Home + 4 redenen waarom kabelgoten onmisbaar zijn in een huis met kinderen

4 redenen waarom kabelgoten onmisbaar zijn in een huis met kinderen

Heel eerlijk? Toen ik de opdracht kreeg om iets over kabelgoten te schrijven wist ik niet wat ik daar nu voor zinnigs over kon schrijven. Ik liet het even bezinken en piekerde mij suf, want ik wist nog steeds niets over dit onderwerp te vertellen. Normaal gesproken zou ik een opdracht dan laten schieten, maar ik vond het ook wel een uitdaging. Ik keek vervolgens eens goed rond in ons eigen huis en realiseerde mij dat kabelgoten onmisbaar zijn in een huis met kinderen. Dat zou de insteek worden van mijn artikel! Daarom 4 redenen waarom kabelgoten onmisbaar zijn wanneer je kinderen in huis hebt.

1. Het staat netter en opgeruimder

Kijk, als je denkt aan het inrichten van een huis, denk je uiteraard niet meteen aan kabelgoten. Sterker nog, deze vallen voor mij in de categorie ‘niet leuk om te kopen, maar wel handig en praktisch’. Datzelfde heb ik met sokken haha. Toch hebben we ook veel van dit soort dingen gekocht toen we verhuisden. Ik ben stiekem een beetje allergisch voor zichtbare kabels (al ontkom ik er niet helemaal aan) en dus werd ik op pad gestuurd door Patrick terwijl hij bezig was met andere klussen. Er ging een wereld voor mij open, want je hebt dus veel verschillende soorten en merken zoals de legrand kabelgoot. Wat ik niet wist is dat je ze bijvoorbeeld ook hebt met een hoekje erin . En eerlijk is eerlijk, als je die kabels wegwerkt staat het toch een stuk netter en opgeruimder.

2. Kinderen kunnen er niet over struikelen

er zijn genoeg kabels die over de grond liggen. Bijvoorbeeld van een staande lamp. Als die lamp op een vaste plek staat en je niet vaak je woonkamer verandert, zijn kabelgoten ideaal om te voorkomen dat kinderen er over struikelen en vervolgens een lamp op zich krijgen. Wij hebben dit in ons oude huis gehad in de speelhoek. Geen succes en later hebben we die kabels dan ook weggewerkt.

3. Kinderen komen niet in aanraking met stroom

Door kabelgoten te gebruiken beschadigen de kabels minder snel. Dan hebben ze niet alleen een langere levensduur, het is ook veiliger en kinderen kunnen dan niet in aanraking komen met stroom. Een ongeluk zit in een klein hoekje en met kinderen moet je altijd enorm opletten.

4. Ze kunnen er niet aankomen terwijl jij even niet oplet

In het verlengde van hierboven, want veiligheid voor alles. Als je kleine kinderen hebt zorg je er ook voor dat je stopcontacten kidsproof zijn en ze hun vingertjes er niet in kunnen steken. Dat geldt ook voor de kabels zelf. Als je ze wegwerkt kunnen ze er niet mee spelen als jij even niet oplet.

Wat vind jij van kabels in huis? Werk jij ze net zo graag weg als ik?

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *