel interieur gegaan met veel hout en zwart stalen pootjes van de meubels. De vloer is nu een beetje een vreemde eend in de bijt en we zouden graag een wat meer tijdloze, houten vloer willen. Het liefst in een visgraat motief…

Diverse soorten visgraatvloeren

Wist je dat er diverse soorten visgraatvloeren zijn? Ik had echt geen flauw idee, maar er is nog ontzettend veel keuze en van tevoren moet je goed nadenken over het soort vloer dat je wilt. Voor een visgraatvloer kun je denken aan de volgende mogelijkheden:

 • Traditioneel visgraatparket
 • Lamelparket visgraat
 • Klikvisgraatparket
 • Walvisgraat
 • Visgraatparket verouderd

Hier wordt het verschil tussen al deze verschillende soorten visgraten uitgelegd. Lees je van tevoren goed in en laat je goed informeren, want er zijn verschillende mogelijkheden en de vloer passen in jouw huis. Heb je bijvoorbeeld vloerverwarming? Dan is een houten visgraatvloer zeker een optie, maar het hout moet wel tegen de warmte van de vloerverwarming kunnen. Heb je vloerverwarming? Bespreek dit dus wanneer je een vloer gaat bestellen.

Waar wij rekening mee moeten houden als we een visgraatvloer kopen

Als wij een visgraatvloer gaan bestellen, moeten we rekening houden met een aantal zaken: we hebben een ronde muur en een verhoging in de vloer naar de keuken. Dit maakt het leggen extra lastig denk ik. Ook dit zijn zaken waar we rekening mee moeten houden, want meer werk betekent ook een duurdere vloer, toch?

Wat kost een visgraatvloer?

Dan de hamvraag, want wat kost een visgraatvloer nu eigenlijk? Nu hoop je misschien op een kant en klaar antwoord, maar die kan ik je helaas niet geven. Een echt houten visgraatvloer hoeft niet perse heel duur te zijn. Het hangt af van het soort visgraat dat je wilt. Het hangt af van de afmetingen van de vloer en die is bij iedereen verschillend. Er zijn bedrijven die hun hout rechtstreeks bij de zagerij in kunnen kopen waardoor er voordeel ontstaat. Dat is mooi meegenomen!

visgraatvloer_visgraat_vloer_mamablogger_interieur_

Wij gaan binnenkort eens informeren wat een echt houten visgraatvloer gaat kosten voor ons en dan kunnen we er zo langzamerhand voor gaan sparen. Wéér een spaardoel erbij ?.

Hebben jullie een visgraatvloer? Zo ja, wat voor vloer hebben jullie gekozen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Anne
  23 april 2021 / 20:53

  Leuk! Vooral met die grote glazen ramen erbij, geeft een erg mooi effect. Het is dat ik net fraaie keramische tegels heb gekocht, anders zou ik het wel weten..

  Groetjes,
  Anne