Home + Ik moet altijd even wennen wanneer ik op vakantie ben

Ik moet altijd even wennen wanneer ik op vakantie ben

Op vakantie kunnen gaan is natuurlijk heel erg fijn, er zijn immers genoeg mensen die het niet kunnen dus ik wil ook absoluut niet ondankbaar overkomen. We vinden het ook heel erg leuk, maar toch vind ik alle voorbereidingen best een gedoe, net als het gesleep met je halve inboedel. Als we er eenmaal zijn ben ik dat allemaal vergeten, al moet ik de eerste dag even wennen. Ik heb heel wat jaren last van heimwee gehad en hoewel dat nu niet mee het geval is, moet ik echt wennen aan het slapen in een ander bed en de nieuwe omgeving.

Op vakantie!

Dit jaar was het vakantiegevoel ver te zoeken. Ik had het nog druk op mijn werk en vond de rust van ons huis ook wel fijn. Naarmate de vakantie dichterbij kwam, kwam het vakantiegevoel steeds meer, maar voor het zo ver was wilde ik eerst alles op orde hebben. Dat doe ik zelf, maar anders ga ik echt niet lekker weg ☺️. Zodra we beginnen met inpakken begint het vakantiegevoel echt te komen, maar als we dan eenmaal op vakantie gaan, moet ik toch weer even wennen.

Na de eerste nacht gaat het vaak beter

Na de eerste nacht moet ik zeggen dat het beter gaat. Dan is de kop eraf en krijg ik rust. Daarna begin ik met het maken van plannen, want we willen graag zoveel mogelijk doen en beleven. Maar ik wil stiekem ook dat de rest het naar zijn zin heeft. Nu ik erover nadenk hoop ik vooral dat de vakantie voor niemand tegenvalt. We hebben er zo naar uit gekeken, het kost toch ook een hoop geld en dat wil je gewoon dat het voor iedereen fijn is.

En hoewel ik altijd even moet wennen is dat het tot nu toe ook. Van de heimwee die ik vroeger heb gehad is gelukkig geen sprake meer. Ik ben samen met mijn gezin, we hebben het leuk en goed en eigenlijk is dat het enige dat telt. Oké, het huisje moet ook fijn zijn.

Ik ben heel benieuwd of je dit gevoel herkent. Of ben jij iemand die in de auto al het ultieme vakantie gevoel beleeft? Ik ben benieuwd! Klets gezellig mee in de comments of op social media.

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *