Home + Lifestyle | De Car Confession Tag!

Lifestyle | De Car Confession Tag!

Vorige week was het een jaar geleden dat we onze huidige auto kochten. We kochten onze droomauto na jarenlang oude autootjes te hebben gereden en heel veel pech te hebben gehad met die auto’s. Het dieptepunt was het ongeluk dat ik kreeg terwijl Milan op de achterbank zat en ik zwanger was van Floris. We werden van achteren aangereden en de auto was volledig total loss. Onze nieuwe auto stond voor een nieuw begin en, nog belangrijker, we voelen ons veiliger. Dat is schijnveiligheid, dat weten we, maar toch voel ik mij in deze auto zekerder. Omdat het een jaar geleden is, leek het mij leuk de ‘Car Confession Tag’ in te vullen. Kom meer te weten over mijn rijstijl, het ongeluk en nog veel meer!

Heb je een auto?

Ja, anders zou ik de ‘car confession’ niet invullen 😉. We hebben een Mazda CX5  uit 2015 en die is zo fijn! Hij is ruim en hoog en dat is stiekem wat we heel graag wilden. Voor ons is dit echt onze droomauto.

Waarom heb je een auto?

Het is vooral praktisch en het biedt vrijheid. Een auto biedt ons de mogelijkheid om spontaan ergens heen te kunnen rijden, maar brengt mij ook naar afspraken voor mijn werk. Het is vooral het gemak waarvoor we een auto hebben.

Wat was je eerste auto?

Dat weet ik nog! Dat was een grijze Daewoo Matiz toen we net samenwoonden. Klein, maar fijn! We voelden ons toen zo trots en volwassen.

Wat voor een kleur heeft je auto?

We hebben een witte auto. Hiervoor hadden we een zwarte Skoda en ik was bang dat een witte auto veel vaker gewassen moest worden, maar we vonden hem zo mooi 🙈 In de praktijk blijkt dat deze net zo vaak gewassen moet worden als de zwarte auto, omdat je op zwart ook veel ziet. Het maakt dus eigenlijk niet zo heel veel uit.

Heb je al eens een botsing gemaakt? Wat gebeurde er en hoe liep dat af?

Ja, in de intro vertelde ik er al over en ik heb er destijds ook over geschreven. Ik reed met Milan in de auto en vanuit het niets dook er een moedereend met een heleboel kleintjes op vanuit het hoge gras. Ze staken de weg al over. Ik keek in mijn spiegel en er zat niemand achter mij. Ik remde voor de eendjes, maar er was net een stoplicht op groen gegaan dus er kwamen auto’s achter mij aan. Het ging allemaal heel snel, maar de eerste auto die door groen reed, reed ons met een behoorlijk hoge snelheid aan. Hij zag niet dat ik remde, was met andere dingen bezig en kon niet meer remmen daarna. Ik klapte met mijn buik op het stuur, maar maakte mij meer zorgen om Milan. Die had op dat moment een zonnebril op die we later hebben teruggevonden in de kofferbak. We hadden gewoon een hoedenplank dus kun je nagaan wat een rare en harde klap dat is geweest. De auto was total loss en degene die ons aanreed voelde zich zo ontzettend naar, helemaal toen hij zag dat ik zwanger was. Hij heeft wel 100 keer zijn excuses aangeboden en nam meteen alle schuld op zich. Daarom kon het ook redelijk snel worden afgehandeld wat betreft de verzekering. Wij hielden er niets aan over gelukkig en kregen er een mooie en ruimere auto voor terug, Eind goed, al goed, maar ik kijk nog steeds extra uit op die weg.

Heeft je auto een bijnaam?

Nee. We hebben wel ooit een gele Ford Ka gehad en die heette Pietje.

Heb je al eens een lekker band gehad? Hoe heb je het opgelost?

Nee, maar nu ik dit gezegd heb is de kans groot dat ik de boel aan het jinxen ben we over een tijdje wel een lekke band hebben…

In wat voor auto rijd je over 10 jaar?

Geen idee. Ik hoop dan in ieder geval wel elektrisch te rijden.

Hoe vaak was je je auto?

Redelijk vaak. Ik denk dat we hem om de week even door de wasstraat rijden. We zijn in ieder geval wel heel zuinig op onze auto en houden hem graag schoon.

In welke auto reed je als je 20 jaar geleden leefde?

Geen idee. Ik was destijds 14/15 en ik weet niet zo goed wat er toen hip was. Waarschijnlijk had ik dan de mooiste en hipste auto gewild haha.

Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren?

Dat is overduidelijk de automaat. Ik wil kunnen schakelen dus daar hebben we nu ook bewust voor gekozen. De airco en 5 deuren vinden we onmisbaar.

Automaat of versnelling?

Versnelling dus. Veel mensen zullen het niet met mij eens zijn, maar versnellingen voelen als ‘echt autorijden’. ☺️

Heb je wel eens gelift?

Nee, dat durf ik echt niet. En mijn moeder zou gek worden als ze zou weten dat ik dat zou doen haha.

Wat kun je het minst goed: achteruit inparkeren, hellingproef, keren op de weg?

De hellingproef. Daar moet ik dan het meest bij nadenken en dan gaat het helemaal mis. Parkeren kan ik eigenlijk best goed en in onze huidige auto hebben we parkeersensoren die het nog gemakkelijker maken. Keren vind ik echt geen enkel probleem, ook niet als er mensen op mij wachten.

Hoe lang heb je je rijbewijs al?

Uh, even denken… Ik was net 21 dus nu 14 jaar! Oké, we worden oud 😅.

Wat is je droomauto?

Die hebben we stiekem al. Toen ik de CX5 voor het eerst zag was ik op slag verliefd en wist ik dat ik die auto wilde. Gelukkig dacht Pat er ook zo over en werd het onze missie die auto te kopen. En we kochten niet alleen een auto, we kochten ook rust en een veilig gevoel. Dat is veel meer waard eigenlijk. Al moet ik zeggen dat ik een elektrische MG ook wel heel erg gaaf vind, maar dat zien we over een paar jaar wel weer. We zijn voorlopig niet van plan een nieuwe auto te kopen, deze is superfijn.

Zing je wel eens in de auto?

Haha, dat moet ik natuurlijk ook bekennen in de car confession tag 😉 Maar natuurlijk en het liefst heel erg hard! Ik vind het ook leuk om samen met de jongens te zingen in de auto.

Waar luister je naar in de auto?

De radio en Spotify. Als ik met Milan rijd luisteren we voornamelijk naar Spotify en bij langere ritten met het hele gezin wisselen we Spotify en de radio met elkaar af. We vinden overigens alle soorten muziek genres heel erg leuk dus we wisselen alles met elkaar af.

Zou je de weg nog kunnen vinden met behulp van een ouderwetse wegenkaart?

Ik weet niet of dit een echte ‘car confession’ is, maar nee, dat denk ik niet. Ik vind de navigatie volgen soms al lastig als ik ergens helemaal niet bekend ben. Laat staan dat ik dan ook nog een kaart moet bestuderen. Dat wordt geheid ruzie met degene die naast mij zit vrees ik.

Zo, dit waren mijn car confessions. Welke vraag ontbreekt hier volgens jou nog aan en zou je willen weten? Stel je vraag gerust hieronder of op de socials. Dan beantwoord ik deze nog!

Bron car confession tag: Trendbubbles

liefs

SpeelgoedSpeelgoed

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.