Home + Iedere dag vanaf 5.15 uur “aan” breekt je op!

Iedere dag vanaf 5.15 uur “aan” breekt je op!

Afgelopen woensdag zat ik er even helemaal doorheen. Ik was zo ontzettend moe en kon weinig meer hebben. Dat kwam natuurlijk niet van de één op de andere dag, maar het leek wel alsof deze dag écht alle moeheid eruit kwam. Ik was helemaal op. Ik vertel je alles over hoe dat kwam en wat ik er die dag aan gedaan heb.

Om 4.15 uur “aan”

De nachten zijn bij ons in principe goed. We hoeven er zelden uit en kunnen dan ook goed doorslapen. De nachten zijn echter wel kort. Iedere ochtend zijn beide jongens om 5.15 uur klaarwakker en begint hier het geklets. Heel gezellig, maar het is extreem vroeg. Ik ben het gewend, maar merk ook dat ik ouder wordt en wat rustiger op wil starten. Vroeg opstaan is nog steeds heerlijk (en productief), maar het mag wel een versnelling rustiger.

Van de week was het erg druk op het werk en op mijn vrije woensdag was het zelfs 4.15 uur! Wat ik ook deed, Floris wilde niet meer slapen dus nam ik hem even bij mij in bed. Daar was het helemaal feest en ik besloot er op een gegeven moment maar uit te gaan. Eenmaal beneden kon ik alsnog niet rustig starten, want Floris klom overal op en tussen, smeet met pannetjes en vond zichzelf enorm grappig.

En ik? Ik was er even helemaal klaar mee! Ik kon niet meer, ik was zo ontzettend moe!

Het mijzelf makkelijk maken

Het leek wel alsof al die maanden vroeg opstaan mij even opbraken, maar ik was echt kapot. Kan ook komen door het einde van het jaar hoor. Ik snak naar wat vrije dagen, werk vanaf maart 32 uur per week, ben daarnaast nog zo’n 28 uur per week bezig met Mamablogger, heb een gezin met jonge kinderen etc. Daarnaast heb ik veel denkwerk.

Woensdag besloot ik het mijzelf makkelijk te maken; Weinig huishouden, even niet bloggen, maar een half uur niets doen, voor tussen de middag broodjes halen in plaats van zelf maken etc. Waarom niet? Voor een keertje mag dat wel 😉

Zijn jullie momenteel ook zo moe? Klets gezellig mee in de comments hieronder!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Sandra
  21 december 2018 / 08:02

  Let je wel op… Een dagje rustig aan doen is niet de oplossing…

 2. Chantal
  21 december 2018 / 08:25

  Het wordt echt beter Maris…. 2 jaar lang werd James iedere ochtend standaard om 5 uur wakker. Maar nu eindelijk de laatste paar weekjes rond 6 uur. Dat ene uurtje maakt echt een wereld van verschil!

 3. Ad
  21 december 2018 / 09:58

  Ja wij zijn ook moe. Waar zal dat toch door komen? Weet jij het ?