Home + Hosselen is hip! Als moeder verschillende banen combineren…

Hosselen is hip! Als moeder verschillende banen combineren…

Heb je al gehoord van de term ‘hosselen’? Hosselen is tegenwoordig heel hip en betekent eigenlijk dat je op verschillende manieren je geld verdient. Denk bijvoorbeeld aan twee banen of naast je parttime baan iets voor jezelf beginnen. Ik doe dit al heel wat jaren. In het begin kreeg ik regelmatig te horen dat het vast wel heel zwaar moest zijn en anderen dachten dat ik het toch niet lang vol zou houden. Op zich geen onlogische gedachte, want waarom zou je zoveel hooi op je vork nemen?

Toch zijn er ook steeds meer moeders die op deze manier hun inkomen bij elkaar verdienen. Zo zijn er veel collega bloggers die nog als gastouder werken, maar denk bijvoorbeeld ook aan vrouwen die de administratie van het bedrijf van hun man doen, naast een baan als oproepkracht in de zorg. Zo zijn er talloze combinaties te bedenken.

Maar is dat ‘hosselen’ nu echt haalbaar als je moeder bent? Juist dan is het haalbaar!

Voordelen van ‘hosselen’

Veel moeders werken parttime. Ik werk ook parttime voor mijn werkgever omdat dat goed te combineren is met de school van Milan en ik daardoor ook ruimte heb om andere dingen te doen. Mijn werk is mijn zekerheid en de plek waar ik mijzelf kan ontwikkelen, andere mensen om mij heen heb en waar ik ook de ruimte heb om te groeien. Stel dat ik het alleen zou moeten hebben van dit inkomen, dan zou ik niet rond kunnen komen. Toch geeft het wel een basis. Ik vind mijn werk ontzettend leuk en zou nog veel meer willen groeien, maar ik heb ook iets nodig dat helemaal van mijzelf is.

Bron: Shutterstock

Werk waarbij ik mij aan niemand hoef te verantwoorden, behalve aan mijzelf. Waarbij het niet uitmaakt of ik een enorme blunder bega, want de enige die ik ermee heb ben ik zelf. Dat vind ik in het bloggen en het freelance werken. En ik vind het heerlijk. Ik bepaal wat ik wel en niet doe en waar ik wel of niet over schrijf. De kennis die ik opdoe op mijn werk gebruik ik voor het bloggen en andersom.

Een ander voordeel is dat ik door mijn eigen werk ook helemaal los kom van mijn baan. Ik houd het gescheiden en dat geeft mij geen kans om mijn werk mee naar huis te nemen. Ik denk dat ik door het combineren juist lekkerder in mijn vel zit omdat ik alles eruit haal wat erin zit.

Het biedt extra financiële ruimte en schept kansen op de arbeidsmarkt in de toekomst.

Maar hoe zien jullie dit? Zou deze nieuwe manier van werken iets voor jullie zijn? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 6 januari 2017 / 09:18

  Ik wist niet dat het hosselen heette, maar dat doe ik dan ook ? Ik werk 5 dagen in loondienst en in de avonduren aan mijn eigen bedrijf. Liefst zou ik mijn baan wel wat afbouwen straks, 2 dagen en dan 2 dagen voor mezelf, dat lijkt me wel wat.. Maar we moeten eerst een hypotheek fixen.?

 2. 6 januari 2017 / 09:23

  Bij het woord hosselen, moet ik meteen aan die serie Bluf denken. Ik doe zelf ook veel, maar wel onder de noemer van mijn bedrijf. Geen rekening houden met een baas en daardoor voor klussen kunnen kiezen die echt bij mij passen, maakt het zo leuk. Maar wel lekker overzichtelijk zo onder een noemer.

 3. 6 januari 2017 / 11:03

  Met mijn blog verdien ik nog niets, maar ik herken helemaal dat je graag iets wilt wat helemaal van jezelf is. Dat vind ik ook superheerlijk aan bloggen. Maar ik zie bloggen vooralsnog als een hobby en niet als een baan omdat ik er (nog) niets mee verdien.

 4. Esther
  8 januari 2017 / 13:43

  Ik hossel er ook flink op los als je vrijwilligersbanen er bij mag rekenen. Eerder werkte ik in de horeca en had ik in de thuiszorg ook wat adresjes en daarnaast werkte ik bij de vrijwillige brandweer. En dat toen met de jongste van 3 jaar oud. Toen ze al wat ouder werd en mijn pieper ging, zat ze al als eerste in de auto onderweg naar de kazerne omdat ze dan bij het administratief personeel,die dan als oppas fungeerde,lekker kon tekenen en kletsen.
  Inmiddels werk ik niet meer bij de brandweer en heb ik een fulltime baan en ben ik vrijwillger bij het veteranen ontmoetingscentrum welke ik heb opgezet. Dus eens willen combineren met van alles dan blijf je dat doen en mensen vragen mij id wel eens van hoe doe je dat?