Home + Huishoudelijk | Zo vaak doen wij de was

Huishoudelijk | Zo vaak doen wij de was

We zijn lekker huishoudelijk vandaag. Begin 2020 schreef ik een artikel over onze wasroutine, maar hoe anders is deze nu? Dat was nog voor corona, we werkten toen nog niet thuis én we zijn inmiddels verhuisd waardoor het wassen een stuk gemakkelijker is omdat alles praktischer is ingericht. Hoe onze wasroutine er nu uitziet en hoe vaak we een was draaien lees je in dit artikel.

De was, met een gezin kun je er een dagtaak aan hebben. ’s Zomers is dat soms ook zo, maar over het algemeen valt het mee. Al is de bodem van de wasmand zelden in zicht en als we hem al zien is dat niet voor lang. Toch vind ik het nu fijner om de was te doen dan in ons vorige huis. Om je een beeld te geven: in ons vorige huis was de badkamer beneden net als de wasmachine. De droger stond dan weer boven en ik sjouwde de was constant van boven naar beneden.

Dat is nu wel anders. Zowel de wasmachine als de droger staan boven met daarnaast een wasrek en een grote commode om de was op te vouwen. Op deze commode staan twee mandjes: eentje met wasspullen zoals ossengal zeep en eentje met ons ‘sokken kerkhof’. Als we verdwaalde sokken hebben doen we die in deze mand en kunnen we daarna vaak wel weer een paar maken.

Lekker huishoudelijk, zo vaak doen wij de was

We hebben veel witte was dus eigenlijk wassen we maar twee soorten was: witte en gekleurde was. Ik was in de weekenden sowieso op beide dagen, bijvoorbeeld ook beddengoed. Op woensdag was ik ook en de overige dagen sowieso twee daarvan. Eigenlijk is het zo: op vrije dagen wil ik zoveel mogelijk weg wassen en de andere dagen zet ik ’s morgens vroeg de was aan. Deze hang ik dan nog snel op voor we naar school gaan.

In de droger of ophangen?

Was dat in de droger kan, doe ik toch vaak in de droger, voornamelijk badhanddoeken, theedoeken, sokken etc. Kleding gaat aan het wasrek en gaat eigenlijk nauwelijks in de droger.

Stapeltjes

Als ik de was vouw maak ik voor iedereen stapeltjes. Die stapeltjes gaan vervolgens in de wasmand mee naar beneden en daarna verdeel ik deze over de kasten.

Die stapeltjes neem ik heel serieus haha en worden als volgt opgebouwd. Eerst broeken, dan truien, shirt en vervolgens ondergoed ?. Heel huishoudelijk haha.

Ik ben heel benieuwd, hebben jullie een bepaald schema en bepaalde gewoontes wat betreft de was? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

MDAMDA

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  14 januari 2022 / 12:14

  Hihi, volgens mij zouden wij wel een boom op kunnen zetten over de was! Bij mij is het ook een heel serieuze aangelegenheid.. ?
  Ik zag de ossengalzeep staan, dat is ook mijn favoriete vlekkenschoonmaakmiddel!
  Ik heb ruim tien jaar met een traditioneel blokje gedaan, toen wilde ik wat anders en nu heb ik een vloeibare variant, maar hierna stap ik weer over op het ouderwetse blokje hoor! Verwijdert zelfs heel oude vlekken, echt een lifesafer!!
  En de was ophangen gaat hier ook met z’n eigenaardigheden.. elk kledingstuk wat geknijperd op het droogrek gaat moet in een setje van dezelfde knijpers in dezelfde kleur, als mijn man het ophangt en al die kleuren en soorten door elkaar zitten dan heb ik afgeleerd om alles overnieuw te gaan doen, maar ik kan het voor mezelf echt niet loslaten om de knijpers door elkaar te gebruiken ?
  Wij hebben geen droger, op de voorzolder heb ik een oude kast zonder deuren als hangruimte voor de kleding op hangers, een wasrek en de ballustrade rondom het trapgat. Met een gezin van 4 prima te doen, mits je goed plant. Dagelijks wassen, in de herfst soms maar 1 wasje als het erg vochtig is en het een hele dag duurt voor het droog is, in de zomer drogen er soms wel drie wassen in een dag! Hier sowieso een handdoeken-theedoekenwas, een roze/rode was, een donkerblauwe/donkergrijze was, een lichtblauwe/lichtgrijze was, een witte was en een zwarte was per week. Ik heb best wat zwart spul, dat was ik altijd samen met een zwart wasmiddel en al mijn zwarte goed ziet er nog als nieuw uit, dat zal ik ook nooit met andere kleding meewassen, veel te bang dat het dan vaal wordt. En vaste prik op zondagmorgen: na het hardlopen alle sportkleding van de afgelopen week in 1 was en nog een kort handwasje met mijn bh’s van de afgelopen week. Gekleurd overig goed spaar ik eens in de twee weken op of als het bijvoorbeeld fel oranje is gaat het mee met de roze/rode was en lichtgroen met de lichtblauwe/lichtgrijze was.
  Het beddengoed haal ik nooit tegelijkertijd van alle bedden af, maar om de beurten omdat er maar 1 set per keer uitgehangen kan worden over de ballustrade.
  De reden dat ik geen droger heb is omdat je kleding er zo hard van slijt en het elektriciteit uitspaart. Het zou nog wel handig zijn voor handdoeken en beddengoed, maar zoals het tot op heden gaat, gaat het nog prima.
  Dank voor de afleiding hier in de isolatie met dit leuke artikel ?!!