Home + Het grote ‘juffenbedankjes ABC’!

Het grote ‘juffenbedankjes ABC’!

Het einde van het schooljaar nadert en dan is het weer tijd voor een cadeau voor de juf of meester. Omdat er meer juffen zijn dan meesters heb ik het vaak over juffenbedankjes, maar veel DIY’s kun je natuurlijk ook maken voor een meester. Als het jouw eerste basisschooljaar is kan ik mij voorstellen dat je veel vragen hebt over juffenbedankjes. Geef je met de klas één groot cadeau of geef je zelf wat? Of misschien wel allebei? En wat is gebruikelijk qua budget? Ik vertel je alles, en geef je superleuke cadeautips, in deze ‘juffenbedankjes ABC’!

A

Aanbod. Het aanbod juffencadeautjes wordt steeds groter en veel webshops spelen daar heel handig op in. Het is blijkbaar een onderwerp dat enorm leeft en dat blijkt ook wel hier op Mamablogger. Als je graag zelf wat knutselt, heeft bijvoorbeeld Xenos een breed assortiment aan knutselspullen waarmee je de prachtigste creaties kunt maken. Maar ze hebben ook andere leuke cadeautjes die je zo kunt geven. Ik laat je in deze ‘juffenbedankjes ABC’ zien dat je zelf de meest leuke en originele dingen kunt maken en geven.

B

Bullet journal. Wie heeft er tegenwoordig geen bullet journal ? Juffen zijn vaak heel erg creatief dus als je een leuk cadeau zoekt wat niet al te duur is, is dit een heel leuk en origineel idee! Je kunt hem overigens in de verpakking doen, maar je kunt ook op de eerste bladzijde een lijstje maken met waarom dit zo’n leuke/lieve/grappige juf is!

Bakken. Je kunt ook iets lekkers voor de juf bakken óf je geeft deze aan de juf. Bij Xenos verkopen ze mix voor boerencake . Hier staat de volgende tekst op; ‘Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij bijzonder’. Er staat ook nog op dat dit niet voldoet aan de richtlijnen van het traktatiebeleid. Ik vind het briljant! Inpakken, misschien een cakeblik van Xenos  erbij, en klaar ben je!

C

Creatief. Ik vind het leuk om iets te geven waar de juf echt wat aan heeft en ben dan ook heel creatief in het bedenken van een cadeautje. Sommige ouders zullen het misschien overdreven vinden, maar ik vind dat de juffen het echt verdienen. De juf kan ook heel creatief zijn en dan kun je juist een cadeautje geven waar de juf zelf mee aan de slag kan in de vakantie.

Canvas. Maak met de kinderen een mooi canvas schilderij  met een mooie tekst erop of maak er mijlpaalbordjes van. Met wat verf en krijtbordverf  is je bordje al klaar. De juf (of zijzelf) kan er zelf een tekst op zetten en deze weer gebruiken in de klas bijvoorbeeld. Ik maakte er ooit één voor Milan voor zijn eerste zwemles. Je kunt er ook een tekst op zetten, alle kinderen in de klas ermee fotograferen en dat als cadeau aan de juf geven.

D

Dromenvanger. Deze zijn ontzettend hip! Bij Xenos  verkopen ze pakketten zodat de juf er zelf één kan maken. Je kunt hem natuurlijk ook voor haar maken met een lieve boodschap erbij.

E

Einde van het schooljaar. Een juffenbedankje geef je aan het einde van het schooljaar. Vaak wordt er tussendoor nog een juffendag gehouden en op veel scholen is het gebruikelijk dan ook wat te geven. Het is dus maar net wat gebruikelijk is op jullie school.

F

Fantasie. Gebruik deze en maak er echt een eigen cadeau van. Niet groot, niet duur, maar gewoon een persoonlijk cadeau waar je aandacht aan hebt besteed.

G

Geld. Een juffenbedankje moet niet meer kosten dan een paar euro. Waarom? Omdat het dan wel wat overdreven wordt en er ook ouders zijn die niet meer kunnen missen. Dan komt jouw kind aan met een enorm cadeau en dat is niet leuk voor het andere kindje. Daarnaast denk ik dat de juf zich ook heel ongemakkelijk zal voelen als je met iets groots of duurs aan komt zetten.

H

Haken is hip! Je kunt tegenwoordig de gaafste dingen haken en er zijn ook pakketten  te koop waar alles al in zit zoals deze hieronder. Als je weet dat de juf zelf graag dingen maakt en misschien wel kleine kinderen heeft, is dit natuurlijk een onwijs leuk idee!

Handletteren. Ook zoiets leuks. Misschien wil je juf het wel graag leren omdat het altijd van pas kan komen. Geef haar een leuk basissetje met fineliners, een schrift of bulletjournal, labels en of kaartjes  en klaar ben je!

I

Ideeën. Zoek je leuke, originele ideeën voor juffenbedankjes? Kijk dan op mijn overzichtspagina met alle ideeën op een rijtje. Je kunt natuurlijk ook even lekker door Pinterest scrollen.

J

Juf. Die staat natuurlijk voor de juf. Je maakt iets voor haar en kijk daarom ook naar wat zij leuk vindt. Een persoonlijk cadeau is natuurlijk het allerleukste!

K

Klassenmoeder. Meestal stuurt de klassenmoeder een mail of deelt ze een briefje uit voor het inzamelen van geld of leuke dingetjes voor een gezamenlijk cadeau. Doe hier wel aan mee en kijk dan of je zelf nog iets apart wilt doen.

