Home + Must Do in de vakantie | F1 Racing Centre Utrecht!

Must Do in de vakantie | F1 Racing Centre Utrecht!

Spontane acties zijn het leukst. Afgelopen donderdag lunchte ik met twee collega’s en we hadden het over uitstapjes tijdens deze vakantie. We wisselden tips uit en één van de twee collega’s vertelde over een concept dat een bekende van hem had bedacht: een echte Formule 1 Experience door mensen te laten ervaren hoe het is om een Formule 1 coureur te zijn. Deze collega stuurde de link door die ik vervolgens weer doorstuurde naar Patrick. Die was meteen enthousiast en ’s avonds werd er meteen een race geboekt ?. Deze experience boek je bij F1 Racing Centre in Utrecht en volgens Milan was het ‘niet normaal vet’. Nou, dan weet je dat je goed zit haha.

F1 Racing Centre in Utrecht

Heb je altijd al willen weten hoe is het is om een Formule 1 coureur te zijn? Heb je een zoon of dochter die de prestaties van Max Verstappen op de voet volgt? Eigenlijk hadden wij geen van beiden, tot ongeveer vorig jaar. Toen keken we naar bijna iedere race van Max en zijn we weleens heel vroeg ons bed uit gegaan op zondagochtend om te kunnen kijken. Dit komt natuurlijk door de magie van Max, maar opeens vonden we de Formule 1 leuk, spannend en keken we er naar uit. Opeens hadden wij ook een mening 😉 We werden er langzamerhand een beetje verliefd op.

De wereld van de Formule 1 is een ‘ver van je bed show’. Je kon voorheen een beetje ervaren hoe het was om te racen als je ging karten of bijvoorbeeld tijdens een georganiseerde dag op het circuit van Zandvoort. Maar écht Formule 1 racen? Dat kon voorheen niet. Althans, tot begin juni niet…

De allereerste Official F1® Racing Centre opende namelijk op 1 juni 2020 en is sindsdien ontzettend populair. Hier kun je echt beleven hoe het is om in een F1 auto te racen en dat is voor kinderen (en voor onszelf natuurlijk ook) onwijs gaaf. Deze beleving ziet er als volgt uit:

Bij The Official F1® Racing Centre krijg je in een uur de volledige F1-ervaring, met onder andere:

 • Rijdersbriefing, om de belangrijkste regels door te nemen.
 • Vrije training, zodat je de auto en baan kunt leren kennen.
 • Kwalificatie, waarin je strijdt om de beste startplek.
 • Race, met geweldige gevechten op weg naar de winst.

Tijdens je sessie word je via een headset begeleid door een ‘race marshall’ van Official F1® Racing Centre. Ook kun je via jouw headset met de andere coureurs waarmee je geboekt hebt in dezelfde grid praten. Op deze manier konden Patrick en Milan contact houden met elkaar en werd Milan er via de headset op gewezen dat het echt niet nodig was om drie keer de pit in te gaan ;-).

Vader en zoon uitje

Normaal kijken we bij uitstapje kritisch of dit leuk is voor beide jongens vanwege het grote leeftijdsverschil tussen hen. Dit is echter een uitstapje dat niet de hele dag duurt en voor Milan was het fijn om weer eens wat quality time te hebben met Patrick. Ook is Floris te klein voor dit uitje en dus gingen de mannen samen op stap.

Wat vonden Patrick en Milan ervan?

Ze waren er vroeg waardoor ze op hun gemak rond konden kijken. Vooral de Red Bull wagen maakte indruk op Milan, want hoe past Max daarin? Ik heb echter begrepen dat deze auto er tijdelijk staat en ik weet niet wanneer deze weer weggaat. Verder is er een restaurantje waar je wat kunt drinken en een winkel. Volgens Milan ziet alles er even cool uit en hij kon niet wachten om te gaan racen.

Na de briefing, de training en de kwalificatie was het tijd voor het echte werk: ze mochten gaan racen! Tijdens je reservering kun je aangeven welk circuit je wilt rijden. Patrick en Milan kozen voor het circuit van Zandvoort. Tijdens de race worden 18 rondes gereden. Van tevoren werd aangegeven dat dit tussen de 20 en 30 minuten duurt.

Na afloop waren ze moe, want het voelt alsof je écht in een Formule 1 wagen rijdt en dat kost energie. Ze waren het in ieder geval over één ding roerend eens en dat was dat het ‘niet normaal vet’ was. Het was een echte belevenis en heel erg gaaf om mee te maken. De volgende keer moest ik mee zeiden ze.

Praktische informatie

Entree

Op de website van het F1 Racing Centre kun je reserveren en kiezen welk circuit je wilt rijden. Je betaalt €22,- per persoon en als je na de race meteen (dus op dezelfde dag) revanche wilt, betaal je nog maar een tientje per persoon.

Parkeren

Is de eerste twee uur gratis. Daarna betaal je het tarief van de parkeergarage.

Minimale lengte

Dit uitje is leuk voor de wat oudere kinderen. Er wordt een minimale lengte gehanteerd van 140 cm. Milan haalde dat net en kreeg een kussen in zijn rug zodat hij goed bij het gas- en rempedaal kon.

Adres

Hertogswetering 171A
3543AS Utrecht

Op de eerste verdieping, naast Mantel. Het makkelijkst bereikbaar via parkeerplaats P3.

Conclusie

We hebben weer een supergaaf en uniek uitje gevonden om te doen met wat oudere kinderen of alleen met vrienden of familie, want dat kan natuurlijk ook. Plakken jullie er meteen een dagje Utrecht aan vast ?.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  29 juli 2020 / 05:17

  Wauw, dit ziet er echt fantastisch uit! Een formule-1 fan in de familie, dus gelijk gedeeld ?
  Kan me voorstellen dat het voor Milan super vet is geweest!! En ook voor Patrick uiteraard 😉