L

Luizenmoeder. Enorm populair en je kunt iets doen in dat thema. Denk aan de mix voor boerencake bij de B. Je kunt ook een mok maken met tekst etc. Er zijn genoeg leuke quotes uit de serie die je kunt verwerken in je cadeau.

M

Moeders. Sla de handen ineen met andere moeders en maak een gezamenlijk cadeau. Zeker als er niets klassikaal wordt georganiseerd is dit handig.

N

Naam. Zet je naam op het cadeau. Klinkt misschien als een open deur, maar zeker als jullie alle cadeaus bij elkaar in één groot pakket doen is dat wel handig. Zo kunnen de juffen het thuis op hun gemak nog even op het gemak bekijken.

O

Originaliteit. Een gieter is heel erg leuk net als potjes met drop etc., maar ik denk dat de juf deze wel vaker krijgt. Je weet ook niet of ze het lust. Kijk daarom iets verder en bedenk bijvoorbeeld je eigen variant erop. Je hoeft echt niet heel creatief te zijn om iets leuks te bedenken!

P

Potjes. Potjes zijn namelijk ontzettend handig om iets leuk mee in te pakken, alles kan. Je kunt ze ook gebruiken om er wat bloemetjes in te doen en klaar is je cadeau al. Xenos  heeft te gekke potjes waar je van alles mee kunt maken.

Q

Quiz. Te gek als je een klassencadeau maakt. Laat alle kinderen op een kaartje een quizvraag bedenken over het afgelopen schooljaar. Op de achterkant kunnen zij het antwoord zetten. Doe het kaartje in een pot en je hebt een heel leuk klassencadeau met mooie herinneringen.

R

Rare foto. Gedurende het schooljaar zijn er heel wat evenementen en je hebt vast wel een foto gemaakt. Misschien heb je een leuke foto van de juf of de klas. Het liefst zo gek mogelijk. Lijst deze foto in in een leuk lijstje of druk hem zelf af op hout. Ik heb hier weleens een DIY over geschreven en Xenos  verkoopt ook alles wat je hiervoor nodig hebt. Succes gegarandeerd!

S

Shoppen! Begin op tijd met bedenken wat je wilt maken en ga snel naar de winkel. Tegen het einde van het schooljaar kijken alle moeders op Pinterest en gaan we allemaal de stad in om alles te shoppen. Het is jammer als je een heel leuk idee hebt en je kunt iets niet meer kopen.

T

Tijdschriften. Altijd leuk voor de broodnodige ontspanning. Even leuk inpakken en je hebt een supersnel cadeau.

U

Uitdelen. Of je er zelf nu waarde aan hecht of niet, de kinderen vinden het fantastisch om hun cadeaus te geven in de klas. Onze ervaring is dat de juffen echt de tijd hiervoor nemen en de kinderen zijn zo ontzettend trots!

V

Verven. Je kunt je kind altijd iets laten verven. Ik heb Milan ooit een houten vogelhuisje  laten verven, maar een sieradendoosje  is ook heel leuk. Je kunt er ook een geluksdoosje  van maken met een gelukspoppetje of iets dergelijks. Alles kan en het is heel erg persoonlijk.

W

Wanneer. Misschien heeft jouw kind wel twee juffen en dan kan het zijn dat ze een dag uitkiezen waarop ze er allebei zijn en dan het schooljaar afsluiten. Dit hoeft dus niet perse de laatste dag van het schooljaar te zijn. De klassenmoeder is hiervan vaak wel van op de hoogte en geeft ook aan wanneer je het cadeau mee moet nemen of bij haar in moet leveren zodat zij er één groot pakket van maakt.

X

Xenos. Daar vind je alles voor een geslaagd, creatief cadeau. Niet duur, te gekke inpakmaterialen en klaar ben je!

Y

Met deze letter kan ik dus helemaal niets haha, maar deze staat dan voor al het andere dat ik ben vergeten in deze ABC. Heb jij nog tips of leuke ideeën? Zet deze dan in de comments hieronder.

Z

Zomervakantie! Xenos heeft ook leuke spulletjes voor in een strandtas . Dit deden wij vorig jaar met de hele klas en het resultaat was een zeer goed gevulde strandtas. Deze was zo ontzettend leuk!

Dit was dan het grote ‘Juffenbedankjes ABC’. Ik heb hier enorm mijn best op gedaan en hoop dat het je voldoende inspiratie geeft voor de juf, want ze verdienen het!

Wil je mijn favorieten uit de hobby collectie van Xenos direct shoppen? Klik dan op (één van) de plaatjes hieronder en shop ze meteen. We hebben het immers als druk genoeg als moeder 😉

[shopr_shopthepost collection=”juffenbedankjes-abc” size=”large” title=”Mijn favoriete hobbyproducten van Xenos”]

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. 8 april 2018 / 07:56

    Wat een leuke blog. En ik wist niet dat Xenos zoveel leuke dingen heeft. Al lang niet meer geweest.

  2. Angelique
    30 juni 2018 / 22:24

    Dankjewel voor de inspiratie! Geen idee wat ik uiteindelijk aan de 3(!) juffen geef, maar ze verdienen zeker een persoonlijk kado, waar moeite voor is gedaan. Xenos en Action hebben zeer leuke spullen voor weinig, waar iets leuks van te maken is. Ik heb nog 2 dagen de tijd…. PS leuke blog!